Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bogunia bubunia

BB CREAM

Polecane posty

Gość bogunia bubunia

Chciałam polecić wszystkim "kafeteriankom" i nie tylko fantastyczny produkt, który święci triumfy w Azji, USA i powoli staje się znany równiez w Polsce. Mam na myśli produkt o nazwie BB cream - kosmetyk łączący cechy podkładu oraz kremu pielęgnacyjnego. Pierwotnie wymyslono go dla osób po operacjach plastycznych,aby cera osób po tych zabiegach została szybko zregenerowana i odzywiona. Potem zaczeto używać go jako element make-upu. Zamówiłam BB Cream firmy MISSHA, dostepny w wysyłkowym sklepie internetowym PINKMELON. Jestem zachwycona produktem, zastepuje mi on tradycyjny makeup, w ogóle moge sie bez niego obyć, a moja cera nie nalezy do najpiękniejszych bez makijażu. Mam dość nierówną pignentację, jestem raczej blada, ostatnio tez zaczęłam miec problemy z tradzikiem - jest to trądzik związany w moim przypadku nie z dojrzewaniem, a raczej przeciwnie - mam 42 lata i najprawdopodobniej zmiany hormonalne zaczęły u mnie powodować wysyp bardzo nieprzyjemnych pryszczy. Nie jest ich co prawda b. duzo, ale sa irytujące i bolesne. BB cream bardzo ładnie je maskuje, musze tylko nieco zakamuflowac te najgorsze korektorem i naprawde ich nie widać! Poza tym widze rzeczywiście, że (tak jak obiecuja producenci) nie tylko maskuje, lecz równiez leczy mi skórne problemy. Przy okazji chciałam bardzo goraco polecić sklep internetowy PINKMELON - bardzo solidna firma ,produkt przysłany w stanie bez zarzutu, cały czas byłam mailowo informowana, na jakim etapie jest przesyłka i nie czekałam długo, ok. tygodnia (termin ewentualnej dostawy podawany przez sklep wynosi bodajze od 2 do 14 dni), bardzo polecam ten sklep.

Gość Karolina2234
Również polecam kremy BB. Zrobiły porządek z moją cerą, a poza tym świetnie nosi się je na co dzień. Dodatkową zaletą jest to, że łatwo dobrać kolor dla siebie, bo łatwo się dopasowują do cery. Wspomniany Pinkmelon ma jednak ceny z kosmosu, ja kupowałam na allegro (jest taniej i szybciej), szczególnie polecam sprzedającego ocean-soul - kremik był u mnie już po 2 dniach od zakupu!! :D

Gość sjo
a jaki krem najbardziej polecacie z tych wszystkich dostepnych? bo to trudny wybór jest. mam cerę z niedoskonałościami, które chciałabym ukryć. i jaki polski sklep polecacie?

Do sjo : nie kupuj na pinkmelon bo czeka się dosyć długo poza ty, opinie nie są zbyt dobre jak wpiszesz w google. Sama czekałam baardzo długo ( kosmetyki z korei zdążyły przyjść do mnie ). Polecam użytkownika rubyruby na ebay bo jest taniej i szybko. Co do kremów - miałąm waterdrop skin79 hot pink i powiem że niezły a mianowicie fajny zapach, drobinki rozświetlające z perły fajnie się świecą, ale krycie ma słabe. Kolor transparentny się dostosowuje do pigmentu. Nie zapchał mnie i leciutka formułą ale po jakimś czasie się świeci. Teraz mam Misshe M 21 i jak na razie jest EXTRA - do tego missha lip cheek dural creampot 01 taki błyszczyk jakby do ust i policzków i masz look świeży że świeższego się nie da ! A kolor jest dosyć jasny na początku szary ale potem się dostosowuje i jest super. Na razie mnie nei zapchała . Ma gęstą konsystencję i bardzo fajny zapaszek :D Jak użyjesz pod to bazy etude house - ja mam aprocot - to sebum masz pod kontrolą przynajmniej na 6h xD Potem wystarczy przetrzec leciutko bibułką i jest spokój na dłuższy czas. Natomiast ja mam pytanie jak wasze przygody z LIESE design jelly II - swing wave ??? U mnie to kompletnie nie działa a u Was ?

Gość NoThanks
BB CREAM to nieporozumienie. Nikomu nie polecam. Jest dobrze zareklamowane i wszyscy się na nie rzucili, ale produkt ten ma wiele minusów i nie powinien być tak polecany. Po pierwsze - składniki. Na wielu stronach zamieszczone są analizy składu BB creamu. Zawiera on same chemiczne związki, mogące powodować zaczerwnienienia lub uczulenie. Mimo, iż producent oferuje poprawę kondycji cery, krem ten nie daje zadowalających efektów. Co prawda skóra przez chwilę wydaje się nawilżona, ale krem nie ma działania leczniczego - nie wnika w głąb skóry i nie nawilża jej optymalnie. Po drugie - krycie. Krem jest koloryzujący, NIEkryjący!! Trzeba o tym wiedzieć przed zakupem. Nie pokrywa niedoskonałości, nie mówiąc już o ewentualnych pryszczach. Oczywiście nie jest też matujący, konieczne jest nałożenie pudru. Po trzecie - wytrzymałość. Bardzo kiepska. Nie jest to podkład tylko krem. Każdy krem można łatwo zetrzeć lub zmyć. Wystarczy odrobina wody lub potu i nasz BB cream znika. Jeżeli jeszcze do tego nasz krem nie jest dobrany odpowiednio do koloru naszej cery (a trudno jest dobrać idealny mając do wyboru dwa kolory!!!!) to można wyobrazić sobie efekt kolorowych plam na twarzy. Dlatego wyjście na deszcz, czy wf w szkole jest dość ryzykowne. Tak więc generalnie nie polecam tego kremu. Sama go wypróbowałam i to co tu napisałam nie jest wyssane z palca. Nie ma kremu 5w1, który byłby kremem cudem do wszystkiego. Nie sugerujmy się reklamami i zainteresujmy się co kładziemy sobie na twarz, bo mogą być to same chemikalia (poszukajcie opinii na temat składu, będziecie zaskoczone).

Ale bb creamy naprawdę leczą cerę, w każdym razie w moim przypadku :) Pojawia się mniej syfków i w tym momencie nie potrzebuję nic kryjącego poza nim, na lato jest fantastyczny bo taki lekki, no i u mnie trzyma się koło 5-6h, potem ew. poprawiam zwykłym pudrem, ale to rzadko :) Jak dla mnie to efekt fotoszopa na twarzy. Poza tym nie pisz że nie polecasz tego kremu, bo kremów bb jest cała masa, i to że jeden Ci nie podszedł to nie oznacza że wszystkie są złe :) Co do składu - mnie wiele rzeczy lubi zapychać, a ten bb którego używam nigdy mnie nie zapchał... Wszystko zależy od tego jaką kto ma tolerancje na dane składniki, też nie ma złotego środka że "to" będzie dobre dla wszystkich :)

Gość ale pewenie mówicie
o dwóch różnych bb creamach :D a tym z azji i o tym polskim z gareniera:)

Nie wiem o jakim osoba powyżej pisze, ale ja używam od ponad roku Misshę PC 23, garniera bym nie wzięła do ręki i na twarz, to taka typowa podróba bb :) Miałam też Skin 79 taki w różowym słoiczku ale u mnie efektów nie dał żadnych - dlatego myślę że trzeba spróbować kilka żeby dla siebie dobrać najlepszy, a nie po jednym mówić że wszystkie są do D.. ;)

Gość dziewczyno ogarnij się
pinkemelon? :o żenada, właścicielka nie wysyła towaru, zasłania się jakimiś głupimi wymówkami byle tylko kasy nie oddać :o sprawdźcie sobie opinie o tym sklepie na forach! dobrze, że ja swoją kasę odzyskałam

W ogóle moim zdaniem się nie opłaca kupować w polskich sklepach internetowych czy na allegro, duuużo drożej jest. Na ebayu pół taniej. Ostatnio zamawiałam i z Korei paczka przyszła w tydzień! Więc bardzo szybko :)

Gość EWAertyui
dajcie se spokój to największe dziadostwo i nieporozumienia ha ha, doby krem, śmiechu warte !

Gość Pat L
Witam, ja również jestem jedną z klientek Pinkmelon. Zamówienie zostało zrealizowane w czasie określonym przez sprzedającego. Początkowo kontak był troszkę utrudniony, jednak po kilku mailach otrzymałam odpowiedź na moje pytania. Tak naprawdę nie ma takiego sklepu w necie gdzie można kupić tak wiele azjatyckich sklepów. Polecam!

Gość MarlenaB4
A to ja ostatnio zaczynam trochę czytać o kremach BB z zagranicy. Bardzo zainteresował mnie ten z Azji, nawet znalazłam taki tutaj http://zapachazji.pl/sklep/dr-g-gowoonsesang-krem-bb/ ale zastanawiam sie nad kupnem, ktoś z was już go kiedyś miał może?

Gość gość
To moja rada jest taka ze jak wybierzecie sie do drogerii Hebe i kupicie krem Sensilis to mozecie liczyc na dermokonsultacje. Zawsze to tez pomoze wybrać ten własciwy krem.

Gość gość
Jeżeli chodzi o kremy bb to ja wole zainwestować w dobre kosmetyki dlatego własnie zdecydowałam się na zakup Skin79 Super Beblesh Balm Function Green. Jest on przeznaczony do skóry mieszanej i tłustej. Dodatkowo mam bardzo widoczne pory a ten krem pomaga mi je ukryć. Dodatkowo całkiem dobrze matuje. Ogólnie miałam kilka produktów ze Skin 79 i na żadnym się nie zawiodłam. Jeżeli chcecie kupic oryginalne produkty to wpadnijcie na http://www.skin79-sklep.pl/ bo często w internecie można natknąć się na podróbki.

Gość gość
ja mam Star bb cream z beautikon i jestem bardzo zadowolona. Krem rozświetla skórę, ukrywa niedoskonałości, ale nie sprawia wrażenia maski , a przy tym ładnie pachnie :)

Gość lulka555
Zainwestowałam w krem bb od Skin79. Moja koleżanka mi go poleciła, pozwoliła mi skorzystać z jej kremu, zeby zobaczyć jakie efekty daje i tym mnie przekonała. Zamówiłam Hot Pink, który świetnie kryje niedoskonałości i daje efekt matowy. Jestem bardzo zadowolona i na pewno kupię go ponownie, kiedy skończy mi się pierwsze opakowanie :)

Gość gość
Mam ten krem od niedawna i jestem z niego bardzo zadowolona. Wreszcie trafiłam na krem idealny do mojej jasnej cery, po którym nie wyglądam jakbym miała maskę.

Gość gość
ja polecam krem BB ze śluzem ślimaka z Beautikonu. Mam już drugą tubkę i jestem bardzo zadowlona. Krem delikatnie kryje, pozostawia skórę delikatną i gładką.

Gość Kaśka908
Używam różowego kremu bb skin79, idealnie się wchłania i ożywia moją twarz, moj idealny kosmetyk do twarzy

Gość gość
No ten z Beautikonu z ekstratktem ze śluzu ślimaka jest niesamowity. Kosztuje troche więcej niż normalne ale na 100% warto!

Ja zauwazylam na mojej cerze mega poprawe odkad uzywam kremow bb zamiast pudrow i podkladow. Mam bardzo fajny z GR, bb cream beauty balm o mega lekkiej formule, bez olejow, parabenow oraz formuła została wzbogacona o wit. E, która posiada cechy przeciwutleniające. Bardzo ladnie, naturalnie rozpromienia cere. To moj numer 1 nie tylko latem.