Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaAMAMAMAMAMA

moja córka głodzi się w ciąży!!!

Polecane posty

Gość mamaAMAMAMAMAMA

Ma 25 lat i jest w 27 tyg ciąży !!! Przytyła tylko 4 kg od początku ciąży i ja uważam że to za mało. Czym grozi to głodzenie się???

Gość allleż allleż
Niczym, bo to że mało przybrała dotychczas na wadze nie oznacza że się głodzi.

Gość grozi tym ze włosy będę jej
wypadały zrobią się zakola :D żeby popsuja :D kości osłabną z wapnia i ogólne postarzenie się organizmu :D ale jesli bedzie kiepsko odżywiała to może dziecko urodzić sie z wadami :)

Gość grozi tym ze włosy będę jej
zęby*

Po pierwsze aby miec zdrowe dziecko nie trzeba przytyc w ciazy 20kg. Jak ma sie wage prawidlowa przed ciaza to powinno sie przybrac do 12 kg. Nie od, nie rowno 12 ale DO 12 kg. Jak dlugo dziecko jest zdrowe corka czuje sie dobrze, nie ma anemii to jest ok. Ja jako ze mialam stres w pracy przytylam mniej wiecej tyle samo w tym okresie ciazy. Ale ja z kolei nie mialam jak w pracy isc do wc a co dopiero jesc. Moze corka tez sie czyms martwi? Jesli ma ci to poprawic humor to z powodu zwolenienia lekarskiego od 28 tyg siedzialam w domu, w 32 tyg polozna powiedziala ze mam sie oszczedzac wiec duzo lezalam i jadlam z nudy. Efekt? na koncu 23 kg na plus

Gość ostrężynka
W ciągu tych 13 pozostałych tygodni może spokojnie dobić do tych magicznych 12 kilo. Bo właśnie w 7/8mscu tyje sie najwięcej, więc wg mnie nie ma tu nic niepokojącego :)

nie koniecznie to malo. a ile ma wzrostu? a moze wymiotowala na poczatku ciazy i stab tylko 4 kg. przeciez teraz najszybciej zacznie tyc jeszcze moze z 10 kg wrzucic. pnoc teraz zalecanie jest tycia w ciazy 8-12 kg. a jesli chodzi o niedozywienie, to dziecko i tak i tak czerpie wszystko z matki, jesli nawet czegos ne je corka to dziecko z zapasob zabierze. najwyzej jesli corka naprawd sie glodzi to bezie mala problemy z cera, wlosami, zebami i paznokciami.

Gość 432424
Ale co to dla ciebie znaczy ze sie glodzi? Nie je co 5 minut? W ciazy ilosciowo powinno sie jesc o ok. jedna kanapke wiecej, a nie "za dwoje" jak to na wsiach sie utarlo. Waga w sam raz ....

moja siostra przybrała w całej ciąży tylko 2 kg. Nie wymiotowała, nie głodziła się. Dziecko urodziło się zdrowe jak koń:)

Gość mamaAMAMAMAMAMA
Moim zdaniem je za mało. Sniadania prawie wcale, tylko kawę z mlekiem, obiad to kawąłek pizzy, a potem wieczorem jakieś owoce i jogurty. Jestem załamana bo boję się że wnuczka urodzi się z niska masą urodzeniową- jak skrzat !!

No na śniadanie i obiad to za mało jje rzeczywiście. A w zasadzie to po prostu niebyt zdrowo, bo pizza, to nie jedzenie dla kobiet w ciąży. Ale przytycie 4 kg w 27 tygodniu, to norma jest. Jeżeli wyniki ma w normie, to czym się przejmujesz. Ja przytyłam 11 kg, a jestem w 33 tygodniu i lekarz mówi, że to dużo. A moja mama, jak u niej byłam teraz 3 dni, to mi ciągle coś podtykała, że niby nie jem. w końcu zaczęłam jej robić sórówki i dokczać, że to ona ma nadwagę i teraz już wiem dlaczego, bo na okrągło coś jje i to niekoniecznie mądrze. Ot urok mam. Myślę, że powinnas ją przekonać do większej ilości warzyw i nabiału, a wagę i ilość jedzenia sobie daruj. Dziś żadna kobieta nie chce wyglądać jak kobiety po porodach kiedyś, bo bez urazy, jak ogladam zdjęcia swoich cioć, które były młodsze niż ja teraz (np miały po27,28 lat) w latach np. 70/80, ale miały już po dwoje dzieci, to uwierz mi, wyglądały starzej niż ja w chwili obecnej, a mam już 34.

Gość Kropla_Beskidu
Ja w ciąży przytyłam 8 kg, z czego 4040 to synek...zdrowy jak rydz :)

Gość mamuśka ty weź się zajmij
czymś pożytecznym:o a mozę córka nie ma ochoty jeść:p ja też mało jadłam w ciązy, na początku schudłam 9 kg, pod koniec nadrobiłam 8 wiec w ciaży ważyłam mniej niz przed:p synek urodził się zdrowy, ważył 3,300 a teraz bardzo dobrze sie rozwija:p a siostry maluch jest puplecikiem, który nie moze nózek do góry podnieść bo mu brzuszek przeszkadza;)