Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o porade.

Co na zaparcie dla ciężarnej? 25 tc.

Polecane posty

Gość prosze o porade.

Od 3 dni mam zaparcie. Błonnik, owoce nie pomogły.

Gość jak to co
kopa w doope

Gość kijevna
suszone morele, albo śliwki?

Gość nie chcę być malkontentką ale
syrop pod tytułem Duphalac

Gość prosze o porade.
Nie pomogły. Nawet napar z owoców. Więc pytam czy można coś silniejszego?

Gość hjgctgdfjyn
zaparcia biorą się z powodu złego odzywiania i braku ruchu, ciąża to nie niepełnosprawnosc wiec rusz się! i przestan obzerać :o

nie koniecznie! ja się ruszałam i to baaaardzo dużo! a zaparcia i tak miałam przez całą ciążę. do tego potworne wzdęcia. polecam preparat Colon C bardzo mi pomógł :)

Gość Lactulosum
stosowalam. ale pare tyg. przed porodem tak mnie zatkalo przez zelazo, ze musialam zrobic sobie lewatywe:(

Gość sdfffffffff
suszone sliwki

Gość sdfffffffff
Widze troche wyzej bardzo mądra odpowiedz :/ niektóre kobiety nie mogą sie ruszac bo tak jak mi np skraca sie szyjka macicy. wiec te swoje dyrdymały wsadz sobie w dupe

Gość prosze o porade.
tak dla wiadomości. ruszam się!!! co dzień spacery i pilates, czasem pływalnia. dziennie staram się zjadać 5 porcji owoców lub warzyw. dziś np 2 mandarynki, jabłko, sórówka z kiszonej kapusty, czerwona papryka. pieczywo tylko ciemne ( jedna, max dwie kromki na śniadanie z białym serem) piję sporo wody i słabe herbaty. nie jem słodyczy. może kawałek czekolady raz na tydzień. nie pijam słodzonych soków itp. więc wypraszam sobie teksty o krowie, która się objada i siedzi na kanapie!!!!! kończe 25 tydzień a przytyłam 4 kg! mam problem więc pytam mądre kobiety a nie frustratki, które nie mają co robić.

Gość prosze o porade.
upupup....

Gość matka łopatka*
ja tez polecam sok ze sliwek http://www.aptekanatury.pl/index.php?products =product&prod_id=141 pilaś?? wypij jak nie pomoże to przyjdź tu jeszcze raz! poczytaj sobie o tym soku jest bardzo zdrowy dla kobiet w ciąży.

Gość MIOMAGALBLMONNIK OWSIANY
dodawalam 2 lyzeczki do jougrtu activia na sniadanie. WYproznienie w ciagu dnia gwarantowane. Pilam tez kawe zbozowa rano - ma sporo blonnika i pomaga regulowac prace jelit. I pij duzo wody. Najlpeije rano po przebudzeniu- szklanka wody z cytryna i miodem. dziela cuda. Uwazj z syropami, lewatywami i innymi mocnymi srodkami a przecyzszczenie- moga wywolywac przedwczesne skurcze u ciezarnej.

Gość prosze o porade.
nie piłam. ale czy dostane go w aptece lub sklepie zielarskim? czy muszę zamawiać a internecie?

Gość uuuuuu....
Ja też mam koszmarne zaparcia. Czasami nawet po trzy -cztery dni NIC. Na poczatku pomagały mi suszone śliwki, potem kawa. A potem okazało się, że mam za wysoki cukier i o suszonych owocach mogłam zapomniec. W zasadzie to czekam. Na szczęście niedługo poród to pewnie lewatywę zrobią. A tak na marginesie zaparcia nie są z powodu braku ruchu. Powodem jest zbyt mało miejsca dla pracy jelit. Ale niektóre to tylko od różnych potrafią wyzywać. Co za brak kultury.

Gość matka łopatka*
w aptece nie wydaje mi się, ja kupuje w sklepie spożywczym ale w sklepie zielarski też powinien być. Jak mieszkasz w jakimś większym mieście to bez problemu powinnaś dostać. Jak juz kupisz to nie pij więcej niz szklanke dziennie, bo Cie rozerwie :)

Gość prosze o porade.
gorącą wodę z cytryną pije i to kilka szkalanek dziennie ( bo nie przepadam za herbatą) to dla mnie podstawa. błonnik też biorę i to codziennie i zawsze zapijam dużą ilością wody. chyba ten sok wyprubuje i kawę zbozową. no właśnie boję się silniejszych środków, żeby nie zaszkodzić sobie i dziecku!

Gość prosze o porade.
właśnie wydaje mi się, że mała może mi uciskać jelita. to 25 tydzień a ja praktycznie brzuszka nie mam. musiała się tak jakoś ułożyć nieszczęśliwie dla mnie. 6 miesiąc a prawie nie widać ciązy.

Gość uuuuuu....
Tak, tak, to brak miejsca w brzuszku. Normalna rzecz. Jelita nie mogą się w sposób naturalny poruszać i dlatego te dolegliwości. Wiecie co, zrobię i ja sobie szklankę wody z cytryną. Może coś da.

czopki glicerynowe sa najlepsze i najbezpieczniejsze. 3 dni to zadna jeszcze tragedia wiec ja bym odradzala cos doustnego a tym bardziej niech cie rekaboska broni przed lewatywa lewatywe. jak ci nadal po czopkach nie przejdzie mozesz wypic troche olejku rycynowego(podaja go w szpitalach). choc w smaku jest obrzydliwy ale skuteczny. ja mimo bardzo duzej aktywnosci nie jedzenia pieczywa bialego ,smazonych otraw, miesa i slodyczy tez mam z zaparciami problemy. Wiec te madralinskie wszystkie od krow lepiej niech sie nie wypowiadaja jak sie nie znaja.

Gość Beata laura
Od brania żelaza tez są zaparcia w ciąży wiec prosze nie pisać głupot o ruszeniu się i diecie. W brzuchu jest dziecko które uciska na jelita stąd najczęściej zaparcia. Co to za wpis ' nie obzeraj się ' co za bzdura. Ludzie pomyślcie zanim cos napiszecie a jak się nie znacie to nie wypowiadajcie sie i nie psujcie nikomu humoru. Nie znosze chamstwa.

Gość gość
Dołczę się jeśli można od tygodnia leżę w łóżku z powodu szyjki i mam straszne problemy z zaparciem. Piję wodę z cytryną, kawę z mlekiem, lecie, jogurt, jem owoce i warzywa i nic oprócz koszmarnych wzdęć. Ratunku...21 tydzień

Gość gość
Nikt tego nie napisal ale prostym sposobem jest branie magnezu o powolnym czasie rozkladu. Jest on zazwyczaj dużo droższy niż zwykły magnez, ale działa o niebo lepiej. Mi tylko to pomogło, bo przez suplementowanie żelazem nawet zmiana diety nie dała rady.

Gość gość
Ja na zaparcia polecam duszone kolby kukurydzy z maslem.Mi zawsze w ciazy pomagaja choc dzialaja na drugi dzien po ich zjedzeniu