Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniol ciemnosci...

Problem z wypadaniem włosów?

Polecane posty

kurczę myślę, że u Ciebie Aniołku to nie białaczka sorki, ale już dawno wykończyłaby Cię, za długo to wszystko trwa, a przy białaczce zwykłe żelazo nie pomoże na hemoglobinę, wiem bo leżeliśmy z moim maluchem w szpitalu na badaniach z dzieciaczkami chorymi na białaczkę

Gość a ja mam glupie pytanie
to zelazo mialo jakas nazwe? te tabletki? ja sie tyle razy prosilam lekarzy o wypisanie (nie jem miesa i mam anemie tez) i zaden nie chce. Ciagle mi powtarzaja, ze to dla kobiet w ciazy. A nie wiem czy jak nie pojde do apteki i powiem, ze chce zelazo to babka mnie nie wysmieje?

pisałąm tu wczoraj a skąd Twoja wiedza wynika, pytam bo neiwiele osoób orientuje się w temacie

Gość pisałąm tu wczoraj
kup ascofer-ok. 8zł bez recepty skąd moja wiedza? interesuję się tematem bo panicznie boję sie białaczki:O

dziekuje:)

Gość pisałąm tu wczoraj
wcale nie dla kobiet w ciąży (tzn.nie tylko), każdy może brać żelazo,albo przy niedoborach albo zapobiegawczo

Gość pisałąm tu wczoraj
nie ma sprawy;) też jestem wege:)

o rany nie możesz tak żyć popadniesz w chorobę, ale nie w białaczkę a w depresję małe płytki nie zawsze oznaczają, ze chorujesz na białaczkę, a przy białaczce nie zawsze płytki są małe poza tym jest wiele innych nieciekawych chorób, na które mozemy zachorować

Gość pisałąm tu wczoraj
akurat ja płytki mam świetne, ok. 400 tyś;) wiem, ze nie mogę tak żyć ale strasznie się boję tej choroby:O nie umiem wyjaśnić dlaczego akurat jej (wiem ze jest masa paskudnych chorób a samych raków ile jest...), tak mam:O

msz, ze tak napiszę fobię jakąś, moze to z czasem minie a płytki rzeczywiście masz imponujące, u mnie średnio ok. 270, ale temat, brrr

Ascofer ma tylko 15 mg, to tyle co musujace tabletki wspomagajace organizm. kup sobie tardyferon- jest bez recepty. kosztuje ok. 18 zl., albo sorbifer ale jest drozszy i gorzej przyswajalny i na recepte Co do mnie to na poczatku bardzo sie balam, jak pierwszy raz uslyszalam slowo bialaczka, pozniewj tym bardziej bo lezalam na onkologii, teraz jak widze poprawe po zelazie to mam nadzieje ze to tylko skutki dlugotrwalej i ciezkiej anemi... Moze u mnie to trwa od lat i robi spustoszenie w organizmie, a ja nigdy nie robilam badan i nawet nie wiedzialam ze jest tak zle. Najwieksza roznice widze po wlosach. wczesniej lysialam, teraz juz mi nie wypadaja, odrastaja nowe, lepiej sier czuje, nie bola mnie kosci, mam lepszy apetyt... Gdyby to bylo cos powaznego to zwykle zelazo nie wyleczyloby mnie. Kiedys jak robilam badania plytki tez mialam ponizej normy ok. 100 tys., ale to jeszcze nie bylo tak niepokojace i olalam

Gość pisałąm tu wczoraj
nom, raz nawet miałam 475 tyś ale byłam podziębiona;) póżniej spadły i trzymają się między 389-410 no mam fobię, wiem:O ale co mam zrobić jak to mi żyć nie daje:O

Gość pisałąm tu wczoraj
no ascofer jest dosyć słaby, bardziej do brania profilaktycznego, ale dziewczyna nie pisała ze potrzebuje czegoś mocnego;) myślę że to jej straczy ale masz datę urodzin, ja nie mogę:D to na tej onkologii to się napatrzyłaś co?:O jaka średnia wieku chorych? tak mniej więcej oczywiście

czyli mozesz być takim samym małpołytkowcem od urodzenia jak mój mąż a anemia to druga sprawa trzeba mieć nadzieję, ze będzie ok białaczka to nowotwór krwi, który wypiera zdrowe komórki ze szpiku kostnego, tzn. megakariocyty, czerwone krwinki itd i tak myślę, że po żelazie hemoglobina nie wróciłąby do tego stanu, o jakim piszesz teraz taki stan osiągamy po chemuioterapii brrr

Gość pisałąm tu wczoraj
białaczka to tragedia:Oja chyba od razu strzeliłabym sobie w łeb:O

boze dziewczyno przestań ją wypytywac o szczegóły, tzn. chorujących, bo nie będziesz mogła spać ja też się napatrzyłąm na te biedne maluszki najmłodszy miał 1,5 i nie był jeszcze ochrzszczony, straszne jeszcze jak o tym wszystkim myślę, to łzy stają mi w oczach naprawdę nic miłego nie zadręczaj się bo ja do tej pory nie doszłam do siebie

Gość pisałąm tu wczoraj
ale megakariocyty wytwarzają płytki krwi więc na logikę biorąc drastyczny spadek płytek powinien wskazywać na nowotwór bo szpik ich nie produkuje...dobrze myślę?

Nikomu nie zycze nawet byc na takim oddziale. oddzial miał 25 pokoi po 3 osoby. pokoje byly w takich wnekach. pokoj damski i naprzeciwko meski. Ja lezalam z takimi dwoma paniami ok. 50 lat, ktore kiedys "wyleczyly" sie z bialaczki i teraz nastapil nawrot choroby, a w meskim byli panowie tak ok. 40-50 lat(jeden z nich chory na bialaczke od 5 lat i z tego co mi powiedzioala ostatnio na wizycie w poradni pielegniarka to ten Pan juz umrze, tylko kwestia kiedy, niezaleznie ile chemi i lekow dostanie...) . dalej po oddziale nie chodziłam.... Przerazajacy byl.... Jak mialam przerwy miedzy badaniami to wychodzialam do bufetu.

megakariocyty to komórki w szpiku, które wytwarzają trombocyty

Gość pisałąm tu wczoraj
i tak nie mogę przez to spać;) każdy ma jakieś fobie i psychozy 😭...myślicie ze Nergal z tego wyjdzie?

płytki krwi mogą przestać być tworzone nawet przez głupią infekcję, szczepienie, styczność z chemikaliami w 50% przypadków jest to białaczka

kupialam:) wiem, ze to indywidualna sprawa, ale czy ktos moze mi napisac przez ile bral ten magiczny lek i zauwazyl poprawe? Mi glownie chodzi o wypadajace wlosy, bo to moja zmora, niestety.

Gość pisałąm tu wczoraj
ja pierdole, ja po godzinie na takim oddziale dostałabym na głowę...ale zastanawiające że leżałaś glównie ze starszymi osobami ...bo słyszy sie najcześciej młodych ludziach. jak ta pielęgniarka mogła tak powiedzieć, ze on i tak umrze:O oni są tam jak dupa od srania żeby ludzi leczyć, a nie uśmiercac za życia...jednak to prawda ze polskie szpitale to umieralne...wystarczy spojrzeć na podejście personelu:O

Haha Aniol.... jak 22 lata koncze 2 stycznia :D

ja w ciąży barłam sorbifer durules, świetnie podniósł mi hemoglobinę nawet po porodzie byłąm jedyną, która nie potrezbowała żelaza zmykam do domu powodzonka w dalszej walce Aniołku daj znać jakoś co z Tobą dalej

Gość pisałąm tu wczoraj
bierz na razie przez miesiąc i wtedy zobaczysz czy jest poprawa... a jak myślicie skąd ta białaczka się bierze? ja słyszałam od Pani z krwiodawstwa ze to ponoć czarnobyl teraz wychodzi...bo wzrost zachorowań w ostatnich latach jest masakryczny:O

wlasnie mi potrzeba czegos mocnego gdyz mam duzy niedobor, a ten ascofar to az 8 tabletek dziennie. konska dawka.

Gość pisałąm tu wczoraj
to jaką masz hemoglobine że aż tyle potrzebujesz>?