Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shopgirl

test wyszedł pozytywny kiedy powinnam się wybrac do ginekologa?

Polecane posty

Gość shopgirl

Chyba jestem w ciąży kiedy powinnam pójśc do Ginekologa?

Gość zona ...........
jak najszybciej

Gość kochannnnnnnnna mammmmmma
jutro

policz kiedy doszlo do zaplodnienia mniej wiecej i okolo 6-7 tyg wybierz sie do gin, wczesniej nie ma po co

niunia, po diabla jak najszybciej? lepiej zrobic np bete i sprawdzic czy przyrasta, zanim sie bedzie zawracalo tylek lekarzowi :)

Gość shopgirl
Mam 24 lata:)jak to powiedziec mojemu męzowi?:)

Gość piekna jollanda
Za wczesnie nie ma po co. Wystarczy, jak pojdziesz 7-9 tygodni po ostatniej miesiaczce

Gość shopgirl
okres pare dni mi się spóżniał i zrobiłam test.Tylko nie wiem czy to normalne bo mam lekkie skurcze brzucha jak przed okresem.

to całkiem normalne. na początku ciąży bardzo często występują bóle miesiączkowe, jakby były bardzo dokuczliwe to weź no-spę.

no ja bylam w 5 tc . i nic wielkiego sie nie dowiedzialam kazala mi przyjsc za miesiac i tak zrobilam i w 9 tc . piekny mini czlowieczek :) nastepnym razem tez wybiore sie w 9 tc wczesniej nie ma co no chyba ze sie plami itp to zaraz do szpitala .

Niunia888 własnie dlatego radziłam autorce by nie szła za szybko :) bo niestety łatwo o takie przykre przygody na tym etapie ciąży...

Gość shopgirl
Ale tak naprawde to nie wiem,który to może być tydzień chyba dopiero 2.okres ostatni dostałam 29 października a teraz 5 dzień mi się spóźnia okres.Piersi mam obolałe i lekkie skurcze.

Gość zona ...........
tak wlasnie jest w poczatkach ciazy....objawy jak na okres.

Gość shopgirl
O rany a ja nie wiedziałaże jestem w ciązy i piłam troche alkoholu.Czy to mogło zaszkodzić dziecku?

tak jak mówią dziewczyny w ok 7 tygodniu,wtedy już można na usg zobaczyć bijące serce.ja poszłam zbyt wcześnie,i wyznaczył mi termin kolejnego usg 2 tygodnie później.a dla pewności zrób sobie test krwi, idź z nim do ginekologa,podasz termin ostatniej miesiączki ,weźmiesz wynik krwi, i dowiesz się czy przyrost jest prawidłowy,i przy okazji ustali ci termin na usg. a mężowi?najlepiej pokaż mu test i powiedz prosto z mostu co znaczą dwie kreski :D

co do alkoholu i innych rzeczy to na początku dziecko odżywia sie samo, nie za pośrednictwem twojego organizmu, więc takie rzeczy mu nie zagrażają. tak to zostało sprytnie skonstruowane, bo przecież na początku kobieta nie wie o ciaży i je, pije, robi zabronione rzeczy :)

Słuchaj, ja po miesiącu dowiedziałam się, że jestem w ciąży i niestety koszmarny tryb życia wtedy prowadziłam.. do tego brałam tabletki antykoncepcyjne, a jak na razie dzidzia wydaje się być zdrowiutka. odpukać :) rzadko ktora kobieta wie w tym czasie o ciąży i pali, pije.. itp

Gość shopgirl
kurcze jestem na ostatnim roku studiów :)musze szybko napisać pracę magisterską hehe.

Gość shopgirl
A myslicie,że test może się mylić.Są dwie kreski,ale może zdarzyć się,że jest fałszywy?

Gość shopgirl
test teraz wyszedł pozytywny .ostatni okres miałam 29 października .To jak to się liczy?w którym jestem tygodniu?