Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdrerrrrrrrrrrr

swieta, gdzie i z kim?

Polecane posty

Gość sdrerrrrrrrrrrr

gzdie i z kim spedzacie swieta??TYlko we wlasnym gronie z mezem i dziecmi, czy moze jeszcze zaprosicie rodzicow, tesciow??A moze sami jedziecie do rodziny??Jesli tak to z pusa reka czy moze jakimis potrawami???

my w tym roku jedziemy do mojej rodziny. spędzimy święta w wielkiej rodzinie, razem z nami na Wigilii będzie około 13 osób :P ja z synkiem jadę wcześniej, tak żeby pomóc w przygotowaniach :) mąż dojedzie w Wigilię.

zawsze spędzaliśmy u moich rodziców, z rodzeństwem, babcią i teściową w tym roku pierwszy raz sami i mam nadzieję, że już będziemy w trójkę

Gość my objazdowo
Wigilia najpierw rozpoczyna się szybkim odwiedzeniem dziadków i połamaniem się opłatkiem (na pewno będzie jakaś kolacja, której trzeba skosztować żeby babci było milo) Tam nic nie zabieramy. Tzn tylko drobne podarunki. Następnie kolacja u teściów i tam pewnie coś przyszykuję do zjedzenia ale nie za dużo bo teściowie mają specyficzny gust kulinarny. No i podarki. Na koniec kolacja u mojej rodziny, na spora ilość osób. Tutak jakaś duża blacha ciasta plus sałatka. Podarków już nie bo na taką ilość ludzi bym zbankrutowała. w 1 dzień świąt odwiedziny u teściów, w drugi u rodziców, albo odwrotnie- jeszcze do ustalenia. Być moze jakiś obiad u drugich dziadków. W każdym razie święta w penalnym rozjeździe.