Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plastykapochwy27

Widok krocza po porodzie

Polecane posty

Gość wiedziałam, ze musi pasc
argument o matce :O:O cóz, z porodami jak ze wszytkim, ktos tu pisal , ze ruletka i to prawda, mozna urodzic i miec pamiątke do konca zycia ale mozna nawet nie odczuc porodu fakt faktem masakra pochwy sie zdarza ( wcale nie rzadko:O)i trzeba miec tego swiadomosc .. poza tym, co wy macie z tym wygladem ??? :O przeciez to normalne, ze jak przez waski jednak kanał rodny przepuszczasz dziecko kilkukrotnie wieksze no to wyglada jak wyglada :O chyba nie o wyglad chodzi tylko o to, czy bedziecie sie dobrze czuły , czy seks bedzie taki sam ( a nie zawsze jes i pobozne , zyczeniowe nastawienie na niewile sie da) no i czy nie bedzie niepotrzebnych i bardzo męczocych czasem komplikacji

Gość jinem
najlepiej to nie Piszesz, ze dawniej nikt sie nie przejmowal wygladem krocza. Wiesz dlaczego? Bo do niedawna rola kobiety w Polsce bylo urodzenie dzieci i prowadzenie domu. Wiekszosc kobiet po urodzeniu dzieci byla zaniedbana, z nadwaga, bo przeciez maz jest, wiec juz nie trzeba o siebie dbac. Dopiero od okolo 10 lat widac zmiane w wygladzie i mentalnosci kobiet. Wiecie, ze we Francji kazda kobieta po naturalnym porodzie dostaje skierowanie na "uelastycznienie miesni pochwy? Nie wiem jak to sie fachowo nazywa, ale za darmo chodzisz na cwiczenia krocza. Do pochwy wkladaja jakies urzadzenie ktore stymuluje miesnie pochwy i je zaciesnia. Wyobrazacie to sobie? U nich to normane, a u nas? Predzej zalegalizuja aborcje niz wprowadza cos takiego.

Ja spojrzałam na krocze po powrocie ze szpitala, spodziewałam się gorszego widoku. Po połogu nie było źle, wiadomo różni się troszkę wyglądem od stanu sprzed porodem, ale szczerze nie jest to część ciała do podziwiania jej piękna.W tej chwili prawie pól roku po porodzie czuje ja już tylko pod palcami, gdzie była nie widać.

Gość widok jest
maskaryczny po porodzie i tyle w temacie

Gość najlepiej to nie
chyba, nie dokonca mowimy o tym samym - gimnastyka miesni pochwy, bycie kobieta a nie tylko matka to sa jakby inne zagadnienia niz problem czy moj rowek jest ladny czy nieladny? We Francji tez nie oferuja przeciez chirurgii plastycznej zewnetrznych stref intymnych kobiety, tylko jak najbardziej uzasadnione medycznie cwiczenia - miesni pochwy (a tych na zewnatrz nie widac). A presja na estetyczny wyglad naszego rowka , zgodny z kanoniami urody prezentowanej w Playboyu innych tego typu magazynach nie czyni nas wyzwolonymi kobietami, tylko jest to proba wbicia nam do glowy idealu Barbi - aby byc 100% kobieta juz nie tylko musimy miec idealne twarze, biusty, nogi ale nawet rowki. NO prosze cie, to nie wystarczy , ze trzeba sobie odsysac tluszcz, wstrzykiwac go w usta, w czolo BOtox, w piersi silikon to jeszcze po porodzie musimy gnac na operacje upiekszania cipki? Ostatnio wyczytalam, ze np.nieestetyczne sa wieksze wargi sromowe i w modzie jest ich zmniejszanie, czy przycinanie - cale 30 lat z takimi przezylam, zyjac w totalnej nieswiadomosci, ze to jest powod do kompleksow - rany, jak ja moglam w ogole miec z czyms takim jakiekolwiek zycie seksualne a tym bardziej udane - plissss , nikt mi nie wmowi, ze mala blizna po nacieciu zrobi z kogos nieatrakcyjna seksualnie kure domowa.

Gość 1111a
U mnie skończyły sięskurcze i dziecko było wypychane siłom nacieli mnie na 10cm a i wyrwali całądrugą stronę, wargi sromowe pękły na pół póżniej zostawili mnie i żaden lekaż nie chciał nawet obejżeć ,po trzech dobach pozbyli sie problemu dziś jestem anonimowym kalekom bo przecież w majtkach kalectwa nie widać.

Gość bazarowaszmatka
mnie wkurza tylko to uogolnianie ze wszystkie kobiety mja tam pobojowisko czy wszystkie maja wiadra, moze to dotyczy wiekszosci tych co byly nacinane ale ja osobiscie rodzilam dwa razy bez naciec szwow blizn itp i nie czuje bym miala wiadro to raz po drugie wyglad krocza nie ulegl zmianie na brzydszy, byc moze wyglada inaczej ale na pewno nie jak pobojowisko :)

Gość kika 36
A ja się szczerze przyznam, że od porodu (minęło 10 m-cy) jeszcze tam nie zaglądałam... Nigdy nie zachwycały mnie tamtejsze widoki, a teraz tym bardziej nie jestem ciekawa.

Gość Demina
jestem 4miesiace po porodzie...jak oglądam krocze lusterkiem to jest jakby takie otwarte...czy jest szansa, ze to sie jeszcze zmieni?, czy juz tak zostanie? nie wyglada to najlepiej i seks też już nie jest taki sam...

Gość uuuuuuuuuuuuuut
Demina u mnie też już nie jest to samo :/ i nie wiem czy kiedykolwiek to się zmieni, ja sama nie popękałam tylko mnie nacięli w sumie nie dużo, ale jednak jest.. blizny prawie nie widać, że tak powiem mistrzowskie zszycie, ale co z tego jak się już nie czuję tak jak przed ciążą, może to się jeszcze wszystko wciągnie? jestem ponad rok po porodzie.

Gość gość
A ja nie bylam ani nacieta ani zszyta i mam szpare od dziurki od pochwy az do odbytu. Krocze mi zniknelo :(

Gość gość
mi mój nie zaglądał dopiero jak się wygoiło ale wyglądało całkiem dobrze szyta byłam przez lekarza za każdym razem koło 40 -50 minut to trwało dziś ćwiczę mięśnie kegla mam kulki gejszy i mam orgazm a mój M szaleje za mną także współczuje wam mężów i rzeźniczych porodów :-O

Gość gość
ja nigdy dzieci nie rodziłam i nie zaglądałam tam bo po jaką cholerę? co to ma do rzeczy jak kroczę wygląda? śmiać mi sie chce na te baby co sobie lusterkiem zaglądają a fe!

Gość gość
Ja rodziłam 4 miesiące temu, troszkę mnie nacięli, blizna jest juz niewidoczna. Wyczuwam ją pod palcami. Dziurka jest trochę rozciągnięta. Kiedyś była mniejsza. Jestem ciekawa czy się obkurczy. Mam kulki gejszy, powinnam ich częściej używać :-)

Gość gość
he he jak dobrze ze mialam cesarke a wy macie duze dziury i tak zostanie