Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wszystkie nicki są zajęte

Bardzo źle znoszę niskie temperatury

Polecane posty

Piszę, bo może ktoś ma podobny problem i znalazł na to skuteczny sposób. Bardzo źle znoszę mrozy. Wystarczy pół godziny w temperaturze -5 stopni lub niższej. Niezależnie od tego jak jestem ubrana bardzo marznę. Odmarzają mi ręce, stopy. Czasem mam ochotę aż płakać z bólu, tak bolą mnie stopy i dłonie, szczególnie gdy potem wchodzę do ciepłego pomieszczenia. Noszę rękawiczki, buty wypróbowałam już różne, ocieplane botki, kozaki, glany a do tego podwójne skarpetki i rajstopy - nic. Poza tym ręce i stopy mam wręcz lodowate przez większość roku, czy w domu czy na dworze, tylko latem są one ciepłe. Gdy tak przemarznę a potem wejdę do ciepłego pomieszczenia początkowo robi mi się bardzo niedobrze, mdli mnie, a potem zaczyna się kręcić w głowie, robić słabo, ciemno przed oczami. W badaniach krwi które robiłam pod koniec września wyszło mi, że mam niską hemoglobinę, dzisiaj byłam u lekarza i te badania powtórzyłam, ale wyniki będą dopiero jutro a ja już dzisiaj się martwię. Przyznam, że bardzo utrudnia mi to normalne funkcjonowanie. O jakiejkolwiek zabawie na śniegu w ogóle nie ma mowy. Przy lepieniu bałwana chyba płakałabym z bólu.

Gość sssmark
No, a ja z kolei bardzo zle znosze wysokie temperatury, nienawidze upalow. Moze kup sobie odziez thermo w sklepie sportowym. Poza tym smaruj sie tlustymi kremami. No a z ta hemoglobina - jedz wolowine i popjaj sokiem pomaranczowym albo grejfrutowym

Gość na zimne nogi
polecam Ci emu, nawet podrobki za 50zł, ja tez mam wiecznie zimne nogi, a wiadomo ze jak w nogi zimno to i wszedzie:) mi w nich jest cieplutko, na pewno nie zmarzniesz;)

możliwe, że to sprawa złego krążenia... myślę, że warto wybrać się do lekarza, skoro ciepłe ubranie nie pomaga... a to co opisujesz, brzmi całkiem groźnie - więc ja bym nie ryzykowała :]

Gość windcremeee
mam identycznie ale duzo sie poprawilo odkad chodze na fitness! cwicze 3-4 razy w tygodniu i zauwazylam ze jest mi duzo cieplej. a do rak i stop mam rozgrzewajacy krem z cynamonem, dostalam do od siosty ktora mieszka w UK nie wiem czy u nas znajdziesz