Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krolowasniegu25

czy jestem w ciazy??

Polecane posty

Gość krolowasniegu25

A ja dziewczyny robilam sobie juz dwa testy ciazowe jeden po okolo 6 dniach od stosunku a drugi po okolo 9 dniach,oba wyszlyu negatywne,moj okres powinien byc za trzy dni,jakie jest prawdopodobienstwo ze moge byc w ciazy na dzien dzisiejszy?

Gość krolowasniegu25
nie zadowolila ;) wolalabym gdybys napisala ze prawdopodobienstwo jest 95%-serio ;)

Gość b1eata
50% poczekaj tych kilka dni i wszystko bedzie jasne

jak tak patrze w moja szklana kule i patrze... to widze ze bedziesz musiala powtorzyc test w terminie miesiaczki, jesli ta nie przyjdzie... skąd mamy wiedziec czy jestes w ciąży? :D

błąd Niunia.. i u mnie negatywny był mimo prawie terminu miesiączki.. tetsy robi się po terminie, niewazne co pisza na opakowaniu.. 2 tyg od zaplodnienia wynik jest miarodajny zycze ciazy zatem :)

Gość krolowasniegu25
ehh,no wlasnie troszke naciagaja z tymi testami,piszac na nich ze mozna robic od 6 dnia po zaplodnieniu,ale kto wie kiedy te zaplodnienie nastapilo...

Gość Ciekawe jak długo
nieee!!! Piszą, że wykrywają 6 dniową ciążę... a ciąża nie liczy się od zapłodnienia, ale od zagnieżdżenia zarodka co następuję ok 6 dni od owulacji (czyli zapłodnienia). w praktyce to wychodzi jakieś 2 dni przed spodziewanym okresem.

Gość Ciekawe jak długo
ale co tu rozumieć? Gonadotropina kosmówkowa zaczyna byc wytwarzana jak sama nazwa na to wskazuje w momencie kiedy powstaje kosmówka, czyli w momencie, gdy zaroek się zagnieźdża w ścianie macicy. Testy reagują właśnie na ten hormon i jego stężenie musi być większe (zazwyczaj) niż 25 jenostek. Wcześniej, nawet jeśli nastąpiło zapłodnienie, nie ma szans, żeby test zareagował, bo po prostu nie ma na co...