Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak u was bylo

5tydz i 5 dni ciąży - nic nie widać na usg

Polecane posty

Gość jak u was bylo
nim poszłam do gin a dowiedziałam się o ciąży to brałam luteinę podjęzykowo 2x1. po wizycie dostałam duphaston 3x1, wit. E 2x2. a kwas foliowy łykam od roku

Gość szukam wózka
skoro macica pusta i nie widać ciałka żółtego, to skąd wiadomo, że to ciąża? Ja na pierwszej wizycie byłam w 4t3d i lekarz widział już maleńką kropeczkę, ale aparat nie był w stanie jej jeszcze zmierzyć, ale było ciałko żółte, na następnym usg byłam w 6t i widziałam już bijące serduszko. Jeżeli faktycznie jesteś w ciąży, to może miałaś później owu i ciąża jest młodsza niż myślisz, albo lekarz ma kiepski sprzęt. Ja na Twoim miejscu poszłabym jeszcze do innego lekarza. Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło!!!

Gość jak u was bylo
ciaz lekarz potwierdzil badajac mnie 'recznie' i dwa pozytywne testy, no i okresu brak. a sprzet najlepszy w miescie (najlepszy sposrod dwoch innych)

ja na USG byłam wczoraj. Kropek ma 11mm i widać już bijące serduszko. lekarz robił mi USG dopochwowe:/ jestem w 8 tyg. a ciąża ma 7i 2dni na USG

Na usg widac jak beta jest przynajmniej 2000, wiec moze zrob bete, nastepna po 48h i sprawdzisz czy przyrasta. Jak dla mnie to jeszcze jest czas. Niby sprzet dobry ale nie koniecznie az tak dobry.

Gość ypaypaypa
Dokładnie wczoraj byłam w 5tc i 5dc. Lekarz robił usg przez brzuch. Kropek ma 3,53mm i już słyszeliśmy bijące serce.

Gość gość
Witam :) ja jestem w 5 tygodniach ciąży i 5 dni i moje maleństwo już bije serduszko :) i ma 3,2 mm :)

Gość lolkaaa89
Dzisiaj byłam na usg dopochwowym i nic nie było widać :/ Ewentualnie babka miała wątpliwości, że gdzieś zamglona jest maluteńka czarna kropka. Pierwszy dzień ostatniego okresu miałam 18 listopada, ale za to moje cykle to 33-36 dni, więc długie. Sądzicie, że jeszcze będzie wszystko ok? Dwa testy wykazały ciążę, cycki bolą, okresu brak.

Gość gość
5 tydzień to jeszcze żadna ciąża. Każdy normalny gin powie, by się przed 12 tygodniem nikomu nie chwalić na zapas, bo poronienia w pierwszych 3 miesiącach sa normalne.

Gość lolkaaa89
Wiem, że to wczesna ciąża, ale jak czytam tutaj niektórych wypowiedzi którzy w 6 tygodniu słyszeli już bicie serca.. To się zaniepokoiłam.

Gość gość
a ile to jest u ciebie dokładnie, bo chyba nie pełny 6 tydzień? robiłaś b hcg?

Gość gość
lolka, no najczęściej w 6 tyg. widać już wyraźnie pęcherzyk, z zarodkiem bywa różnie...a ta lekarka ma dobry sprzęt?

Gość gość
Nie kierujcie się tym co było u innych. Czasem jak czytam takie opowieści to się je chce między bajki włożyć. Nie wiesz, że na Kafe dzieci już się rodzą ze zdolnością chodzenia? To co się dziwisz że inne od pierwszego tygodnia serducho słyszą. Wymiana doświadczeń: owszem, sugerowanie się nimi: nigdy!

Gość gość
u mnie lekarz stwierdzil ciaze 5 tygodniową.

Gość gość
obserwuj siebie, jak pojawi się ból, krwawienie to do szpitala, bo niestety istniej u ciebie podejrzenie ciąży pozamacicznej...albo trafiłaś na kiepską lekarkę i nie potrafi ciąży stwierdzić, zdarza się i tak, oby...

Ja bylam w 7 tygodniu na USG i dopiero widac bylo kropeczke mala. Teraz jestem w 12 tygodniu i maluch ma juz prawie 6cm. Wiec u kazdej kobiety jest roznie. Nie ma sie co sugerowac tak bardzo ksiazkowymi przykladami. Bo lekarz tez nie zawsze potrafi znalezc przez USG tak wczesna ciaze i kaza czekac do 7-8 tygodnia. Nie stresuj sie i spokojnie poczekaj na kolejna wizyte :)

Gość gość
no i radziła bym zrobienie b hcg...

Gość gość
karolina, nie piszę tego złośliwie, ale ja bym nie chodziła do lekarza, który dopiero w 7 tygodniu potrafi coś na USG dojrzeć ;)

Gość lolkaaa89
Nie badałam krwi jeszcze. Gin powiedziała, żebym zbadała jak ciąża będzie bardziej widoczna. Zaleciła branie kwasu foliowego, czyli standard. Generalnie nie chcę brzmieć jak jakaś panikara, ale dziewczyny zrozumcie, staraliśmy się z mężem tyle miesięcy aż się w końcu udało. Nie chcielibyśmy żeby coś się źle potoczyło :(

Gość gość
a kiedy masz teraz wizytę? dziwnie c***owiedziała, bo akurat b hcg ma największy sens na samym początku ciąży, 4, 5 tydzień...

Ja nie napisalam, ze moj lekarz nie potrafil wczesniej ciazy zobaczec, tylko ze dopiero w 7 tygodniu bylam i widzialam na wlasne oczy tylko mala kropeczke. Na szczescie lekarza mam naprawde bardzo dobrego :) Tylko slyszalam o przypadkach, ze niektorzy lekarze nie potrafia stwierdzic ciazy przez USG we wczesnej ciazy bo sa konowalami albo maja sprzet, ktory pamieta 2 wojne swiatowa. Oczywiscie ci na NFZ, bo prywatnie to sprzet pierwsza klasa. Niech autorka idzie do innego lekarza, albo poczeka do nastepnej wizyty.

Bete mozesz sobie zrobic na wlasna reke kosztuje chyba 20zl o ile dobrze pamietam. Zrob w ktorys dzien i za 48 godzin powtorz jak wzrasta ladnie to wszystko ok :)

Gość gość
teraz to nawet koniecznie b hcg zrób, jak masz taką sytuację...

Gość lolkaaa89
Hej! Dzięki waszej radzie zrobiłam Beta i we wtorek wyszła około 1800, a dzisiaj już 3700 ;) Wielkie dzięki dziewczyny, bo to mnie uspokoiło :)

Gość alopaaa
super :) radziłabym zmianę lekarza...

Gość gość
Witam Ja byłam na usg w 5 tyg lekarz stwierdził pęcherzyk 5mm. Teraz ide w 7 mam nadzieję, że zobaczę coś więcej:)

Gość gość
Tylko ze beta przyrasta także w przypadku ciąży bezzarodkowej tzw puste jajo plodowe

Gość puszek201
Witam. Mam podobny problem. Pierwsza ciążę poroniła. Po 2 latach udało się HCG dodatnie. Po pierwszej wizycie dostałam Dhupasten. Lekarka kazała przyjść wczoraj na USG a ostatnia miesiączką była 5 czerwca. Niestety na USG nic nie było. Żadnego pecherzyga. Niczego. Załamał am się. Kazała mi zrobić dzis HCG wynik 4002. W piątek ide znowu na HCG. Czy jest szansa na prawidłowa ciążę??

Gość puszek201
Ja chodze tylko do prywatnego lekarza, wiec nie wiem co dalej robic, to czekanie do piątku mnie wykończy