Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maryna 27

miesiączka po porodzie

Polecane posty

dziewczyny mam pytanie bo nie wiem czy to normalne. Urodziłam dziecko 1,5 roku temu. Karmiłam 8 miesięcy a okres dostałam jakos 10 miesięcy po porodzie (cesarka). I moje cykle sa krótsze niz przed ciążą ok 25dni a było 28-29 i wygladaja tak ze zaczyna sie od 3-4dni lekkiego plamienia potem 2 dni strasznie obfite i znow ok3 dni plamien w sumie jakies 9 dni. Przed ciązą było max. 6 dni. Czy to norma?

Gość nie ma chyba czegoś takiego
jak norma po porodzie... Mnie się zupełnie odmieniły cykle po porodzie (w stosunku do tego, co było przed ciążą). Stały się dłuższe, ale strasznie regularne, a miesiączka taka średnia (wcześniej bardzo obfita). Jak cię coś niepokoi, to zapytaj lekarza.

Gość up uo uo
podnosz

ja dostałam pierwszą miesiączkę 5,5 miesiąca po porodzie i trwała 12 dni!!! a teraz mam 2 raz i było 4 dni plamienia później 3 dni obfite i od dzisiaj plamienie (8 dzień). mam nadzieję, że to się jeszcze zmieni (przed porodem miałam 4-5 dniowe miesiączki i bardzo skąpe)

Gość kijevna
pierwszą miesiączkę po cc dostałam też po roku - parę dni po tym, jak skończyłam karmić i zrobiły się koszmarnie nieregularne, aczkolwiek tak długie i obfite jak zwykle, ale wcześniej były jak w zegarku, więc coż... widać wszystko się zmienia

Ja dostałam okres 8 tygodni po porodzie. Miewam teraz na ogół regularny lecz cykle mi się wydłużyły tzn. nie są już takie same jak przed ciążą. Musi trochę czasu minąć, aby się to wyregulowało.