Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Witam Agajabi tak Jak pisala TNKS ty sie nie stresuj bo jesli Piotrus tak je to widocznie potrzebuje. Moja Livia wstaje przed 7 zje mleko kolo 10 idzie spac i dopiero je Jak wstanie czyli kolo 12 najczesciej. Ale Ona nie placze z glodu rano Jak sie obudzi to tez nie, dopiero Jak juz butle widzi. TNKS ja gotuje zupki dla malej Ale mialam pomidorowa dla Nas i tez sie zalapala. Z makaronem na smietanie:) nic jej nie bylo a jadla przez dwa dni z rzedu. Ogorkowa tez jadla.

Mialam Raz mieso z sosem i zrobilam do tego lane kluski takie rzadkie. Tez jej smakowalo.

Mt pomidorową je z ippa, ale oostatnio jadła kluseczki z sosem ( już wczesniej próbowała) i roladą a nawet kapustą hahahah :D śłąski obiadek :D No i dałam jej troszke żuru spróbować :p samej wody, ale smakował jej :D

Tnks wcale nie ufam tej mojej lekarce, dlatego radze sie gdzie indziej. To ona twierdzila, ze mleko na sniadanie to kiepski posilek, wiec ja usilnie chcialam zmienic na kasze, ale maly kaszy nie chce tak wczesnie, chyba to, ze woli lekkie sniadanko ma po tatusiu, jedynie tak sobie mysle, ze niepotrzebnie mu wlaczylam do menu ta kasze o 18.30 bo do tej pory jadl ok 17 owocce z biszkoptami i mleko na kolacje i bylo wszystko ok, wiec dzis probuje bez kaszy. Ale rano musze mu podac jogurt albo budyn bo on nie wytrzyma do poludnia o samym mleku, wtedy bym miala tak: 6 180 mm 8 budyn lub jogurt 11-12 kasza 14'-15 obiad 17 owoce 19.30 -20 mm bede probowac z lyzka kleiku bo tak caly czas analizuje i kurde rzeczywiscie on je wiecej posilkow niz my z mezem....

Aga_jabi skoro jej nie ufasz, to staraj się ją zmienić jak najszybciej. Zanim będzie DR na prawde potrzebny ( czego wam oczywiscie nie życzę). Co do żywienia, próbuj zmieniać;) to będzie też dla Was duże ułatwienia, a myśle że Piterkowi nie zaszkodzi ;) A propos trawienia jest prawie 10 Kali o 7 wypiła 150 mleka i teraz jej się jeszcze ulało, także jak widac żołądeczek potrzebuje czasu na opróżnienie się... Dla Ciebie aga_jabi link - http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/co-kiedy-w-diecie-dziecka/934-produkty-spozywcze-w-diecie-dziecka-ktore-ukonczylo-9-miesiac-zycia.html Tam są produkty które mozna podawac maluchom takim jak nasze ;) będziesz wiedziala czym dietke Piterka urozmaicac ;) Nie stresuj się tak!!!

TNKS wysłałam Ci maila na Twój adres. Proszę o te namiary na Mazury. Ja w pracy tonę w papierach. Dostałam ambitne zadanie ułożenia kart wynagrodzeń za zeszły rok i jeszcze innych papierzysk w aktach osobowych naszych 1600 pracowników. Masakra.

oj ja wiem tnks ale tak sie nie da na sile probowalam mu zmienic i dal mi popalic, jemu odpowiadalo chyba jak jadl wczesniej, czyli tak jak teraz napisalam... moze niepotrzebnie ta wieczorna kasze mu wlaczylam... ta pediatre próbuję już od dluzszego czasu zmienic, ale ciagle mam pod gorke, teraz jeszcze ide do niej, a nastepnym razem mam nadzieje, ze juz sie uda do tej drugiej...

aga jabi - a ty dajesz samo mm bez kleiku? bo piszesz bedziesz probowala podac lyzke kleiku.

moja wczoraj wlasnie dostala arbuza, jak na razie jej to wszystko smakuje. u nas tez sa juz truskawki sezonowe no i ze smietana robilam to dopiero sie zajadala. a dzisiaj zupka z buraczkiem. aga jabi ja do mleka zawsze daje 3 miarki kleiku.

ja daje samo mleko, na noc sprobuje mu podac mleko z lyzka kleiku kukurydzianego, zamiast kaszy o 18,30 (bo ryzowego on nie lubi)

Aga15510 jak się dorwe do kompa to Ci wyślę ;) Aga_jabi zmieniaj DR i porozmawiaj z innym na temat tego żywienia ;) myśle że to co teraz napisalas jest lepsze ;) Mt ja rano do mleka rzadko coś dosypuje :p ale chyba też będę dziennie jej do mleczka dosypywac kaszki ;) choć zastanawiam się czy nie dawac jej kaszki na mleku na gesto rano łyżeczką... Ale kurde takie karmienie troche trwa, a ona wstaje , zje i idzie spac .... A teraz chciałam podać owoce - 1/3 słoiczka zjadla i odmowila... Zgrzalam sobie parówki... I 1/2 już zjadla :o ona chyba się wdala w mamusie i nie lubi slodkiego jako posilek :) no nic... Owocki zje na podwieczorek ;) Mt ja chcę poprobowac z owocami i warzywami wlasnie :) kupic troche arbuza, melona itp. I zobaczyc czy będzie wcinac ;) generalnie powinnismy zjadac 5 porcji warzyw lub owocow dziennie... Kali ma 3-4 , zalezy od dnia, ale chcę jej to urozmaicac , żeby zjadala owocki i warzywka żeby poznawala nowe smaki i miala komplet witaminek i mikroelementow ;)

no trzeba podawac po troche nowosci, bo skoro od roku maja dzieciaki jesc wszystko to musza jakos to przyswoic.

ja to sie boje tych nowosci jakos z tej strony co mi Tnks podalas link to ja polowy rzeczy nie dawalam... tam sa np tez przyprawy podane a nasza jedyna przyprawa jest odrobina soli do miesa

Aga to próbuj powolutku wprowadzac. Wiecie moja kuzynka ma synka ktory do roku byl na takiej "jałowej" diecie, w wiekszosci mleko pepti ( bo mial skaze), reszta zmielona na papke i do dziś malo co je, wszystko jest "ble" a co gorsza bardzo dlugo proba podania mu większych kawaleczkow konczyla się wymiotami... My dajemy duzo ziół, uzywamy czosnku, papryki pieprzu i mala nasze jedzonko podjada ;) nawet przyprawionego na grilla kurczaka kosztowala ;) zur, kapusta, rolada, sos - wszystko doprawione... Oczywiscie nie zjada tego niewiadomo ile, ale kosztuje po troszku ;) Powolutku dziecko trzeba przyzwyczajac. Nie mozna mu nagle z dnia na dzien "zabrac" mleka i dac kotleta, trzeba to robic stopniowo, a roczne dziecko może i powinno jesc już praktycznie wszystko a nasze bąble maja już 9 miesięcy także czas już je uczyc nowych smakow ;) takie moje zdanie ;) i mojego DR

ja na co dzien tez nie daje tych wszystkich przypraw, ale jak juz zrobie zupe dla nas to daje malej zeby poprobowala nowych smakow.

ja jak robie zupe dla malej to tylko sol daje, ale jak je mielone od nas to tam jest czosnek, wegeta i inne przyprawy. i tak jak TNKS pisze nie je calego kotleta na raz tylko kawalek do tego ziemniaki i surowka np marchew+por+jablko.

Aga ja daje sloiczki na obiad, ale jak robie jedzonko dla nas to je przyprawiam i zawsze mala z nami poskubie jedzonka takiego przyprawionego. Tak jak MT

Aga ale ja mysle że przyprawy są najmniej istotne ;) wazne żeby wprowadzac nowe produkty :)

dziewczyny a czy podroby mozna podawac, mam na mysli watrobke w sosie, bo dzisiaj mam na obiad.

kurcze a ja sie balam malemu dawac tego co my jemy a ta moja super lekarka teraz pozwolila mi dawac tylko kurczaka, indyka i krolika a reszte mies po 10 mcu kurcze a mialam wczoraj mielone no! ok teraz bede mu dawala skubnac dziewczyny na fb pisaly o kanapkach, dajecie juz?

aga jabi nie boj sie tylko po troche dawaj niech chlopak probuje dobroci:) kanapka jak najbardziej, chleb z maslem i wedlina drobiowa lub plasterek jajka ugotowanego.

w ogole za te trzy miesiace bedzie latwiej z tym jedzeniem...tak mysle

Mt ja nie jadam podrobów dlatego moja mala jeszcze nie jadla, ale jakbym jadla to na bank by już skosztowala :) Aga_jabi ja na razie daje suchy chlebek, ale mam zamiar zaczac smarowac maselkiem i dawac z wedlinka lub warzywkami, serek od 10 albo 11 msc nam Dr pozwolil ( bialko mleka krowiego , serwatka )

tyko, ze moj ma tylko dwa zabki... wtedy rano o 8 moglby zjesc np jedna kanapke zamiast owocow lub jogurtu

Aga będzie łatwiej jak teraz Piotrusia będziesz uczyc, jak nie to będziesz miala cyrk jak moja kuzynka :o maly ma 4 lata i je: parowki, chleb ale bez skory bo nie pogryzie!!! :o platki kukurydziane ale na sucho , czasem frytki i czasem jajecznice - to wszystko!!!

Aga moja jadla już chlebek i kielkbaski nie majac zębow w ogóle :D teraz też ma 2 i wcina aż milo :D

Kochane ale się rozpisałyście ;) Mam przepis na naleśniki bezglutenowe dla naszych maluszków,podaje: Porcja na 1 naleśnik *200ml mleka modyfikowanego następnego *pół szkl mąki kukurydzianej (w 10 miesiącu może być pszenna) *1 żółtko *szczypta soli *olej do smażenia(najlepiej rzepakowy lub z pestek winogron) Składniki miksujemy powoli wsypując mąke.Ciasto naleśnikowe powinno mieć konsystencję śmietany.Jeśli będzie za rzadkie można dosypać łyżkę mąki Sama ich nie robiłam ale myślę,że są smaczne

ok bede probowac tylko jaki chleb? wiadomo,z e teraz te chleby sa jakie sa... a co do zabkow, uzywacie juz pasty do zebow? jesli tak to jakiej?