Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blelelele

allegro. kupujacy sie rozmyslil i mi odeslal towar. co mam zrobic?

Polecane posty

Gość 6404548903489040-54-054
jak sprzedala przez alegro to nawet jak nie ma firmy musi oddac siano:P mam ta ustawe:P sama jak cos zawracam jej uzywam i wtedy wszyscy zdziwnie;P jak sprzedajcie to sie zapoznacje z ustawa na ten temat;/

Gość 6404548903489040-54-054
zostajac kilentem alegro ona jest jak przedsiebiorca:p czaisz tam an gorze? wiec ja obejmuje:P idz do biura praw konsumento to ci wytlumacza:d to by byl absur jakby nie mzona bylo zwracac bo to prywatna osoba

Gość fcgjmbvm
zwrotow mozna dokonac tylko u zarejstrowanej dzialanosci, nie u osoby fizycznej (prywatnej)

Gość skoro wystawiasz faktury
nie ma zadnego unijnego prawa. akty prawne i dyrektywy sa implementowane do prawa polskiego. zadne prawo nie obliguje do zwrotu za wyjatkiem ustawy ktora podalem. regulamin allegro tym bardziej.kazdy kto twierdzi inaczej albo swiadomie wprowadza w blad albo jest idiota. zanim sie ktos obrazi niech wklei ten akt prawny ktory do zwrotu obliguje za wyjatkiem tego ktory podalem.

Gość Oiuytrea
Dokładnie jak pisze przwdmówca, a Ty:6404548903489040-54-054 jamądrzysz się swoją "ustawą" to może załącz treść??

Gość Oiuytrea
Chyba przedsiębiorca to osoba prowadząca działalność gospodarczą??

Gość kamiszek
o jeny.... no jasne że tak ten temat już się nudny robi! ona nic nie musi mu oddawać! !!!!!!!!!!!!

Gość skoro wystawiasz faktury
tak Art. 431. Przedsiębiorcą jest osoba fizyczna, osoba prawna i jednostka organizacyjna, o której mowa w art. 331 1, prowadząca we własnym imieniu działalność gospodarczą lub zawodową

Gość Oiuytrea
http://pl.wikipedia.org/wiki/Osoba_fizyczna_wykonuj%C4%85ca_dzia%C5%82alno%C5%9B%C4%87_gospodarcz%C4%85 Osoba fizyczna prowadząca działalnośc gospodarczą jest już traktowana jak "firma" i może wystawiać faktury. Takim przykładem jest osoba udzielająca korepetycji (mająca zarejestrowaną działalność). Autorka w żadnym wypadku nie jest taką osobą, bo nie prowadzi działalności (chyba, że się nie przyznała)