Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karol8913

Test ciążowy wyszedł ...

Polecane posty

Gość karol8913

Proszę o pomoc, moja dziewczyna zrobiła wczoraj test i wyszedł jej pozytywny, dodam jeszcze że ona nie skończyła nawet 18 lat. Powiedzcie proszę jakie są szanse że ona naprawdę jest w ciąży. Kochaliśmy się jakoś 2 tyg temu i tydzień temu, później dostała miesiączki i wczoraj się jej skończyła miesiączka. No i zrobiła test wieczorem i wyszedł pozytywny. Rano ma zrobić jeszcze 1 z pierwszego moczu, ale cały czas o tym myślę i dlatego Was postanowiłem spytać. Cały czas mówi że ma apetyt i nie wie na co ma ochotę do jedzenia. Proszę o pomoc! Pozdrawiam

Gość mimimimi
Niestety może faktycznie być tak, że test się nie pomylił. Niech wykona go Twoja dziewczyna jeszcze raz, z porannego moczu i jeżeli wyjdzie pozytywny - prawdopodobnie jest w ciąży.

Gość karol7823
Tak okres był obfity bo nawet miała krwotoki którejś nocy mi mówiła. Co my teraz zrobimy... :( Proszę doradźcie coś bo ja nie wiem co mam robić, ona jeszcze liceum nie skończyła nie chce żeby tak szybko jej życie się zmieniło...

test może wyjść fałszywie ujemny, ale nie fałszywie dodatni (znikome przypadki), ale skoro miała krwotoki to może poroniła czy co?

Krwotoki ? A może ona była w ciąży, ale poroniła ? W takiej sytuacji test wyjdzie dodatni, bo stężenie hormonu wykrywanego przez test nie spada tak szybko. Krwotok w ciąży nie jest normalny i raczej ciężko, żeby ciąża się przy nim utrzymała.

Gość vuvuvuvuvuvuvuv
karolku naważyliście piwa więc musicie je wypić. Poprostu. Co ma test ciążówy wspólnego z wiekiem? Trzeba myśleć przed a nie po! Poza tym sądzę że temat to prowokacja.

Gość buuuuuuuuuuuuuuuu
no ale skoro krwawienie było obfite...? to chyba było takie...poronienie samoistne? A stęzenie hormonów podskoczyło, bo już na chwilę przed okresem można zrobić test... szczerze - chyba musicie poczekać i zrobić usg...nie wiem, kiedy są widoczne "fasolki" na ultrasonografii, ale nie jest wykluczone, że była ciąża i ciąży nie ma...

Gość karol7823
Normalnie że się zabezpieczaliśmy. Nie wiem czy poroniła bo ona mi mówiła że lekarz przepisał jej jakieś tabletki i ją brzuch przestał boleć. Chyba będziemy musieli wybrać się do ginekologa jutro. Zobacze jaki rano będzie test.

wiesz czasem jak ja robilam test to po 5 minutach mi wychoidzila 2 blada kreska. inigdy nie bylam w ciazy. czasem sie zdarza tak ze po 5 minutach poprostu po zcsie przekroczonym niz ten co jest na opakowaniu pojwi a sie 2 kreska blada, albo szara. moze w waszym przypadku tak bylo? je;li sie zabepoieczaliscie i nie doslzo do kontaktu intymnego ani na chwile bez zabezpieczenia to ciaza malo prawdopodobna...chociaz wszystko moze sie zdarzyc. moze zrobcie jeszcze jeden test? mi czasem wychodzily falszywie dodatnie. glowa do gory!

Gość karol7823
Wszystko się "ułożyło", zrobiła dziś rano test i napisała mi że nie jest. Ulga dla mnie, że wszystko będzie dobrze. Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam!