Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chciałabym takie coś

Cyz kto wie co to takiego, gupio pytać mi twarzą w twarz :(

Polecane posty

chciałam zapytać czy ktoś może próbował, albo zna jakieś przepisy

Gość wolnowar
wolnowar, no ok

Gość Evelyna 25 Truette
Jak sama nazwa wskazuje, toto urządzenie wolno warzy ( czyli gotuje ). Rosół zamiast ustawowych 4 godzin pyrkania na małym ogniu pewnie w tym gotuje się z 8 godzin. Chuj ci szczeli rodzinę zanim niedzielny obiad zjedzą :classic_cool:

Gość chrupkie chrupki
Ja mam wolnowar, swietna sprawa, cos jak eintopf. Wrzucasz wszystko do tego gara, mieso, warzywa, bulion, cokolwiek, nastawiasz i masz obiad. Czytalam, ze mozna w tym golabki robic, nawet desery. ja robie pieczenie w wolnowarze, nastawiam rano i na wieczor mam. Nie musisz tego dogladac, nic sie nie przypala, a miesko rozlatuje sie, takie kruche i pyszne. No i jedzenie jest zdrowsze, bo witaminy sie nie ulatniaja wraz z para. Najlepiej to nastawic sobie rano i wieczorem masz pyszny obiad.

A jakiś przepis może , czyli odwrotność mikrofalki

Nie wyobrażam sobie zostawić garnek na "ogniu " i iść do pracy :(

Gość chrupkie chrupki
on nie jest na ogien, a na prad

a ile kosztuje, ile zapłąciłaś, tu jest aukcja i nie chciałabym przepłacić ;)

Gość chrupkie chrupki
Gość chrupkie chrupki
Moj maz juz to mial u siebie w domu, a mieszkamy za granica, wiec nie orientuje sie w cenach w Polsce. Ale tutaj nie jest to drozsze, niz 300zl (max). W Polsce pewnie o niebo drozej, bo moja mama szukala dla siebie i ceny oscyluja w granicach 1000zl...

o bardzo dziękuję a ty co w nim jeszcze robiłaś, tak szczerze warto kupić ?

żeby nie było tak jak z parowarem , kupiłam za kupę kasy i dwa razy skorzystałąm, bo jakoś nie mam serca

o matko strasznie dużo , myślałam żę stówka i gotujemy

Gość chrupkie chrupki
sprzedajacy nie podaje firmy wolnowara, a to jest istotne jesli chodzi o cene... Pewnie to taki bezmarkowy, wiec nie dalabym wiecej, niz 50zl. Zobacz ten: tylko 16$, podobna pojemnosc, wiec i ten z Allegro nie powinien byc drozszy. http://www.google.com/products/catalog?q=crock+pot&num=20&hl=en&safe=off&um=1&ie=UTF-8&cid=14103671525875642143&ei=l6L2TKnyMIK88gb7tICrCQ&sa=X&oi=product_catalog_result&ct=result&resnum=9&ved=0CHQQ8wIwCDgo#

Gość chrupkie chrupki
Ja robie taka wloska pieczen, 5 minut roboty, zeby to wrzucic do gara i sie pyrka przez 8h. Robilam ziemniaczki z brokulami, ale mi sie przypalily, niestety, cos musialam zle zrobic. U pewnej babki uzywalam wolnowara i tam ona podawala mi gotowe przepisy, np. kurczak w slodkim sosie (pomidorowy dressing, piersi kurczaka, przyprawy i pyrkac przez 4h), chinszczyzna (taka podrabiana chinszczyzna: kurczak, warzywa, przyprawy na raz, pyrkac przez 4h), moja tesciowa robi klopsiki (klopsiki surowe na spod, polac sosem, przyprawami, na gore sera), niektorzy robia lasagne. Mozna tez zupy, ale nie jestem przekonana. Dobre to jest dla ludzi, ktorzy nie maja czasu siedziec w kuchni, bo wrzucasz wszystko rano i wieczorem obiad gotowy. Nie musisz tego mieszac, sprawdzac, tylko to sie samo gotuje. Jest forum o wolnowarze po polsku, poczytaj, poszukaj na google, swietne opinie konsumentow. Tylko musisz wiedziec, czy cos takiego ci sie przyda.

Ogromnie dziękuję , poczytałam, popatrzyłam. Muszę przemyśleć. Dzięki wielkie i pozdrawiam,