Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamusia86

imię Ignacy- podoba się Wam?

Polecane posty

Gość Serminka
Niestety nie znam, wiesz, to taka nowość, spodobało nam się i wogóle nie zastanawialiśmy się ani sekundy nad innym. Pozdrawiam

Gość gość
A ja sprawdziłam z ciekawości :D Alikia to imię pochodzenia greckiego i oznacza : szczera, czysta

Gość Serminka
Dzięki, bo jeszcze nie miałam okazji. Pozdrawiam

Gość gość
Czyli Alikia ma podobne znaczenie jak Agnieszka i Katarzyna ( oba te imiona tez mają grecki rodowód)

Gość Serminka
Coś w tym musi być, mój najstarszy syn ostatnio pomylił imię Agnieszka z Katarzyną, jak zastanawiałam się z mężem na kogo głosować, mój syn na to: ,, Jak to na kogo, na Kasię Pies", dopiero potem skojarzyliśmy, że chodzi o Agnieszkę Kot. Pozdrawiam

Gość gość
Nie. Kojarzy mi się z Ignacem z piosenki Zembatego.

Gość gość
Ignacy-dla mnie niezbyt. A ta Alikia-znikad :O

Gość mama ignasia
Mój syn będzie miał tak na imię, ale ciagle słyszę krytykę na ten temat, zawsze odpowiadam ze to moja sprawa, choć dziś zadzwonił do mnie kolega i zapytał czy byłam pijana wybierając to imię, w złości odpowiedziałam mu ze jego syn Max ma tak samo na imię jak pies mojego wujka i jakoś z tym żyje, wiec mój tez da radę! Ignacy Ignac Ignaś Igo Igi spoko da radę ( znam pewnego Adasia który już od dawna jest dorosły i nikt nigdy nie użył innej formy, zawsze i dla wszystkich jest Adasiem)

Gość Ignaś is Ok
Ignacy jest OK. Gorzej by było gdyby nazwac maluszka jakims imieniem popularnym z lat 1970-2000 tzn. Piotrek, Paweł, Sebastian, Tomek, Kamil itp. Kurcze to tak jakby w tamtych latach zazwac kogos imieniem Andrzej, Jerzy, Wiesław, Stefan, Stanisław itp.

Gość gość
Nastoletni Ignacy to Ignal, i wszystko w temacie.

Gość gość
Pretensjonalne i patologiczne imię.Często nadawane teraz w nizinach społecznych.Okropne imię.Sorry.

Gość eva17
Nie , nie podoba mi się. Za to podobają mi się imiona, które pasują dla małego dziecka i dla starszego pana... ,np. Karol,Piotr, Krzysztof:) Pozdrawiam serdecznie :)!

Gość kajagość
Tak tak tak! Znam 3chlopcow w roznym wieku (15-2lata) i wszyscy sa bardzo fajni i urodziwi. Imie OKej, jak kazde inne, tymbardziej w czadach Frankow Antkow Jankow Staskow niewyrozniajace sie.

Gość zamozny Warszawiak
Moj syn to Ignacy. Wsrod nadzych znajomych to bardzo popularne imie.

Gość gość
O losie slodki! Apeluje do Rodakow! Skonczcie z nadawaniem tradycyjnych klasycznych polskich imion. Chcemy wiecej Andzelik Alanow Brajanow! :)))) :D buhaha

Gość gość
To wyzej to sarkazm, jakby ktos mial watpliwosci.

Gość gość
My nazywamy Ignacy, jeszcze myślałam o imieniu Brajan ale już przyzwyczaiłam się do Ignasia zresztą mąż również i nie zamierzamy zmieniać :) Swoją drogą Franków, Stasiów, Antosiów, Jasiów już basta!! Ja mam to gdzieś co myślą inni, ważne że nam się podoba.

Gość gość
Okropne imię .Sorry.Trąci mychą i patologią niestety.Podobnie jest z Mikołajem.

Gość gość
Patologią trąca od Was jak piszecie te brednie o imionach. Co to za wymysł, że imię musi pasować na każdym etapie życia i niby czemu nastolatek ma mieć problem z Ignacym? Skąd pewność że Kasia jest Kasią, Mirek Mirkiem a Justyna Justyną od narodzin do starości i im to odpowiada chociaż to takie "zwykłe" imiona!? O tym czy ktoś lubi swoje imię decyduje przyjazne otoczenie rodziców, cioć, babć i przyjaciół z podwórka, którzy od najmłodszych lat mówią do dziecka z miłością i akceptacją! Do każdego imienia można dorobić patologiczną ideologię wzięta z sufitu albo wymyśleć idiotyczne przezwisko. Dziecko które ma poczucie własnej wartości wyniesione z domu nawet się tym nie przejmie! To dorośli są okrutni i podpuszczają swoje maluchy do szydzenia z innych w imię dowartościowania swojego ego.

Gość gość
Okropne imię.Odpowiednie dla osób chcących się dowartościować dając tak "dostojne"imię dziecku.Pretensjonalne i takie nadęte na siłę.Przy czym ostatnio zrobiło się bardzo popularne i dresowe podobnie jak Tymoteusz i Marceli.

Gość gość
Jeszcze rozumiem np u Potockich czy Czetwertyńskich dla uczczenia jakiegoś dziadka czy dawnego dostojnika z rodziny haha ! ale tak to imię napuszone i przesadne .Przy bardzo pospolitych nazwiskach brzmi fatalnie . To że kojarzy sie z patolgią jak Tymon czy Brajan to lekka przesada ale fakt że moze być odbierane jako chęć zabłyśniecia na siłę przez rodziców . no i jak wolać małego -Igaś ? bo Ignacy do 7 latka to trochę śmiesznie ...

Gość gość
Nie podoba mi się. Będą mówić na niego Ignac

Gość gość
Jak to imie ma nie pasowac do kazdegi etapu zycia? To nazwij dziewczynke laleczka do nimowlaczka tak slodko a co pozniej to niewazne... ignacy iga super a trzeci igor najlepiej..

Gość gość
Juz sobie wyobrazam dresa albo miesniaka z silowni "jestem ignas" :D

Gość gość
Ignacy bardzo mi sie podoba ,chcialan tak nazwac syna lecz wszyscy na mnie "siedli " ze tragedia I odpuscilam..... ale I tak dalej mi sie podoba

Gość gość
Mam Ignasia. Teraz ich całkiem sporo się zrobiło, choć ja już w liceum miałam kolegę z klasy Ignaca, nie miał problemów ze swoim imieniem, fajny, popularny chłopak. Moja mama nadal ma do mnie pretensje, że tak nazwaliśmy synka, a ma on już ponad rok :). Kompletnie mi to nie przeszkadza, wręcz śmieszy.

Gość Mama Ignasia
Oczywiście, że mi się podoba! Mój syn ma tak na imię od samego początku swojego istnienia! Nie daliśmy mu tak na imię po to by zabłysnąć, ani też nie jesteśmy rodziną patologiczną :-) haha nie wyobrażam sobie że mógłby to być np Piotruś :-/ pasuje mu to imię i już! Nie przejmowalam się nigdy krytyką rodziny czy ludzi...że jak to tak Ignacy ? To jest nasz szalony IgiPop :-) inteligentny, wesoły i wyjątkowy :-)

Gość gość
Jestem Ojcem Ignasia , wraz z żoną jak tylko urodził nam się syn od razu wiedzieliśmy że tak właśnie będzie miał na imię . Dziwię się skąd ludziom kojarzy się to imię z palologia bo nam z Ignacym Moscickim , Paderewskim , Lojola. Jestem nauczycielem w szkole a zona prowadzi własny gabinet medyczny wiec nasz status nie jest niski . Coraz więcej osób daje tak właśnie na imię a na pewno nigdy byśmy się sugerowali jakimiś głupimi serialami a na pewno nie musimy się dowartosciowywac . Dziwię się osobom którym to imię kojarzy się z patola bo jakoś nie ma podstaw żeby tak było.

Gość gość
Mój synek ma na imię Ignacy. Nie wyobrażam sobie, że mógłby być kimś innym, to imię jest już z nim zrośnięte, mimo iż mały ma dopiero miesiąc. Nikt nie powiedział, że ładne, wszyscy kręcili nosem - nie rozumiem dlaczego. Bo Jak będzie starszy to będzie Ignac? a co w tym złego? Dobrym i fajnym ludziom z każdym imieniem do twarzy. Ci co krytykują to właśnie osoby, które nadmiernie się przejmują tym co inni powiedzą, nie mają własnego gustu i zdania. w przedszkolu do każdego imienia można dorobić głupie przezwisko, nawet do Kasi czy Wojtka. Piękne polskie imię, a Wam się w du...ch poprzewracalo. Zacznijcie żyć własnym życiem i cieszcie się nim, akceptujcie innych i przestańcie się zachowywać zasciankowo i myśleć wziętymi z sufitu stereotypami.

Gość gość
mnie się Ignacy akurat nie podoba, ale też nie uważam, ze jest brzydkie, nie przeraża mnie to imię. Moja koleżanka tak dała synowi, który jej się urodził w zeszłym roku. Zresztą nie ma się co przejmować, bo my chcemy dać synowi Stanisław i widzę jak większość ludzi reaguje, albo nic nie mówią, albo sie krzywią a nasz kolega powiedział tylko: "Stasiek" :/