Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogromca_rowerów_i_ich _części

czy bycie homoseksualistą może być powodem do zwolnienia w prywatnej firmie???

Polecane posty

oczywiście nie pytam o kodeks pracy tylko o to czy zgadzacie się na to by to właściciel decydował kto u niego pracuje a nie Państwo- podobno dbające o prywatną własność.

według mnie guzik powinna obchodzić pracodawcę orientacja seksualna jego pracowników. Powinien zwracać uwagę jak pracują. No ale jeśli chodzi o Polskę to długo osoby homoseksualne będą miały problem. Nie tylko na płaszczyźnie zawodowej ale i w wielu innych. Polska jakby nie patrzeć jest jeszcze pod względem tolerancji daleko za murzynami.

Gość back chat
jak ktoś podkreśla na prawo i lewo jaki to z niego homoś to sie nie dziwie. Sam bym zwolnił takiego typa. Gejów toleruje ale niech nie wchodzą mi w drogę i niech nie rozgłaszają wokół siebie swojej orientacji bo to nikogo nie obchodzi.

Ja nie rozumiem, dlaczego w Polsce geje są tak dyskryminowani na każdym kroku. To tacy sami ludzie jak wszyscy. Ze swojej strony powiem: Jak mój pracodawca dowiedział się, że mam dziewczynę to zaczął się do mnie przystawiać. Chyba sądził, że zaproszę go do nas ;P W każdym razie robotę rzuciłam. Taka prawda, że dla większości facetów geje są be, a lesbijki, tudzież ja, biseksualistka, są cacy.

to ja rzucę w was kamieniem :) pytałem o prywatna firmę a tu słyszę o tolerancji i jakichś murzynach. nadmienię iż pisanie daleko za murzynami to ukryta forma rasizmu:) oraz ustawiania ich roli podludzi. ponieważ to murzyn był ten ostatni i najgorszy wiec o tolerancji pisać i murzynach hymmmm ale to ie moja sprawa w zasadzie pracodawcę powinno obchodzić kogo zatrudnienie. Dla niektórych zatrudnienie np Pana Raczka jest fajne dla niektórych nie. Wartość firmy to w bardzo dużej mierze wartość personelu dlatego twierdze że to pracodawca powinien oceniać w oczywiście subiektywny sposób czy opłaca mu się zatrudniać lub zwalniać homoseksualistę, piszecie o wydajności ona nie zawsze będzie taka sama wszystko zależy... czsem osoba o homo skłonnościach jest bardziej kreatywna ale też może wprowadzać destrukcję czyli obniżenie jakości a pytanie jest proste dlaczego Państwo czy Unia ma dyktować to co ktoś robi w prywatnej firmie, nawet jak się pomyli to skutki tej pomyłki odczuje on czyli właściciel a nie Unia. a Co jak się nie pomyli ??? Ktoś da mu za to odszkodowanie za to że nie pozwolą mu kształtować zespołu pracowników wg własnych ocen??? czy to jest tak zwana wolność??? oczywiście to zwykła akademicka dyskusja ale jak wolność to wolność .

To ja powiem tak. Pracodawca powinien zwracać uwagę na pracę pracownika a orientacja nie powinna być brana pod uwagę.

"czsem osoba o homo skłonnościach jest bardziej kreatywna ale też może wprowadzać destrukcję czyli obniżenie jakości " Równie dobrze osoba heteroseksualna może wprowadzać destrukcję czyli obniżenie jakości. Nie rozumiem jaki to ma związek z orientacją seksualną?

Gość czerwone okuIary
ja uważam, że własciciel PRYWATNEJ FIRMY może dobierac pracowników tak jak mu sie podoba. jak ma kaprys to zatrudnia tylko takich, którzy chodza w białych butach albo samych hetero. To jego firma i on decyduje komu DAJE ZAROBIĆ

proszę cię jaka ukryta forma rasizmu?? Poza tym homoseksualista może być tak samo cennym pracownikiem co hetero. Orientacja seksualna nie ma nic wspólnego z tym jak dana osoba pracuje.

"czasem osoba o homo skłonnościach jest bardziej kreatywna ale też może wprowadzać destrukcję czyli obniżenie jakości " Równie dobrze osoba heteroseksualna może wprowadzać destrukcję czyli obniżenie jakości. Nie rozumiem jaki to ma związek z orientacją seksualną? nie moja wina że nie potrafisz tego zrozumieć a mi nie chce się wszystkiego wyjaśniać gdzie osoby o homo skłonnościach są mniej wydajne a gdzie wręcz są pożądane. nie to stanowi istotę pytania tylko to czy ja np: będący pracodawcą mam prawo do subiektywnej oceny?? bo wg prawa niestety nie. przypominam iż skutki złej decyzji ponoszę ja jako zatrudniający .

I bardzo dobrze, że UE wprowadza restrykcje. Każdy człowiek bez względu na orientacje, kolor skóry, wyznanie ma prawo do takiego samego traktowania, szans, poziomu życia.

Gość czerwone okuIary
A każdy facet który ma firme sam powinien decudować kogo sobie zyczy zatrudniać bo to do jasnej cholery jego własna firma :O

belle de jour 1982 pojedź do stanów i powiedz coś takiego używając dokładnie tych słów. Oni Ci szybko to wytłumaczą :)

"mi nie chce się wszystkiego wyjaśniać gdzie osoby o homo skłonnościach są mniej wydajne a gdzie wręcz są pożądane" Wydaje mi się, że nie chodzi Ci w tej chwili o orientację, a raczej o to jakie cechy posiadają osoby akurat homoseksualne. I jeśli chodzi o dobieranie pracowników pod względem ich cech to oczywiście, że masz do tego prawo. Ale wtedy nie skreślasz danej osoby za to, że jest homoseksualna, tylko dlatego, że jest np. niedokładna (pierwsza cecha jaka przyszła mi do głowy).

"A każdy facet który ma firme sam powinien decudować kogo sobie zyczy zatrudniać bo to do jasnej cholery jego własna firma " A to tylko faceci mają firmy? :D :D :D :D :D :D

Gość czerwone okuIary
Perwersja oczywiście, że nie. 🌻 Belle ja nie jestem aktorką jeno podszywem od ojca mateusza i pierogów babci jóźi :P

czerwone hehehehe autorze może sam powinieneś pojechać do stanów i tam przedstawić im swój problem. Że jak to tak może być, że ty właściciel firmy nie możesz odrzucać gejów tylko dlatego, że są gejami. Zapewne rozwój twojej firmy byłby wielce dynamiczny:o

Czy bycie homoseksualistą może być powodem do zwolnienia w prywatnej firmie??? Odpowiadając na pytanie. Powodem do zwolnienia być nie powinno. Moim zdaniem pracodawca z góry powinien powiedzieć czy praca jest przewidziana dla osób homo hetero itp. Jeśli pracodawca zaznacza ,że pracę daje tylko osobom hetero,jego wybór i wolna wola. Jego firma,jego zasady. Tylko jak mówię powinien przedstawić to przed przyjęciem osoby do pracy,a nie później zwalniać za orientację. A jeżeliby wydało się iż skłamał,by dostać pracę,wtedy o proszę. Bo nie wywiązał się z warunków przyjęcia. Takie moje skromne zdanie.

belle de jour 1982 To widocznie nie byłeś w Tych stanach do jakich Cie zapraszam. gdybyś czytał ze zrozumieniem to nie pytał byś w tak infantylny sposób. Ale ok odpowiem Ci Napisałem że to akademicka dyskusja??? Tak?? zadałem pytanie czy jeżeli w subiektywnej ocenie osoba o skłonnościach homo obniża jakość pracy np zespołu- dlaczego nie daje mi się prawa do jego zwolnienia?? mam w dupie kto u kogo pracuje bo jak wiesz pieniądz jest najważniejszy, np gdyby okazało się że Manat jest bardziej wydajny od Ciebie zatrudnił bym Manata. nie ważne kto przynosi dochód. Jak wiesz w japoni po raz pierwszy zastosowano roboty na taśmach produkcyjnych nie patrząc na to że dyskryminuje się ludzi jako pracowników, jakoś tu nie widać waszego oburzenia ze automatyzacja = dyskryminacja Nie lubię jak ktoś wkłada mi coś czego nie twierdzę. mam problem z gejami?? Chłopie jak bym miał firmę odzieżową zatrudnił bym samych gejów, choć ja używam formy homoseksualista by was trochę poprowokować. lubię klarowne i jasne rozwiązania a nie hipokryzję polecam Ci przestudiowanie prawa unijnego w zakresie tolerancji wiec możne okazać się iż to osobą o orientacji powiedzmy homo mogą więcej mimo zapisu o równości ale żeby to wiedzieć trzeba śledzić jego egzekwowanie w europie , jest to tez ciekawy temat na nowy post

Green_Lemon na taką odpowiedz czekałem :) wiec już przestaję się tu udzielać pozdrawiam wszystkich którzy mają minie za homofoba:)

ok obiecałem siedzieć cicho ale ..... bel jakiś tam że coś tam wali mnie kim jesteś możesz być obojnakiem a co do barana hymmm pozostawię to bez komentarza.

Gość marcella black
według mnie to jest paranoja.... dlaczego homoseksualna osoba ma być gorsza od osoby heteroseksualnej? nie rozumiem i nie lubie jak sie wytyka takie osoby i dyskryminuje... bo niby dlaczego homo i bi są gorsi? robią komuś jakąś krzywde albo szkode? raczej nie..... jak można sie czepiać w pracy czyjegoś życia przywatnego.... ? czy osoba homo jest gorszym pracownikiem od hetero? nie sądze...

Jeżeli poprawia Ci samoocena pisanie o ciemnoskórych per murzyn o innych per człowieczku, baran to sobie pisz do woli. straszysz mnie geyem?? a czemu nie lesbijką??? :) dobra nie piszę już więcej bo nic mnie tak nie irytuje na tym forum jak to ze zamiast pisać odpowiedzi do tematu pierdzieli się o dla samego pierniczenia pozdrawiam