Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdkfsdkfosdkfsda

Co ile dni myjecie głowe?

Polecane posty

Gość co 3 dni
chociaż to zależy od okoliczności tyu siłownia czy wieczorne wyjście . Staram się po prostu myć je nie częściej niż to konieczne.

co 3 dni-wlasnie ja codziennie chodze na cwiczenia.Tarzamy sie po podlodze a wlosy mam mokre jak po saunie i jak tu ich nie umyc?

Gość a ja myje raz na tydzien
tak brzydula, prysznic raz na 3 dni a po co czesciej? przeciez napisalam, ze myje sie codziennie wszedzie gdzie sie powinno czyli twarz (wiadomo ze i przy tym szyje i uszy), pod pachami, pupe i nogi i chodze czysciutka spac, wiec nie widze problemu. jak ktos woli prysznic to niech bierze, ja wole brac co 3 dzien a myc sie wszedzie codziennie (nie wysuszam sobie w ten sposob az tak bardzo skory na calym ciele a czysta i pachnaca i tak jestem). chyba ze ktos ma taka prace ze sie poci na calym ciele jak mysz albo bardzo brudzi to wiadomo ze musi codziennie wziasc prysznic (jak moj chlopak np.). i zaznaczam, ze mam bardzo sucha skore i wlosy, jak bym sie cosziennie tak wysuszala to bym miala chyba papier scierny a nie skore ;) a co do tego ze to bajka (z tym naturalnym natluszczaniem) to akurat nie bajak a fakt. dlatego np. niemowlaczki maja bardzo lagodne praparaty i szampony, bo sa myte i kapane codziennie :) aby im nie wysuszyc za bradzo skory :O wystarczy przestawic sobie myslenie i nawyki i sprobowac a nie trwac przy wlasnym zdaniu i popelniac caly czas te same bledy. a do polki powyzej to... wszystko zalezy od tego jak sie myjemy a nie jak czesto ;) sa takie czscioszki co to sie myja codziennie po kilka razy a smierdza i sa brudni a sa i tacy, ktorzy robia to rzadziej ale za to efektywnie :)

Gość huiiaka))
"i nie wyobrazam sobie myc wlosow codziennie czy co dwa dni. to bardzo niezdrowe dla wlosow, zwlaszcza dla suchych jakie ja mam. wlosy potrzebuja paru dni zeby sie naturalnie natluscily (chociaz typowo tlustych jeszcze nigdy nie mialam), inaczej beda wypadac i sie niszczyc. zabieracie im wlasna mozliwosc ochrony, tak samo jak codzienne sie kapanie czy branie prysznica. skora tez potrzebuje wlasnej ochrony, nie wolno sie tak wysuszac od stop do glow wystarczy sie umyc codziennie; twarz, szyje, pod pachami, pupe i nogi a prysznic brac raz na 3 dni, kapac sie raz w tygodniu. i tak wam powie kazdy lekarz czy dobra kosmetyczka (badz fryzjer). wszyscy ci ktorzy myja glowe raz dziennie czy raz na dwa dni beda zawsze mieli problemy z przetluszczaniem sie wlosow, wypadaniem itd." twoja teoria sprawdza się tylko na tobie i osobach z podobnym problemem. ja myję włosy codziennie od zawsze- nie mam problemu z przetłuszczaniem po prostu lubię- i używam suszarki, farbuję u fryz czasami- włosy nigdy w życiu mi nie wypadały(pomijając to co wypada w ramach dziennej normy- i nawet tego jest malutko). kąpię się/ biorę prysznic 2x dziennie lub i 3x (ćwiczenia, basen)- skórę mam gładką i nawiżoną. nie każdy ma skórę jak staruszek.

Gość a ja myje raz na tydzien
ja nie mam skory jak staruszek hahaha :D tez mam gladziutka i nawilzona, bo nawilzam sie balsamami do ciala a nie woda, ktroa tylko wysusza :) a ta "moja teoria" nie sprawdza sie tylko na mnie a na ogole. kazdy fachowiec od skory czy fachowy fryzjer ci to potwierdzi, wiec sie nie kloc :P