Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaa pomocy

Nie wodzi wzrokiem za przedmiotem. Jestem Przerażona !!

Polecane posty

Dziewczyny pomocy, bo zwariuję !! Mój synek, który za 8dni skończy 3m-ce nie wodzi wzrokiem za przedmiotami, wcale. Gdy coś mu pokazuje to leży macha rączkami, nóżkami, uśmiecha sie, gaworzy, ale wzrokiem nie podąrza za przedmiotem :( Ogólnie oczkami patrzy to na lewo to na prawo, do góry na dół tak jakby sam sobie świat oglądał, ale jak coś mu pokazuje to ZERO zainteresowania. Mało tego - jak pochylam nad nim twarz to też niekoniecznie jest nią zainteresowany, nie patrzy MARTWIĘ SIE BARDZO

uspokuj się. Każde dziecko jest inne, może nie jest zainteresowany Twoja twarza, bo widzi coś bardziej interesującego..

Gość Fhdudy
Porob prZed nim miny różne niewydajac dźwięków powinien zareagowac.

Gość a co na to lekarz
podczas wizyt kontrolnych?

Gość ćma ćme
No własnie co na to lekarz podczas wizyt kontrolych czy podczas szczepień??? Przeciez sprawdza takie rzeczy???

Nie pytałam lekarza, bo wcześniej jakoś wydawało mi się, że jest ok :/ Dziś coś słyszałam w tv, że 3tygodniowe bobaski to potrafią i tak sprawdzam, a on nic. Popłakałam się, ale oanikara ze mnie więc to normalne. Do męża do pracy nie dzwoniłam jeszcze, bo nazwałby mnie jak zwykle panikarą :P Mały teraz zasnął. Moze był zmęczony i dlatego? We wtorek mamy szczepienie to pewnie zapytam... Jak mały leży u nas na łóżku to widziałam nie raz jak z wielkim zainteresowaniem patrzy we włączony telewizor. Sama nie wiem co robić teraz

Gość zapytaj lekarza
a wy glupot nie wciskajcie, ze "to nic takiego". Oby! 3 miesieczny niemowlak powinien z ciekawoscia wodzic wzrokiem za przedmiotami, za twarza mamy. Powinien juz cieszyc sie na sam widok twarzy mamy.

Gość helga33333
No jak patrzy w telewizor to nie masz co panikować od razu. Mi rodzice mówili że jak byłam niemowlakiem to też mnie telewizor interesował.

Gość zapytaj lekarza
Autorko a sprobuj wylaczyc dzwiek w TV i sprawdz czy maly patrzy w strone ekranu.

Ogólnie oczkami patrzy to na lewo to na prawo, do góry na dół tak jakby sam sobie świat oglądał, ale jak coś mu pokazuje to ZERO zainteresowania Z tego zdania odczytałam że obserwuje ale może nie interesują ją rzeczy podsunięte przez mamę.

Gość zapytaj lekarza
Dziecko moze miec slaby wzrok. Oby nie! Poruszanie sie galek ocznych jakby patrzyl w roznych kierunkach o niczym nie swiadczy. Autorko wylacz glos w TV i zobacz czy dziecko jest zainteresowane obrazem na ekranie i w jakim stopniu. Powiedz o tym lekarzowi. NIE PANIKUJ ale nie lekcewaz tego.

No właściwie mogłabym się z godzić z tym co powyzej napisała - postaram się być kulturalna, bo tAK TO WŁAŚNIE WYGLĄDA. .....ale i tak się martwię, bo co? Oczy miałby mu stać w miejscu?

Gość no wlasnie 666
moj maly ma 6 tygodni wodzi oczami za przedmiotami, przede wszystkim dlugo wpatruje sie w twarze, szczegolnie rodzicow. usmiecha sie i "gada" e, y, o.

Kurde dziewczyny :(:(:(:( skojarzyłam jeszcze jeden fakt :(:(:( Jak usypiam starszą córkę w ciemnym pokoju to zawsze jest z nami synek, bo np. go karmię i potem jak wchodzimy do drugiego pokoju gdzie pali się światło to ja mróże oczy, bo razi, a on nigdy nie !! Zawsze mnie to zastanawiało, ale nie skojarzyłam :(:(:(

Gość ale to czego się boisz???
boisz się, że twoj synek nie widzi?? takie malutkie dzieci nie mrużą oczu.potrafią się patrzeć prosto w żarówkę i nic ich nie razi

boję się, że znów będą problemy zdrowotne, znów łzy Starsza córka była operowana w wieku 2tyg z powodu płuc. Chcę w pełni zdrowego dziecka, bez cierpienia maluszka!!

Gość idz do okulisty dzieciecego
i neurologa

Teraz się obudził, uśmiechałam sie i robiłam głupie miny to patrzył śmiał sie i wesoło gaworzył więc ok, ale czeronego balonika kompletnie nie widział, a wyczytałam, ze to najlepszy test (pokazac czerwony balonik) :( nie wodził wzrokiem, nie zwrócił nawet uwagi :(

Gość idz do okulisty dzieciecego
moze to autyzm?

Gość bjhghfgdgfh
Ty chyba nie znasz definicji autyzmu ośle

Gość andzia8888
no to dziwne bo mój ma teraz 11 tygodni i wodzi za wszystkim oczami...i to juz od dlugiego czasu dosyc chyba od 2 miesiaca. zapytaj na wizycie kontrolnej lekarza, w ksiazce pierwszy rok zycia ta umiejetnosc jest w 2 miesiacu o ile pamietam,

Gość andzia8888
aha ale na żarówke nie mruzy oczów....raczej lubi sie patrzec na lampe i jak ja widzi to sie smieje...ale na slonce mruzy oczy i przez okno na snieg jak patrzy to tez go razi a żarówka nie. Nie panikuj tylko zapytaj lekarza sprawdzi to i w razie czego wysle na badania

Gość zapytaj lekarza
Jaki autyzm??? Autyzmu u tak malego dziecka nikt nie zdiagnozuje. Ale dziecko moze (powtarzam MOZE nie MUSI) miec problem ze wzrokiem. Zapytaj jak najszybciej lekarza, nie daj sie zbyc!!!! Mozesz zrobic jeden, dosc drastyczny test - lekarz i tak bedzie go tak badal. Poswiec mu w oczka latarka (tylko nie za mocna!!). Zobacz czy odwroci glowke, czy w ogole jakos zareaguje.

Gość hgeeeefdsa
jesli jest to sporadyczne to nic się nie martw. jezeli cały czas wybierz się z maluszkiem do okulisty - maly moze mieć wadę wzroku - pamiętaj że dzieci rodzą się z wysoką nadwzrocznością.

zaświeciłam mu w oczy telefonem i sie odwrócił, szybko zareagował, ale nie pociesza mnie to

Gość julia000
moja c órka urodziła sie z dość poważną wada wzroku - zaćmą wrodzona i było odwrotnie, czyli w pierwszych miesiącach życia było całkiem normalnie,, nie poszłam do okulisty z nia bo nie było żadnych podstaw, dopiero jak zaczęła chodzic było wyraźnie widac ze jakoś dziwnie patrzy. Miała robiony zabieg ale wszystko skończyło się dobrze, nawet okularków nie nosi. Idx do lekarza bo szkoda twoich nerwów

Gość aaaaaaaaaaajjjjjjjjjjj tam
nie panikuj

Gość kasedra
3 miesieczne niemowle jest juz bardzo kontaktowe.Nie tylko wodzi wzrokiem za twarza mamy ale samo jej szuka.Moim zdaniem cos jest nie tak.Ja bym jak najszybciej poszla do lekarza.