Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowana troszke

Ostatnie usg

Polecane posty

Biometria płodu: BPD 91,3 mm 37,0 tydz. HC 329,6 mm 37,4 AC 317,3 mm 35,3 FL 72,6 mm 37,1 waga 3000g Dzidzia ma za mały brzuszek co to może oznaczać. Lekarz mówi że wszystko ok że dwa tygodnie różnicy w pomiarach są normą ale ja się i tak martwię.

Gość no ale pytam sie
czemu nie zapytalas sie ginekologa co to oznacza ? czemu sie nie pytacie lekarzy ? tylko zakladacie tematy od tego oni sa by odpowiedziec na pytanie jesli sie je ma

wszystko w normie mój mały też brzuszek miał według usg 2 tygodnie młodszy niż reszta i jakoś cały i zdrowy się urodził i po porodzie gdy go pomierzyli wszystko w normie :P

pytałam ale lekarz twierdzi że ok to co miałam wydusić z niego siłą tę informację? Powiedział tylko tyle że grubasek to nie będzie tylko szczupaczek czy to faktycznie o to chodzi czy może być coś jeszcze innego?

to normalne, często są takie właśnie odchylenia o te 2 tygodnie :) mój miał mieć wielką główkę, w 30 tyg była duża na 33 tydzień, a urodził sie z normalną główką - 34 cm :)

jaki cel miałby lekarz kłamiąc? Spokojnie, słuchaj jego, bo 2tyg różnicy to norma

Gość kjkljkjl
moja cala w 36 wygladala na 40;] w 33 tyg glowka wygladala na 39 tyg. lekarka mowila nie panikowac, bo usg jest mylace 1 tydzien to 1 mm.. na usg w 36 glowka nie urosla ani o cm..czyli ze usg sie mylilo, 2 gin. z ktorymi konsultowalam sie prywatnie powiedzialo ze rozbierznosc 3 tyg jest norma,

może faktycznie nie potrzebnie panikuje i lekarz ma racje.

Gość ssszynka
Dlaczego nie chcesz uwierzyc lekarzaowi, kiedy ci mówi, że wszystko jest OK? Nastepnym razem mu powiedz - niech mi pan powie, ze to cos złego, przynajmniej bedę miała powód, zeby sie martwić

A tak teoretycznie gdyby po porodzie okazało się że faktycznie brzusio jest mniejszy od reszty to co to oznacza czy tylko to , że nie będzie tłuścioszek czy jednak tu chodzi o coś innego?

Gość jkjlj
tak poniewaz usg bylo robione pozno, znaczy to dokladnie ze maly bedzie chudy,

aha ale z pomiarów wychodzi 3 kg więc aż tak chudy to chyba nie będzie moja koleżanki ostatnio rodziły mniejsze dzieci

ja też miałam taki problem. Na usg wychodziło że małą ma za mały brzuszek w porównaniu do główki. Tylko u mnie była większa różnica niż u ciebie. Leżałam przez to 2 razy na patologi ciąży. Do samego rozwiązania lekarze nie wiedzieli czemu tak jest. Usg miałam robione co tydzień a na ktg jeździłam co dziennie po 2-3 razy. I co? I urodziła się zdrowa proporcjonalna dzidzia;) Jeszcze kilka razy musiałam jeździć z nią na usg główki ale całe szczęści nic nie wykryli

waga 2704g a zapomniałam bym sprawdź sobie przepływ pępowiny czy jakoś tak się to nazywało, już nie pamiętam. Bo może małą nie jest odpowiednio dożywiona i wtedy trzeba ciąże rozwiązać

w takim układzie chyba faktycznie nie mam się czym martwić. Bo gdyby było coś nie tak to albo bym miała już rodzić albo wzieli by mnie na obserwację co nie?

Gość nnnnnnnnnn
tak:D boze dziewczyno przestan juz..3 tyg roznicy to norma!!!!!!!!!!

no na pewno ale dla własnego spokoju idź do ginekologa który robi przepływy. Bo nie każdy ma sprzęt do tego.

ja jutro mam ostatnie usg, więc podam swoje wyniki na poprzednim też miałam 2tyg różnicy, ale nie pamiętam co było inaczej