Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mania_20

twardnienie brzuszka

Polecane posty

Gość Mania_20

witam jestem w 26 tygodniu ciąży od paru dni bardzo twardnieje mi brzuszek jest twardy jak skała uczucie przy tym jest jakby ściśnięty brzuszek takie twardnienie trwa ok. 40 sekund i za 2 minuty znowu i tak pare razy. Czy któraś z was też tak miała i czym sa związane takie twardnienia brzuszka .

od około 20tyg. normalne są skurcze braxtona-hicksa. Najważniejsze, żeby były nieregularne i bezbolesne. W innym wypadku lepiej udać się do lekarza

Gość Mania_20
a mam pytanie jeszcze jak sie kocham z moim mężczyzną i odazu po orgazmie boli mnie brzuch i nie mozemy juz sie kochać nawet nogi do góry nie moge wziąść czy ktoś tez tak miał?

Gość Mania_20
przy tych skurczach czuje cięzki brzuch i dziwne jest uczucie

Gość goldi...
MINIA brednie piszesz...ja mialam bezbolesne...myslalam ze to dziecko mi sie tak wypina a jak trafilam do szpitaal w 26 tyg. przy ktg dowiedzialam sie ze to skurcze i przez to mialam juz rozwarcie i skrocona szyjke i lezenie w szpitalu do konca ciazy. podkreslam...skurczy tez nie mialam regularnych

Gość alaa makotaaaa
kup aspargin i zazywaj codziennie powinno pomóc

Gość goldi...
Mania a czesto masz je w ciagu dnia?? bo jak czesto to lepeij udac sie do lekarza

Gość izia87
idz do lekarza bo dość czesto masz te skurcze niby to normalne ale to i tak za wcześnie.

Gość Mania_20
zadnych bredni nie pisze tylko opisuje jak mam ... mam je 2 razy dziennie .

Mania ja po stosunku i pieszczotach przez większość ciąży miałam to okropne twardnienie połączone z takim głuchym bólem .. i po prostu przed brałam tabletke nospy, a potem leżałam sobie na boku ze zgiętymi nogami i było ok.. do tego pilnowałam się by regularnie przyjmować magnez. potem te bóle przeszły, chociaż do dziś mi czasem twardnieje brzuch po zbliżeniach.

Gość goldi...
Mania_20 o tych bredniach nie bylo do Ciebie tylko do MINIA85

Gość goldi...
Mania jak masz dwa razy dziennie to nie masz sie czym martwic:) to macicca sobie cwiczy:) mozesz brac na wszelki wypadek magnez....ja mialam ich z 20 razy dziennie...

goldi... napisałam tylko jaka jest teoria. Za normę uznaje się takie bezbolesne i nieregularne skurcze po 20tc, jeśli jest ich kilka-kilkanaście na dobę. Oczywiście każdy przypadek powinien być traktowany indywidualnie i są kobiety, które nie wiedzą, że rodzą, bo nie boli