Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wkrotce mama 1983

czemu mialyscie cesarki??

Polecane posty

Gość Wkrotce mama 1983

z koniecznosci?

Gość kijevna
tak

Gość antypatologia
spadek tetna dziecka.

Zatrzymanie akcji porodu. Po 2 godzinach parcia i utracie przytomności, zdecydowali się na cesarkę.

Gość adzia1982
po 16 h porodu zatrzymanie akcji porodowej,cofniecie się dziecka z powrotem do brzucha....

Gość Wkrotce mama 1983
czemu niestety

Gość madzia 456
Tak .. mala nchciala wyjsc a ja nie mialam rozwarcia

Gość ona;;;;;
moja była ułożona miednicowo

Gość xcvbnm
Pierwszy poród rozpoczął się naturalnie. Przy 5 cm rozwarcia i lekkich skurczach podali mi oksytocyne żeby szybciej poszło .. No I po godzinie miałam 7 cm,mocne skurcze ale za to synkowi zanikło tętno, poszły zielone wody. Zdecydowano zrobić cesarkę. Synkowi zagrażała zamartwica :( Ale urodził się zdrowy !!! :)

Cesarke mialam przy drugim porodzie ze wzgledu na blizniaki: -poprzeczne polozenie drugiego dziecka -mniejsza waga drugiego dziecka -ryzyko zamartwicy wg lekarzy, ale na szczescie wszystko bylo okey, maluchy dostaly odpowiednio 10 i 8 punktow Apgar

z kilku powodów -obciązony wywiad -ciąża bardzo wysokiego ryzyka -córka ułożona miednicowo bardzo się ciesze ze miałam cc, po 10 h juz byłam pod prysznicem i sama chodziłam, po 3 dniach nie pamiętałam ze rodziłam. Bardzo szybko doszłam do siebie.

Ja juz nie planuje dzieci wiecej, ale gdybym miala rodzic jeszcze kiedys, to chcialabym jak ognia uniknac cc... no ale nie o tym temat :-P

Gość fbvdxsza
miałam ulożenie pośladkowe płodu

Od 6 miesiąca wiedziałam, że będę miała cesarkę...Ułożenie miednicowe....I nic się nie zmieniło do końca :)

Gość betka323
Ja mialam przez nadcisnienie!i bardzo sie z tego ciesze przy kolejnym dziecku tez tylko cc!

Gość mamusia....
a ja miałam z wyboru. od zawsze balam sie porodu i dlatego zdecydowalam sie na cc. nie załuje

Gość limonkowa ja
ja też się staram o cesarke... porody sn sobie nie wyobrażam

nie mam lewego płuca i mam nadciśnienie, ale gdybym była zdrowa to bym zapłaciła za cc...więc mam takie szczęście w nieszczęściu

Gość asdasdasdasdas
miało być sn, doszło do pełnego rozwarcia a i tak mnie pocięli... młoda nie ustawiła się w kanale rodnym, a potem okazało się, że miała szyję okręconą pępowiną i dodatkowo okręciła się pod pachami... Nie przeżyłybyśmy porodu, ani ona ani ja...

Gość z koniecznosci
szybka akcja porodowa i zanik tetna dziecka-natychmiastowa cesarka w znieczuleniu ogolnym - dziecko owiniete 5 razy pepowina dookola szyi

Gość to jak to w koncu jest
szybciej sie dochodzi do siebie po cc czy sn ?

Gość pierwszy poród
zakończony cesarką, dziecko utknęło, masakra. Drugi poród po 4 latach i ta sama sytuacja, znowu cesarka którą zniosłam jeszcze gorzej, prawie sie przekreciłam, potem komplikacje bo rana sie nie goiła,ach szkoda pisać. Maskra !!! Nigdy więcej.

różnie bywa z tym dochodzeniem,myślę ze ma na to wpływ także jak się rodziło sn. Ja miałam bardzo cieżki poród, traciłam przytomność itp 2-3 dni po porodzie ledwo z łóżka wstawałam a dziewczyna u mnie na sali 12 po cc latała z dzieckiem na rękach po pokoju jak nowo narodzona :) nie ma reguły :)

-- zagrażająca rzucawka -- zatrzymanie akcji -- złe ułożenie córki (utkwiła w kanele, źle się ułożyła) -- zielone wody -- wysokie ciśnienie , którego nie umiano zbić

Gość maminkaaa
ulozenie poprzeczne plodu. 8 godzin po cc pod prysznic :) nastepnego dnia sama opiekowalam sie dzieckiem :) do domu na 3 dobe po porodzie -jestem bardzo zadowolona :)