Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

czesc laseczki ja dosłownie teraz na sekundę doczytam potem. TNKS dziwne ze cie tak brzuch boli bo ja przed ciazą miałam takie okresy ze na pogotowiu ladowałam a teraz luz blues:-D jak ci sie @ skonczy idz na "przegląd" :-D bo moze nie daj boze jakies torbielki sie porobiły. tak czy siak sprawdz. co do włosów- moje dziecie ma 3 na krzyz- obciełabym to zeby sie wzmocniły ale o ile babcie nie sa przesadne to na wzmianki o włosach reaguja bez mała krzykiem. no to niech im bedzie do sierpnia nie daleko ... MT miłego wywczasu niech pogoda ci dopisze :-D Dziadek, Amber a wy gdzie?

Ja tam nie wieże w przesądy i tez zamierzam malemu podciąć grzywke niedługo,bo mu do uczu będzie wchodzić.A obcinanie włosów to niby czemu ma szkodzić?Moją córkę to mi znowu kazali na łyso ogolić,żeby miała póżniej gęste włosy,nie ogolilam a włosy ma długie i gęste.Tak samo zakaz wchodzenia z dzieckiem na cmentarz do roku,nie dać zaglądać do wózka bo urok rzucą itp itd....Jak by słuchać tych starych ludzi......TNKS a dieta ?Daj spokój!Łącznie od kiedy zaczęłam a to było dawno to mam mniej 5kg.Oczywiście dziś znowu wróciłam na dobrą drogę jak co poniedziałek ale w tym tępie to ja do przyszłego urlopu schudne a nie do lipca.

Gość TNKS-terminn
Vilia kochana to super wieści że Bartolinii już się dobrze czuję :) Ciotka ja 1 @ mialam taki że mowilam, że jakbym wiedziala że tak będzie to zaciąże w wieku 15 lat a dzisiaj... Qwa masakra do potyęgi "entej" ruszyc się nie mogę bo ma mi brzuch i plecy wyrwać :o Hjk to tak jak u mnie z dietą :o choć ja nawet za 5 kg bylabym wdzieczna :o Zmykam na jakies zakupy bo mojej malej racuchy zasmakowaly i musze wszystko do nich kupic ;) gdyby ktoras chciala to przepis: 1 jajko, 1 łyzka mąki i 1 danonek - ja oczywiscie danonek zamienie na twaqozek :) i dodam jablko lub banana

Hej kobitki hochane. Ja czSu nie mam. Maly strasznie marudzi. Chyba zabkuje bo wszystko gryzie,nawet mnie. Tnks gratuluje nasza madralinska mamusiu. Lady i villa zdrowka i oby bez powrotow . Buziaczki dla reszty kolezanek

Hej!Znowu jestem pierwsza?Gdzie wy wszystkie się podziewacie?

Normalnie takie pustki tu ostatnio,że nam to forum zniknie nie długo.Nawet wieczorem nikogo nie było?Odezwijcie się bo szkoda tego forum!TNKS jakoś ciężko nam ta dieta idzie co?Ten nasz wyścig to chyba będzie dłuuuuuugo trwał.Vilia a ty jak jutro wracasz do pracy to chyba pierwsza będziesz znowu na forum co?Pozdrawiam WSZYSTKIE i dajcie znać,że jeszcze tu jesteście!

Helol pobutka hjk kochana ja jestem. Maly wlasnie zasnol a ja kawke pije. Kolezanki ktore wrocily do pracy pewnie sily nie maja wieczorami. Pogoda dopisuje na dworze, ja zawsze z komorki pisze. Maly dzisiaj pierwszy raz przespal nocke. Tzn jak mleko.zjadl.o 20:30 to kolejne dopiero o 5:00. i pospal jeszcze godzinke. Hura. Postanowilam przeorganizowac swoj dzien. Teraz sprzatam wieczorem i Z rana mam lepszy humorek jak do czystej.kuchni wchodze. Ciekawe jak.dlugo to mi sie uda. A i M przejol woeczorne usypianie Kacpra. Jak to u was wyglada? Cos mialam jeszcze napisac,ale zapomnialam. Buziaki i prosze meldowac sie na forum, bo inaczej faktycznie zniknie. Dj pewnie w ogrodku ugrzezla a tnks zakuwa do egzaminow. A reszta co porabia??? ???

Hej! Ja wczoraj wieczoremnie miałam już siły włączyć komputera. Mały cały dzień był marudny i darł się niemiłosiernie :o Nie wiem czy to zachowanie spowodowane chorobą czy może zęby...Czy może zwykły wirus 'histerikus' ;) Wieczorem darł się godzinę zanim zasnął. Nie pomagało noszenie, przytualnie. W końcu po godzinie położyłam go na łóżku, przytuliłam się do niego i zasnął. Dziś w nocy też marudził, ale to była noc dyżuru mojego M, więc nawet głowy nie podniosłam z poduszki. Ale zamarudził tylko raz. Założę się, że dziś już tak spokojnie nie będzie ;) HJK, jutro wracam do pracy. Nie chce mi się w ogóle :o Może w jakąś depresję popadnę albo mi coś w kręgosłupie przeskoczy ;) hehe Jutro pewnie zamelduję się rano (o ile mały mi pozwoli, bo to nie jest takie pewne). TNKS, ładnie wygląda ten przepis na racuchy :) Może małemu zrobię :) Ale mam pytanie - smazysz je normalnie???

Hejo :) Pocahontas u nas prawie zawsze m małą usypia ;) i ja też zaczne sprzatac wieczorem... choć z reguly już mi się nie chce :o Hjk ominimy temat diet hehehhe na czas jakis :p Vilia tak na odrobinie oleju normalnie smaze ;) Kali jadla już nalesniki a nawet ( wiem zlinczujecie mnie) frytke smazoną i nic jej nie było :p frytka z ziemniaka nie kupna :) a racuszki smaze i na serwetce daje im obeschnac troszke :) kupilam wczoraj do nich serek homogenizowany naturalny!!! Bez cukru i chemii :D z tesco oczywiscie :D dziś na kolacyjke zrobimy bo wczoraj się już klusek najadla a teraz szama gruche :D a Bartus pewnie plakal bo ząbki kolejne się pchają co? Dziewczyny mój @ jest gorszy niż przed ciążą, a wtedy byl straszny :( leje się ze mnie jak z kranu :( w ciagu 6 godzin nocki 4 razy musialam wstawac się przebrac bo mnie "zalewalo" :o masakra :( a ból wczoraj mialam taki, że jakby mnie pod ktg zapieli to kazaliby mi rodzic :( Dziś nawet nie wiem czy ruszac gdzies na spacer czy mnie "coś" nie zaskoczy :o echhh

hej melduję sie :) pocahontas u nas od poczatku malego usypiam ja, wczoraj zamowilismy kebaby i maz mowi to daj ja go nakarmie i ululam a Ty zjedz, zjadlam owszem, ale maly zamiast usnac zaczal sie z mezem bawic, haha mleka tez od meza nie wypil calego i w koncu dokarmic i lulac musialam ja tnks ja juz od kilku miesiecy mam @, przed ciaza byly bolesne, teraz poki co nie sa, ale za to tez sie ze mnie okrutnie leje, juz pare razy przesiaklam w nocy, masakra, musze gina zapytac o to przy nastepnej wizycie tnks moj ostatnio zrobil mi awanture jak nie chcialam sie z nim podzielic nalesnikiem takim normalnym dla doroslych, no i jadl ze mna hehe, a wczoraj zjadl wafelka od lodów

TNKS, muszę zatem zrobić małemu takie racuchy. Po tej chorobie nie podchodzi mu niemowlęce menu ;) Raz na jakiś czas mu na pewno nie zaszkodzi. Zresztą powinien poznawać inne smaki. TNKS, u nas hitem okazał się ogórek kwaszony ;) Jadłam i mały się wyrywał, więc dałam mu polizać - myślałam głupia, że go zniechęcę ;) Ale gdzie tam :) Oczywiście za dużo nie dostał, ale co sobie polizał to jego ;) Muszę mojej mamie powiedzieć, że jej wyrób znalazł uznanie wśród 'maluczkich' ;)

joł kobitki:-D a co tu taka mizerna frekwencja sie pytam? to ja myslałam ze bede chlipac w poduszke ze mi 777 uciekło a raczej zdaze wrócic po czestotliwosci wpisów sadzac:-D mojemu potomkowi biela sie pieknie jedynki a łopaty bedą ze hej! w dalszym ciagu najlepiej podchodzi mu chlebek. frytki dostał raz odrobinę ale wypluł od razu:-D pozdrawiam podczytujące buziaki do jutra

Gość TNKS-terminn
Hejo :) Aga_jabi widzisz Piotruś chce wcinać ;) i nic mu nie było? Vilia ogórek powiadasz? Mi ostatnio Kali dorwala cytryne ( do rybki mialam) i polizała :) myślałam, że się skrzywi a ta dziubol otwierała bo chciała jeszcze :D - dziwne te nasze dzieci heheh Ciotka widzisz mój żarłok zjadł frytke i pocisla rybą :D ona ma chyba jak alf 8 żoładków :D :D :D Je, je a dalej 8 kg na wadze :) no może z 8100 :D ale wcina już coraz więcej różności ;) a gruszki wprost uwielbia :D Aga_jabi ja chyba też pojade szybciej do gina bo musze się przebierac co godz :o a w ciagu 6 godzin "snu" 4 przebiórki to przegięcie :o Lady kochana moja gdzie Ty ? Jak Gosiaczek? Dziewczyny czy ja już pytałam o obcinanie włosów? Czy tylko się tyle razy do tego przymierzałam, że nie wiem w końcu czy napisałam...? W kazdym razie - czy któraś już obcinała włosy swojemu dziecięciu? Będzie tu ktos dzisiaj?

Nie tnks nic mu nie bylo ani po nalesnikach ani po wafelku. Nie zjadl tego duzo ale sobie poskubal. On w ogole uwiebia jesc. Tnks pytalas o wlosy, ja sie nie odzywam bo Piotrus jeszcze lysolek, tzn ma troszke wloskow, ale rzadkie i cieniutkie, krociotkie.

TNKS, widać nasze dzieci takie słodko-kwaśne ;) Co do obcinania włosów to pytałaś :) nawet Ci odpowiedziałyśmy :) cioteczko, do strony 777 pewniakiem zdążysz wrócić :) A forum nie 'umrze' ;) Taka pogoda to mamy na spacerach, część pracująca (ja od jutra znów będę przez cały dzień niedostępna), do tego dzieciaczki absorbujące ;)

Gość TNKS-terminn
Aga_jabi Kali też ma malo wloskow ale ma kilka takich dluzszych :p Vilia wybaczcie!!! Ja mam ostatnio taki "okres" :o nie dosc że okres, to jeszcze praca, sesja, Kali nadaktywna i m nie do konca grzeczny :o mam taki bałagan w głowie że się czasem zastanawiam czy już kawe wypilam czy chcialam ja isc zrobic :o a wczoraj zgubilam telefon :o kojarzylam że wyciagalam z wozka i odpisywalam na miala i tyle... Chałupa cala przetrzepana i nie ma :o co gorsza rozladowany- wyłącczony :o z latarka po ogrodzie biegalam i nie umialam sobie przypomniec gdzie go dalam... Poszlam spac bez... Rano jak pranie zbieralam okazalo się że byl w spodniach z dresu w kieszeni :o Aaaa co do m.... :D bus wyszedl z mody dziewczyny :D :D :D teraz na niegrzecznego męża stosujemy grabie :D :D :D tak grabie :D :D :D grzebalam ostatnio w ogrodzie a wieczorem poprosilam m żeby poszedl podlac swiezo posadzone kwiaty :D ciemno było i okazalo się że w trawie zostawilam grabie :D nadepnął i dostał w łeb :p a dokładniej w oko :o dzięki Bogu nic się nie stało :D także znow mamy ubaw :D ale mięsem rzucił jak dostał ehehhehehee Dobra kto chce drina?

Ja chcem drineczka-ale dzisiaj bez % bo Kacper cos katar dostal i musze czuwac, a ne chrapac. Hehehrhe z geabiami trzeba uwazac,to niebezpieczne narzedxie jest i niektorzy to powinni miec na nie pozwolenie. Hehe My wloskow jeszcze nie obcinamy, bo niemusimy. Oczy mi sie zamykaja. Na poranna kawusie zapraszam

Shit..... tyle się wczoraj naprodukowałam, a tu widzę posta ani widu ani słychu:O:O:O Dzień doberek:D Kawka???? Franek ma owłosienie jak punk. Czub naturalny wysoki na 8cm i długie po bokach za uszy. 🌻

Dziś nie jestem pierwsza, bo DJ mnie ubiegła ;) Ja poproszę kawki. Niedospana coś jestem...Mały przez tą chorobę się rozregulował :o Nie jadł w nocy odkąd skończył 3,5 miesiąca. W chorobie mu się zdarzało. Dziś obudził się o 4ej, wypił 50 ml wody i próbowałąm go przetrzymać...Ale o 5ej nie wytrzymałam. Dostał mleko. Zjadł i poszedł dalej spać. Czyli znów czeka nas orka w odzwyczajaniu od jedzenia w nocy. Przed tą trzydnióką jadł po 8ej rano (z reguły, czasem po 7ej - zależy o której wstał). DJ, u nas też Bartolini ma irokeza. Włosy po bokach krótsze a czub długi ;) TNKS, widzę, że masz ciągle nowe pomysły na ustawienie męża ;) Ale dobrze, dobrze :) Będzie od kogo grabie pożyczyć :) Miłego dnia życzę :)

No to dziś trzecia.Cześć wszystkim!TNKS pytałaś o włoski,pytałaś a ja nawet pytałam czemu to niby nie wolno,bo jakoś nie pamiętam tego przesądu.Pozdrawiam Wszystkie!!!!!

Gość TNKS-terminn
Hej Dziewczyny że mną jednak jest już bardzo źle :p dopiero jak mt wpis przeczytalam to przypomnialo mi się że faktycznie już ruszylam ten temat :o Echhh bałagan mam w glowie :( przepraszam Was 😘 🌼 DJ witaj ;) Vilia jak 1 dzien po wolnym? Dziewczyny wiem, że temat byl walkowany 100 razy, ale blagam napiszcie raz jeszcze jakie macie foteliki i czy jestescie zadowolone ( te które uzywaja już wiekszych) mala mi już wscieku dostaje w tym malym jadac tylem i przed urlopem musze kupic nastepny, a dalej nie podjelismy decyzji :o kreci mnie ten romer z iso fixem i tapicerką ala crowa :D ma 4 gwiazdki ale nie znam nikogo kto go ma :o Napiszcie prosze co Wy macie - plisss

oo tak ja też się przychylam do prośby tnks w sprawie fotelików, bo będziemy niebawem szukać (Piter jeszcze jeździ w tym pierwszym)

Hej,ja się zastanawiam jak wam się dzieci mieszczą jeszcze w tych fotelikach.My już chyba od stycznia mamy normalny,bo maly się nie mieścił i było mu niewygodnie a jazda tyłem toż on by teraz tego nie wytrzymał,bo musi wszystko widzieć.Ja mam fotelik jeszcze po córce,chicco od 9-18kg i też przed urlopem chcę nowy kupić,bo ten mi się nie widzi i też nie wiem jaki.

Gość TNKS-terminn
Hjk moja jeszcze ma w nim miejsca za tyle ;) (w nosidełku), ale wścieku dostaje że nic nie widzi i na mazury to my z nią tak nie zajedziemy :o a powiedz czemu Ci się nie widzi ten co masz? Co Ci nie pasuje w nim? Na co zwracać uwagę?

hjk ja mam maxi cosi cabrio fix do 13 kg i maly jeszcze sie spokojnie w nim miesci tam byla taka wkladka dla malych dzieci, ktora juz dawno wyjelismy i teraz jezdzi bez niej, na siedzaco tak bardziej, zdarza mu sie nawet spac, powoli zaczyna wystawac nozkami, ale glowka to jeszcze sie zejdzie zanim zacznie wystawac no i pasy sie robia krotkie, wiec nawet jak glowa sie bedzie miescic to bedziemy musieli kupic niebawem nowy, no na pewno do tych 13 kg raczej nie dociagniemy

ale teraz to jeszcze spokojnie :) moze Wy mialyscie bez wyjmowanej wkladki? albo macie takie duze dzieci :)

Buuu napisalam tyle i mi wcielo. O fotelikach. Ja mam romer starszy model odkupiony od znajomej i jestem zadowolona. Ma swietna tapicerke,taka naturalna i przyjemna. Zwracajcie uwage na to przy kupnie. Maluszki duzo.sie w aucie poca i potrafio niezle uswinic przekaskami. I wg mnie wazne jet aby fotelik nie byl za szeroki. Pozniej i tak trzeba kupic kolejny a na koniec podstawke. I nie wierzcie sprzedawca ze dziecko bedzie jezdzilo w podstawce od fotelika, bo u Oliwii to nie wypalilo,gdyz te podstawki maja mocowania ktore cholernie uwieraja w pupe. U na Oliwia miala 2 foteliki (1 u dziadkow w aucie) a i tak kupowalismy osobno podstawki. Napisze pozniej. Uciekam do naszej tajnej instytucji miedzynarodowej oficjalnie bezplatnej i wszystko za "bog zaplac" chrzest zalatwiac.

Gość TNKS-terminn
Aga_jabi nie wiem jak inne foteliki, ale mogę porównać maxi cosi cabrio fixa z fotelikeim z boldera i ten z boldera jest o wiele, wiele mniejszy niż cabrio wiec może w tym rzecz? choć Kali faktycznie jest raczej drobna ( wciąz w wadze piórkowej) Pocahontas powodzenia ;) 😘

czesc laseczki. my tez juz dawno w wiekszym foteliku ja mam maxi cosi cos tam nie wiem czy sama bym taki kupiła a ten w bardzo dobrym stanie dostałam. ale juz nie jest w bardzo dobrym stanie tzn pokrowiec który uprałam i masakra sie zrobiła gumki sie porozciagały ( a w rekach prałam) i pokrowiec zjezdza ale widziałam na all same pokrowce to dokupie. mały ma rzeczywiscie frajde z jazdy przodem .. TNKS ja te "krówki" widziałam świetne są a rommery maja dobre opinie tyle ze cholery drogie.