Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmarika

Jestem dość chuda, pomocy..

Polecane posty

Gość mmmarika

Tak jak w temacie, mam 169 cm wzrostu, waże 47 kg i mam 15 lat. Wszyscy mi mówią że jestem bardzo chuda, staram się przytyć, jem ale to i tak nic nie daje. Chciałabym przytyć, najbardziej z jednego powodu, moje piersi są bardzo małe, z tego co wiem ich rozmiar zależy od tkanki tłuszczowej, co mogę zrobić by przytyć, dzięki czemu one będą większe? Z góry dzięki za rady, mam nadzieje że mi pomożecie, bo przez to strasznie źle sie czuje.

Gość mmmarika
Mój dziadek mówi że to dziedziczne, bo on jak wyszedł z takiej instytucji Kacet to tez był taki chudy

Wiem, o czym piszesz. Powiem ci tak: mi nic nie pomaga w kwestii przytycia, mam taką przemianę materii, że byłam i jestem chuda (za chuda). A co do biustu... ja liczę, że w ciąży coś się zmieni, bo na hormony nie liczę.

Gość JaniKapri
Jak wejdziesz w dojrzewanie, 17, 18 lat, to i sylwetka Ci się zaokrągli.

Gość Wroclovianka
może idź do lekarza :) powiedz swojemu pediatrze, że niepokoi Cię Twoja waga i niech znajdzie jakieś rozwiązanie :)

Gość widocznie tak masz
Miałam tak samo jak ty, teraz mam 30 lat i nadal jestem chuda, co prawda jeszcze nie rodziłam, od kilku lat biorę tabletki antykoncepcyjne, mam też chorobę tarczycy przy której występuje niedoczynność a i tak mam 54 kg przy 178. Jem wszystko, w dowolnych ilościach, nie jestem zbyt aktywna jeśli chodzi o sporty. Jak byłam w twoim wieku też mi to przeszkadzało, teraz się cieszę, bo wiele moich koleżanek ma problemy z wagą, a mnie to omija. A mały biust też jest fajny :p

Nie przejmuj się tymi co gadają, naprawdę. Wiele osób mówiąc to, ukrywa pod powłoczką troski zazdrość i złośliwość. Nie każdy może przytyć, po prostu taka przemiana materii Nabierzesz jeszcze kobiecych kształtów nawet nie tyjąc, zobaczysz :)

Gość dokladnieeeeeeeeeeee
nie chciej za bardzo bo potem bedziesz zalowac za 2 lata;]

Gość mmmarika
Nie wiem, to nie jest dość fajne jak gadają na ciebie że jesteś płaska jak deska, chociaż wiesz ze nie jesteś, a to działa ci na psychike i wmawiasz sobie to :p przynajmniej tak jest w moim przypadku ;)

Ze mna też tak było ;) Dlaczego mam wstręt do spódnic? Bo miałam za chude nogi. Które są po prostu zgrabne i pasujące do mojej drobnej figury. Nawet jak mi się zaczęły podobać moje łydki to i tak spodnic nie noszę, bo mnie irytują skoro tyle lat tego nie robiłam

Moja droga! Powiem Ci, że 47 to nie jest jeszcze tak zle. ja przy twoim wrzoscie wazylam okresami 4o kg- ze stresu nic nie jadlam, to nie byla zadna anoraksja. Ja bardzo lubie jesc i gotowac ale jakis stres i juz nie jem. teraz udalo mi sie przytyc waze 52 kg i wygladam o niebo lepiej. Zeby przytyc jeden kg (to zdrowa norma przybierania wagi w ciagu tygodnia) trzeba przyjac o 7000 kaloriii ekstra (tak! tak duzo!) wiec wychodzi 1000 kalorii ekstra dziennie. Wazne jest jednak co jesz, nie warto opychac sie slodyczami. Wiem, ze jest cos takiego jak dieta "pogrubiajaca" 3000 kaloriii (stosowalam ale krotko bo przygotowywanie posilkow jest bardzo czasochlonne i zwyczajnie nie mialam czasu, ale tobie moze pomoc np mama).Poiszukaj jadlospisow w internecie a najlepiej umow sie z dietetyczka, ktora stworzy dla Ciebie jadlospis w oparciu o twoje indywidualne potrzeby i produkty, ktore lubisz najbardziej. Powodzenia! ps. piersi i tyleczek powinny sie ladnie zaokraglic jesli przytyjesz ok 5-7 kg :-)