Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MMagdi

Padł mi akumulator, kto mi doradzi?

Polecane posty

Gość Jogi-Miś
3-letni akumulator powinien jeszcze bardzo długo pochodzić ,no chyba ,ze był z supermarketu -to wtedy cholera wi ! Ale najlepiej najpierw go podładuj ,a jak nie to choć poproś ,zeby ktoś z dużym akumulatorem wstawił swój ,bo czasami nawet mocny aku przez kable nie jest w stanie uruchomić zimny silnik ! Potem delikatnie podlączcie tę twoją klemę i silnik niech pochodzi chilę ,a najlepiej jakbyś pojechała od razu go naładować !

Gość też mam z tym problem choler
tylko ze nie mam zczego naładować, bo nie mam prostownika i nie wiem nawet jaki kupić, ani jak sie ładuje taki akumulator i ile czasu:O nie mam tez tu znajomych bo jestem po przeprowadzce

Gość anarchoseksualista
mogę cię podładować :classic_cool:

Gość anarchoseksualista
i ciesz się, że nie masz wspaniałego i nowoczesnego autoalarmu z licznymi funkcjami, o którym zapomniałem i wypiąłem beztrosko akumulator do ładowania i teraz ta kurwa, nie chce zapalić

Gość anarchoseksualista
właśnie, prostatownikiem :D

Gość też mam z tym problem choler
:D jakiej firmy najlepiej kupic prostownik? A ile sie ładuje aku? całą noc? i czy mozna ładowac go w mieszkaniu? bo mieszkam w bloku. nic mi nie wybuchnie?

W hipermarketach sa takie prostowniki w cenie kolo 100zl tam Ci jakis doradza , jak bedziesz go ladowac w domu to nie stawiaj go obok kaloryferu i pamietaj aby odkrecic koreczki z gory.

Gość Jogi-Miś
KUP W sklepie motoryzacyjnym-ŻEBY MIAŁ CHOĆ JAKIŚ atest I żeby to nie była CHIŃSZCZYZNA ,najlepiej ładować w garażu lub w jakimś pomieszczeniu z WENTYLACJĄ -oczywiście z dodatnią temperaturą w środku . Możesz go szybko zagrzać w domu -niech postoi chwilke np. na korytarzu,tylko podstaw jakaś gumową wycieraczkę jakby coś z niego miało nakapać . Potem jak juz się rozmrozi można go zacząć ładować - w najlepiej jakby prostownik miał tryb AUT(automatyczne wyłączanie) i MAX ,lub MIN (jaki prąd ładowania) !!! Wtedy ustawiasz sobie MIN i AUT ,a wcześniej lekko odkrecasz korki (dla pewności ,ze działa odpowietrzanie !) i spokojnie sobie ładuje nawet cało noc i SAM się wyłaczy-najlepiej poprosić jakiegoś zmotoryzowanego sąsiada !

Gość Jogi-Miś
Aha-łączysz DODATNI (+)najczęście oznaczony jako CZERWONY do DODATNIEJ klemy (+),a MINUSOWY (-) do MINUSOWEJ KLEMY -najczęściej CZARNY,inaczej spowodujesz IDUZE ISKRZENIE,ZWARCIE ,przepalenie bezpieczników ,a nawet WYBUCH-dlatego najlepiej zawołać sąsiada ,który na tym się zna ! :D W moim prostowniku jest dioda świecąca na zielono kiedy aku jest dobrze podłączony i druga świecąca na żółto kiedy ładuje ,a potem zmienia kolor tez na zielony kiedy już akumulator naładuje .

Gość gość
Polecam Vestę, a jeśli chodzi o same sklepy to polecam http://www.batprofi.pl/, Mają bardzo dużo modeli wysokiej jakości w dobrych cenach.

Gość robik33
Polecałbym sprawdzić akumulatorki na portalu www.sklep.els-partner.com . Oni handlują oryginalnymi marki Ultracell prosto z UK. Detalicznie i hurtowo sprzedają.

Gość gość
ja w zeszlym roku musialam wymienic akumulator. A ze nie znam sie na tym to pojechalam do specjalistow, ktorych polecil mi ojciec www.akumulatory.auto.pl No i skonczylo sie na nowym akumulatorze, ktory do tej pory ani razu nie szwankowal

Gość gość
O akumulator wart uwagi warto podpytać doświadczonych sprzedawców. Na przestrzeni lat nieustannie coś się zmienia i w kwestii akumulatorów z pewnością też tak jest. Jeśli ja mam problem z akumulatorem to zawsze w takiej sytuacji zwracam się do www.batprofi.pl, tam specjalizują się w sprzedaży akumulatorów przeznaczonych do każdej maszyny.

Gość gość
Możesz spróbować go podładować, ale dobrym rozwiązaniem będzie jeśli po prosu kupisz nowy. Sam korzystam od kilku lat z akumulatora Varty. Kupiłem go na www.batprofi.pl i jestem zadowolony z jego działania. Zawsze odpala bez wzgledu na pogodę.

Gość gość
Jestem za wymianą na nowy, tu kupowałem swój i polecam, mają fajne ceny sklep WazCar.pl

Gość gość
ja miałem podobny problem i swój kilkakarotnie reanimowałem, ale prawda jest taka, że dobrze kupić nowy i nie kombinować, polecam jak gość wyżej sklep wazcar.pl powiem Wam, że ja mieszkam w Łodzi więc kupowałem u nich na żywo, ale mają też fajny sklep internetowy. Ja mam od nich akumulator boscha, POLECAM!

Gość gość
Ogromny wybór akumulatorów mają na stronie amir.net.pl. Sam długo suzkałem w necie aku do mojej Hondy i dopiero tutaj udało się dobrać konkretny typ. Wydajny, wytrzymały akumulator, nowy na gwarancji.

Gość gość
Koniecznie i jak najszybciej potrzebujesz nowego akumulatora, to z pewnością. Pomyśl jeszcze nad dodatkowym (zapasowym), aby w razie takich sytuacji jak ta - nie zostać bez auta. Sam akumulator możesz kupić na przykład tu - www.batprofi.pl - korzystając z wyszukiwarki dobierze Ci najlepszy model do twojego samochodu.

Gość gość
Wiesz co Twój "problem" jest teraz na czasie, po zimie chyba u wielu aut pojawia się ten problem, ja mam http://sklep.wazcar.pl/start.asp?WCU=M52~~~~LEWY%20%2B~ENERGIZER~ 45AH i na prawdę jest super.

Gość gość
moim zdaniem akumulator jest bardzo ważny. Kiedyś też miałam problem bo ciągle mi się rozładowywał, ale w końcu mechanicy z tego warsztatu http://motostrefa.olsztyn.pl polecili mi akumulatory Bosch. Jeśli czeka was wymiana to jak najbardziej polecam sprzęt tej marki.

Gość gość
stary, niedziałający akumulator warto oddać na skup np do sur-wtor.eu/ można niezłą kasę za niego dostać

Gość gość
Najlepiej kup dwa akumulatory, aby w razie takiej sytuacji mieć jeden na zapas i nie martwić się, że samochód nigdzie nie pojedzie. Ja tak zrobiłem. Akumulator kupiłem w hurtowni www.batprofi.pl, więc jeśli będziesz potrzebował to zdecydowanie tam bo mają solidny wybór.

Gość gogga45
Ja swój kupowałam przez internet w www.max-energia.pl najlepszy wybór akumulatorów w niskiej cenie. Chodzi ja należy.

Gość gość
Pamiętaj, że akumulatora nie można wyrzucić do śmieci. Możesz go oddać np www.jumar.info.pl ze Szczecina, która zajmuje się odbiorem odpadów

Gość gość
Zgadzam się z przedmówcą, oddaj go firmie www.sanator.pl, zajmują się wywozem śmieci więc najlepiej będą wiedzieć co z nim zrobić

Gość gość
Kupić nowy akumulator to żaden problem. Ważne jest, aby dorbze dopasować go do modelu samochodu, wtedy masz gwarancje, że wykorzystasz go w pełni jego możliwości. Najlepiej udać się do hurtowni akumulatorów tak jak ja to zrobiłem u www.batprofi.pl i problem po chwili rozwiązany.

Gość gość
Tez uwazam ze najrozsadniejsza opcja bedzie zakup nowego. Profesjonalne i przystępne cenowo propozycje możesz znaleźć w ofercie http://www.premar.biz.pl/

Gość gość
Trzeba wymienić na nowy akumulator i nie żałować kasy. Ja kupiłem akumulator z tej firmyhttp://www.batprofi.pl/ i jestem zadowolony