Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bajkowa mama

smalec z gesi - praktykowała któras???

Polecane posty

słyszałam ze jest super na przeziebienia zamiast masci rozgrzewajacych? to prawda? stosuje ktoras z mam taka metode, pomaga?

Gość Masakra 3333
Moja koleżanka ostatnio wyleczyla kaszel tym smalcem,mowiła że dobry dla dzieci,kiedyś to stosowano.

ja dzisiaj w pracy od jednej z klientek to uslyszalam zeby natrzec plecy klatke piersiowa i stopki i ze lepsze niz jakie kol wiek macscie...

Gość ja tylko z
borsuka

z tego co się orientuję to chyba trzeba go zmieszać z olejkiem rycynowym, ale pewna nie jestem :)

Gość ja tylko z
a masz dostep do swiezego smalcu z gesi?

widziałam w sklepie ze zdrową żywnością. coż będę musiała wypróbować to sie przekonam. a orientujecie się może czy można podawać bactrim po otwarciu butelki jakies 2 mc-e temu? czy taki syrop nalezy po skończonej kuracji wyrzucić? na ulotce nie mogę nic znależc, jest tylko napisane żeby nie używać po upływie daty ważności z opakowania

Gość bactrim
mozesz bactrim podawac. ja tez tak robilam, mówilam lekarzowi ze mam niepelna butelke sprzed 3 miesiecy i kazal ją zuzyc.

super bo mam własnie buteleczke otwartą niespełna 2 miesiące temu;-) mały w żłobku dzisiaj podłapał kaszel i katarek, pulmex już na niego nie działa dasje mu vibovit sporadycznie tran bo przewaznie go zwraca...

Ja też często smarowałam dzieciaki smalcem z gęsi a później jeszcze skrapiałam pieluszkę alkoholem i okładałam.Bardzo dobrze skutkowało.Teraz też tak robię ale rzadziej bo nie chorują tak bardzo :)

agniecha a czy dodajesz cos do tego smalcu? czy tylko samym? ja mysle zeby go przy kaloryferze postawic az zmieknie i wtedy? ale niestety kupie go dopiero jutro bo dzisiaj już nie zdazylam;-(

Gość gość
Gesi smalec polecam tez na uciazliwy kaszel-wypic z cieplym mlekiem 1 lyzeczka.

Gość gość
Ja stosuje smalec gęsi u mojego syna, nawet poleciła mi go lekarka ( Barbara Drzewiecka) mysle, ze jest to rewelacyjna metoda przeciwko kaszlowi u dziecka. Lepiej spróbować smalcem wyleczyć niż kolejnymi stropami. Moja babcia tez stosowała smalec i mówi, ze jest jest skuteczny. Wyczytałam na innym forum jak dziewczyny wypisują,ze może uczulić itd. Jak to czytam to mi włosy stają na głowie, jak można polecać dawanie dziecku antybiotyków;( szkoda mi tych dzieci!!!!

Gość gość
Podnoszę temat. Na co działa, jak długo stosować. Moje dziecko często ma zapalenie oskrzeli a smalec gęsi mam w lodówce i jeśli ma pomóc to nie zawaham się go użyć.

Gość gość
Z czosnkiem zmiażdzonym ..Ja tak jem .aA moja tesciowa mówiła ,że tak kiedyś smarowali klatki dzieciom ,gdy byli chore

Gość gość
Lek Bactrim trzeba zastosować do 20 dni po otwarciu.. Wszystko pisze na opakowaniu

Gość gość
zakupiłam gęsi smalec po to zeby sobie smarowac nim dlonie i stopy :D wyczytałam to na wieczniemloda.com powiem Wam ze sposob rewelacja!!! nic mi tak nie pomoglo a uzywalam wielu kremow w tym aptecznych (clobaza, masci robione itd). teraz skore mam piekna :) polecam wszystkim! a nadmiar zuzyje sobie na kanapki, tutaj macie zastosowanie gesiego smalcu : http://wieczniemloda.com/gesi-smalec-wlasciwosci-zastosowanie-11057 polecam wszystkim, niech zyje natura :)

Gość gość
Własnie go testuję, zobaczymy jak będzie.

Gość gość
Dziewczyny, ja gęsiego smalcu nigdzie nie mogę dostać. Może jeszcze teściowej się jutro uda go upolować. Na razie podajemy syrop fosidal na kaszel, żeby się lepiej odrywało. Do tego smarujemy plecy i dobrze je oklepujemy.

Gość gość
Dziewczyny, ja gęsiego smalcu nigdzie nie mogę dostać. Może jeszcze teściowej się jutro uda go upolować. Na razie podajemy syrop fosidal żeby się lepiej odrywało. Do tego smarujemy plecy i dobrze je oklepujemy. kaszel, żeby się lepiej odrywało. Do tego smarujemy plecy i dobrze je oklepujemy.

Gość gośćMama
Witam my używamy od 3 dni . 2 tygodnie temu wyszliśmy ze szpitala po zapaleniu oskrzelików niunio 3 miesiące .Wrócił mu katarek kupiliśmy smalc z gesi smarujemy 3 dzień katarek zniknął .Smarowalam stopki klatkę piersiową i plecki. Polecam sama jem ze starszym synkiem na wszelki wypadek.

Gość gość1410
Podałam córce (18 miesięcy) w kubeczku z mlekiem do wypicia i od razu była poprawa, katar zgęstniał a kaszel ustał , po dwóch dniach już w ogóle było super ale dziecko trzeci raz nie chciało wypić. Trzeciego dnia tylko ją wysmarowalam i niestety katar i kaszel powrócił. Smaruje dalej, zobaczymy co będzie.