Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjdgrfburfbt

kto mi przetłumaczy to zdanie z niemieckiego? Bardzo proszę.

Polecane posty

Gość dobrze jest
da sie mniej wiecej wylapac sens ale trza sie skupiac

Gość czy dobrze rozumiem?
chodzi o to, że sens rozumiem, ale nie umiem wyłapać szczegółów

próbuję przerzucić na wrzutę ;)

tak, to ta piosenka, ale na klipie jest jeszcze wstęp i o to mi głownie chodzi

Gość Holaolaaaaaaaa
ja,tez mieszkam w de ...

dzisiaj leci amusement na prosieben i tak się zastanawiam czy oglądać czy iść spać :P

to jest jidysz, ale ma wiele wspólnego z niemieckim myślałem, że uda Ci się coś zrozumieć chodzi o wstęp, urywek z piosenki przed zapowiedzią

urywek piosenki to nie wiem bo nie mam glosu ale tekst podobny taki mocno powykręcany niemiecki jakby

wyobrażam sobie, że jidysz brzmi dal Niemców jak śląski dla Polaków

mysia ile ty wkoncu w tych niemczech mieszkasz bo na jednym forum piszesz o 5 latach co potwierdzam Mysia69 a ja mieszkam w Niemczech już ponad 5 lat więc również się orientuję jakie są stawki w jakim zawodzie. Znam osoby, które w tej powiedzmy branży pracują i zarabiają znacznie więcej. Poza tym do takiej pracy trzeba ukończyć specjalne szkolenia itp itd a nie przyjedzie Maryśka z Polski ni z gruszki ni z pietruszki i będzie chciala się dziadziem opiekować. Chyba, że jak już napisalam wyżej ktoś chce sobie zarobić na naiwnych polaczkach w co nie wątpie i praca ma być na czarno czy na gewerbie czy może na zatrudnieniu?? na drugim piszesz co innego , ze 10 lat co potwierdzam takze Mysia69 czy bardzo dobrze to nie wiem nie ma co gadać każdy byki strzela ale mieszkam w dojczlandzie 10 lat już wiec nierozumiem pewnie sama nie jestes pewna, tego co piszesz no ale ok zapewne zaraz znajdziesz super wytlumaczenie oh i tu piszesz jeszcze cos innego a wypowiedzi pisane w tym samym roku Mysia69 22 pierwszy raz przyjechalam do babci w wieku sześciu lat. Tak każde wakacje, święta spędzalam w Niemczech. Na stale rodzice mnie zaciągnęli w wieku 12 lat piszę tak, bo w zasadzie nie chcialam tego wiadomo dzieciak, psiapsióly i tak dalej ale skończylam tu szkoly i absolutnie nie żaluję wiec kto sciemnia.