Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naiwna i zawiedziona

Przestałam ufać ludziom.

Polecane posty

Gość naiwna i zawiedziona

Coraz częściej przerażają mnie ludzie.Na wielu zawiodłam się bardzo. Chyba przestałam wierzyć w dobre ich intencje....Może tylko ja mam pecha! Na pocieszenie znalazłam piękne słowa Krystyny Siesickiej "ludzie jak wiatr". Ludzie są jak wiatr. Jedni lekko przelecą przez życie i nic po nich nie zostaje, drudzy dmą jak wichry, więc zostają po nich serca złamane, jak jakieś drzewa po huraganie. A inni wieją jak trzeba. Tyle, żeby wszystko na czas mogło kwitnąć i owocować. I po tych zostaje piękno naszego świata... Szkoda tylko,że stanowczo za mało jest tych,którzy wieją jak trzeba,nie raniąc bliskich,przyjaciół itp.

Gość lipa przy drodze
Tez ostatnio doszlam do takiego wniosku. Zawieli mnie ludzie, po których tego się nie spodziewałam. Przeraża mnie ich zawiść i zazdrość. Jest dobrze dopóki jesteś na tym samym poziomie, natomiast kiedy coś Ci się uda przestaje być tak kolorowo. Z zazdrości zaczynają Cię nienawidzić, zaczynają w jakiś chory sposób z Tobą rywalizować...

Gość ciężko żyć z takimi
coraz częściej mówimy o naszej podłości w pracy zawiść,w rodzinie podobnie dlaczego,?co się z nami dzieje?

Gość jhk
Ja nigdy nie ufałam ludziom...żyję według zasady: "ufać można tylko sobie" dzięki temu unikam wielu przykrości...

Gość ma rację
lipo,wszystko się zgadza jesteś ustawiona-zazdrość jesteś nominowana-zawiść świetnie sobie radzisz w zyciu-źle jesteś biedna,nieszczęśliwa teź źle czyli jaką trzeba być,by inni nie zazdrościli?