Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka201

Erytrofobia- lęk przed zaczerwienieniem się. To ona zniszczyła mi życie. .

Polecane posty

Gość malinka201

Jesteś utalentowana i pięknie śpiewasz ale... nigdy nie zrealizujesz swoich marzeń bo dobrze wiesz że jak wyjdziesz na scene to obleje cię rumieniec.. Twój nowy chłopak chce cie przedstawic rodzicom i rodzeństwu... A co ty robisz?- mówisz że jezscze nie teraz, że następnym razem.. Szykuje się impreza w towarzystwie znajomych i przyjaciół?- odmawiasz a jeśli się decydujesz to idziesz do sklepu kupic nowy mocno kryjacy podkład... Masz wygłosic referat przed klasą?- udajesz chorobę lub nakładasz tone pudru.. Zazdrościsz koleżance która się zawstydzi a jej twarz pozostaje kamiennie blada? Nienawidzisz tekstów typu: "Ale się zrobiłaś czerwona!" "Ale pusciłaś buraka!!!" Najchetniej wtedy byś uciekła stamtad, usiadła i zaczęła płakać... To erytrofobia... Nasze przekleństwo...Bez przerwy myślimy o tym- że sie zaczerwienimy. To niszczy nasze życie.. Nie chcemy sę bawic, spotykać z ludzmi, ukrywamy twarz, inni sie z nas nabijają... To wydaje sie nie możliwe ale możemy ją pokonać erytrofobię. Razem. Razem wszystko jest mozliwe. Pomóżmy sobie na wzajem to świństwo wyleczyć.. Ja mam juz dośc ukrywania swojej twarzy. Chce się nią cieszyć. Chce się cieszyć każdą chwilą...

Gość hołhołhoł
fobie sie leczy :O

Gość hołhołhoł
ja np. lecze :classic_cool:

Gość malinka201
mozna to wyleczyć afirmacjami

Gość malinka201
żeby sie tego góówna pozbyć trzeba dużo pracy nad sobą

Gość malinka201
ale widze ze nikt oprócz mnie nie ma tu takiego problemu...

Gość szoke 300%
ja się ciągle rumienię i mam to gdzieś 😴

Gość malinka201
może za pare lat nie bedziesz miala tego gdzies. jestem tego zdania ze jesli ma sie gdzies rumience- to one znikaja

Gość a ja sie tyle namęczyłam
żeby nauczyć się czerwienić - to takie ładne u kobiety! :-) I udało mi się - teraz potrafię zaczerwienić się na zawołanie :-) Facetom się podoba - że ja niby taka skromna, nieśmiała.....

Gość fenia19
o fuch! kto by chciał sie rumienic...

Gość kalinka4789
ponawiam topik.

Gość kalinka4789
tez sie okropnieczerwienie, nie umiem z tym zyc...

Gość trolololo czyk
Jestem facetem i tez to mam juz od 5 lat, ale czerwienienie sie to nic z lzawiacymi oczami jest o wiele gorzej. Gdy czuje na sobie czyjs wzrok same zaczynaja lzawic, wygladam jakbym mial sie rozplakac. porazka

Gość Asdffg
Jestem dziewczyną mam 15 lat i mam to samo.. TO JEST STRASZNE, najczęściej w szkole.. Dziwi mnie to, że nie na wszystkich lekcjach tak mam.. na niektórych wgl mi się to nie dzieje.. jak to leczyc?? ostatnio coraz czesciej w szkole to mam.. pomocy błagam

Gość erytrofobowiczka
moi drodzy ja tez to mam. A jestem przed 30 i juz z dobre 10 lat sie z tym mecze... Nie wiem jak przetrwałam te kroki milowe w życiu jak ślub,narodziny dzieci...wiem,ze jest to bardzo uciazliwe, unikamy ludzi i normalnych życiowych ba!codziennych sytuacji ze względu na to buractwo :(