Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MMagdi

Padł mi akumulator, kto mi doradzi?

Polecane posty

Gość MMagdi

Hej, dzis rano padł mi zupełnie akumulator w oplu astrze 97rocznik, diesel 1.7. akumulator w lutym miałby 3 lata. co robic? jak kupic nowy i gdzie? wóz nie odpala, w tygodniu odpalał za drugim, trzecim razem, wiem ze akumulator ma firmy centra. co doradzicie? chyba prostownika nie opłaca mi sie kupic?

Gość bićka tryndziuch
zamknij go w lodówce

Gość nhlidcsxs
zima wrrrrr :(

Gość cofe
moim zdaniem oplaca sie miec prostownik bo masz go na zawsze i mozesz sobie ladowac a jak np. kiedys zapomnisz niewiem no radia wyłaczyc na noc (ja tak mialam) i akumulator padl no to sobie podladujesz wlasnie prostownikiem a nie bedziesz kupowala nowy akumulator nie ?:)

Gość akumulator mozesz
kupic na cpn allbo w jakims supermarkecie najlepiej do Twojego samochodu dobry bedzie 62Ah;)

Gość MMagdi
a łatwo go wymienic? ja nie mam jak podjechac na stacje bo wóz mi nie odpali, mam wymontowac stary akumulator zabrac go na stacje i tam kupic taki sam? a prostownika chyba sie nie opłaca kupiowc do takiego starego akumulatora, bo chyba bym musiała go co kilka dni ładowac ....

Gość akumulator mozesz
jak akumulator ma ok 3 lata i zaczal padac juz teraz to nie oplaca sie kupowac prostownika i ladowac go co chwila idz bez akumulatora do sklepu i powiedz ze potrzebujesz 62Ah

A ja poradzę na tą chwilę co innego. Napełnij termofor gorąca wodą, weż koc i połóż go akumulatorze i otul kocem. Po 5-10 minutach spróbuj go odpalić dodając gazu. Jeśli to nie pomoże, to poproś jakiegoś miłego kierowcę o chwilę czasu i podłącz sie kabelkami do jego akumulatora - powinien na dwóch odpalić. Oczywiście trzeba miec kable do akumulatora. Jełsi i to nie zaradzi - to wymiana akumulatora jest konieczna. Tanie akumulatory są w Tesco itp - ja miałam tescowy i naprawde był OK. Warto popytac o wymiane akumulatora - oddajesz stary, a naowy masz za mniej czy jakoś tak... Tego nie wiem. Powodzeniai pozdrawiam.

Gość bir
zmien sobie akumulator i sprawdz ladowanie

Tak,czy tak musi kupić nowy . Przecież nie będzie przez dwa miesiące codziennie "rozgrzewała akumulatora kocykiem i termoforem" :O

Gość MMagdi
dzięki, a łatwo sie zakłada taki nowy akumulator?

Gość ygolyhgu;l
ostra a ty nie miałaś nas już opuścić? nie rób z gęby dupy :-O

Gość Janek 0000000
najpierw trzeba dwie klemy odciac plus i minus nastepnie odkrecic kluczem 10 lub 13 srube ktora trzyma akumulator a to samo przy montowaniu akumulatora

Gość Jogi-Miś
Spróbuj go zabrać na kilka godzin do domu -do ciepła i w tym czasie podładować MAŁYM ŁADOWANIEM,albo najlepiej u elektryka ,kóry ma specjalny prostownik ,który potrafi OSIARCZYŚ akumulator-ma trochę inny prąd ładowania> Jeśki to nie pomoże to kup nowy w sklepie z częściami rolniczymi-BEDZIE TANIEJ-do diesla 1700 powinien ci wystarczyć taki z z ok. 70Ah.

Gość Jogi-Miś
Sorki-ODSIARCZYĆ !

Gość MMagdi
chce kupic nowy jednak, trudno wydatek bedzie pewnie 300 zł :O najlepiej tez by mi go moze mechanik podłączył,bo ja nie potrafie, moze jak sie przypatrze to nastepnym razem bede umiała sama:P A moze to kwestia tego mrozu i dałoby sie tego aku jednak jeszcze naładować? kazdy mówi co innego. aa i opłaca sie zostawić stary czy lepiej dopłacić 30 zł i starego zabrac jako awaryjny? czy to zupełnie jest bez sensu? 3 letni aku to juz dziadek, moze i by sie podładowało, ale co z tego jakby za kilka dni znowu padł:O

Gość też mam z tym problem choler
a, czy jak uda sie odpalić wóz i troche nim pojeździc to akumulator sie zregenureuje i bedzie mógł jeszcze posłużyc? czy nie ma sensu? ma juz 3 lata i nie chciał wczoraj odpalić. nie mam forsy, mieszkam w bloku, nie usmiecha mi sie kupic nowego.. ale kase by sie znalazło. doradźcie

Po zapaleniu silnika , akumulator jest doladowywany alternatorem , jednak zeby on sie tak pozadnie podladowal musialabys troszke pojezdzic .Najlepiej wykrec go i pozadnie naladuj prostownikiem , na bank ktos taki bedzie mial i CI pozyczy.

dzieki, a myslisz ze to duzo da takie ładowanie? kolega mówił ze jesli naładuje prostownikiem to bym musiała go co drugi dzien tak ładować.

Jezeli akumulator jest jeszcze cos wart to powinien troche jeszcze pochodzic.Ale cos mi sie wydaje , ze ten Twoj to juz jest koncowa i trzeba bedzie sie zaopatrzyc w nowy.Przed kupnem nowego jednak sprobuj reanimowac jeszzcze tego , a noz moze jeszcze pochodzi.

to stary dieselek:P a objawy? zwykle odpalał za 2gim razem, a dzis - pierwszy raz nic, drugi nic, trzeci zapalił i zgasł, 4ty to samo a za piątym to tylko takie ciche iii iiii iiiiii i nawet nie krecił rozrusznika:O

Gość Montek
Po pierwsze - nie kupuj akumulatora w markecie. Po drugie - akumulatory do diesli sa zupelnie inne niz do benzyny (i drozsze). Po trzecie - jesli chcesz odpalic samochod - ponagrzewaj kilka razy swiece, a dopiero wtedy sprobuj odpalic samochod

to do diesla są inne ?:O o qrcze a ja myslałam ze pójde do marketu i kupię:O

świece żarowe? a ile by kosztowała taka wymiana? O Boże:O

podzwoniłam i nowy aku kosztuje 300 zł firmy eurostart, bosch kosztuje 390 zeta! No ale nie mam wyjścia. dyrektore- Ty serio mówisz ze jak on postoi taki rozładowany to juz nie zapali, nie ma szans?

myslałam ze jak prace skończe to przyjde do chaty, odpale go i pojedziemy po aku, ale z tego co mowisz to on juz chyba nie zapali:O

Ja w zeszlym roku wymienialem u brata w samochodzie takie swiece . Tyle , ze on ma szescio cylindrowy silnik , a wiec potrzeba bylo 6 sztuk . Zaplacilismy za nie 220zl ale sa to jedne z najlepszych na rynku NGK D-POWER . Aha no i sami wymienilismy je , takze koszt robocizny mechanika tez odpadl. Ale mozesz tez wybrac tansze swiece , natomiast ile sobie licza w warsztacie za wymiane , tego niestety niewiem.