Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu ida swieta

swieta swieta

Polecane posty

Gość znowu ida swieta

a ja wcale sie nie ciesze, juz od pewnego czasu te swieta tylko mnie denerwuja i doluja...czy tez tak macie?

Gość hahahahahahahahahaha.
czy tez tak macie" jak kafe potrafi byc przewidywalne :D

Gość znowu ida swieta
owszem przewidywalne, wiem od niektorych ze maja tak samo. Dlaczego? zle wspomnienia z tego okresu, zamiast rodzinnej cieplej atmosfery zlosc, brak czegokolwiek lacznie z pustym stolem wigilijnym w tamtym roku... i jak tu lubic swieta?

Gość mam tak samo jak Ty...
nod pewnego czasu nie lubie swiat, nie mam na nie ochoty, a denerwuja mnie od 2 listopada, bo wtedy po Wszystkich Swietych zaczyna sie juz wystawianie choinek i przypominanie o tym nadchodzacym horrorze :O

Mysle, ze juz chyba jestes na tyle dorosla autorko, ze mozesz sama sie postarac o swiaeczna atmosfere w domu? czy nie?

chyba, ze sie nie chce tej atmosfery...

ta swiateczna atmosfera jest nudna. wszystko sztuczne i przerysowane. Wazne sa tylko prezenty , i mega zakupy , tłok w sklepach :O

no wiec skoro rozpatrywanie pustego stolu i zlej amosfery w rodzinnym domu jest lepsze, to ja odpadam... mozecie sobie juz podciac zyly marudy. BLU... kazdy ma taka atmosfere jaka sobie potrafi stwotzyc!

my akurat prezentow nie robimy. Ani zakupow jakichs specjalnych. Skromnie jest, po co robic tyle zarcia, zeby potem wyrzucac... Ze slodkoosci to tylko kutia zawsze byla, bo nikt u mnie slodkiego raczej nie jada. Ale brakuje mi tych, ktorzy byli przy stole i juz ich nie ma. Swieta to juz nie to samo. Podczas swiat najbardziej czuje sie brak tych osob. Nie lubie swiat.

Gość znowu ida swieta
Dokladnie, nie ma juz tych osob, ktore byly a poza tym kiedys mimo ze stac mnie bylo na bogate w miare swieta, dbalam o to, zeby niczego nie brakowalo, zeby dzieczaczki byly zadowolone to z kolei psula te atmosfere jedna osoba, przez wiele lat, zycie w zaklamaniu i to falszywe skladanie sobie zyczen w trakcie łamania sie oplatkiem...teraz juz z ta osoba na szczescie swiat nie spedzam, ale co to za swieta gdy czlowiek zastanawia sie czy mu na rybe wystarczy? nawet nie chce sie takich swiat robic, jak slysze ile kasy ludzie wydaja..przykre ze jedni moga a inni nie, nawet gdybym chciala zrobic normalne swieta to musialabym cala moja miesieczna kase wywyalic na te dwa dni i co dalej? nie ma sie z czego cieszyc

Gość Świąt może nie być
Nie czuje, że za niecały tydzień już święta. Nie szykuje się na nie, nie kupuje prezentów, nie wpadłam w wir przedświątecznego szykowania i kupowania. Święta to trzy dni wolne od pracy, odpoczynek, nic ponad to.

Gość a co nie prawda że ????
jak słyszę że ludzie tysiąc złoty wydają minimum na prezenty to krew się we mnie gotuje ,już nie wspominając ile wydają na jedzenie. święta to tylko wydatek zbędny i robota , a wszystko po to żeby stoły się uginały od jedzenia ,a po świętach niedojedzone lub nawet nie zaczęte potrawy lądują w śmietniku.

Gość Duch Obecnych Świąt
proponuję pójść do kościoła na roraty, przynajmniej raz. A rano w dzień wigilijny po Ogień Betlejemski, przy okazji nie zaszkodzi pomodlić się za najbardziej potrzebujących i za siebie, żebyście poczuli ducha tych Świąt :) Magia Świąt to radość dawania, niekoniecznie rzeczy materialnych 😍

Gość to u mnie w takim razie zawsze
jest duzo skromniej.jedzenia sie nie wyrzuca po swietach bo zaraz Sylwester tez w domu a zaraz po Sylwestrze,moje urodziny wiec tez jedzenie zawsze idzie.

Gość jestem innej wiary
:-) i do kościoła nie chodzę