Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Gość mama tomka
hej, jesli te skórcze sa bolesna, tzn az cie zaczyna zatykac nie mozesz juz oddychac to mysle ze powoli zaczynasz rodzic. w ksiazkach pisza ze jak co co 5 minut to powinno sie jechac do szpitala- to sa zalecia z ksiazek amerykanskich, w polsce juz mysle ze powinnas sie udac do szpitala, zrobia ci ktg i zbadaj bedziesz wiedziec na czym staoisz

Gość mama tomka
a ja nie miala prze cały poród regularnyvh skórczy, raz co 3 minuty potrm co 12, dopiero przed sama akcja porodowa to juz miałam cały czas dosłownie

Gość termin na koniec sierpnia
idę do wanny, może miną ;) nie są jakies bolesne (nie do wytrzymania), ale są... hmmm upierdliwe

Misiaczkowa__🌻 Ty jesteś prawie tak pogrzana:D jak ja! W 39tyg do Szklarskiej Poręby???? Mam nadzieję, że przynajmniej jedziesz z jakimś towarzystwem (poza córą ofkors). Weź uważaj na siebie. A tak swoją drogą...niezła kruszyna:D ta Twoja pociecha nr 2!

DziadkuJacku--hehe no nie mam za równo pod sufitem ;) Na miejscu będzie mój tato, ale mam nadzieję, że go nie spotkam bo się wścieknie, jak mnie zobaczy ;) Jeszcze się waham, czy nie zanocować, ale na miejscu ww ogarnę. Jak się w sobotę okaże, że jestem nastawiona porodowo, to gniję w domu a jak dalej będę taka zwarta i zamknięta to akurat mam wylotówkę na Bolesławiec po drodze ;) Moi bliscy już przywykli do moich wyczynów. Mąż trochę burzy, ale nie jest w stanie mnie powstrzymać ;) Moje skurcze są długie i nie bolą, czasem mam takie bolesne, ale ze dwa i do tego są krótkie. Do bani ;) Taka zła wyszłam od gina, że szok ;)

Doskonale rozumiem Twój pęd "ku nieznanemu:D" Ja już 2 tygodnie gniję na chacie z dzieckiem z powodu tego pieprzonego wirusa:O Młody dostaje już świra...ja nie wiem co ze sobą zrobić...Masakra. Ale jak mus to mus! Wyjątkowo zjadliwe wirusisko nam się przyplątało. Cała rodzina już zarażona, tylko Jaśniepan Mąż się trzyma:D...Więc mam przymusową kwarantannę:O:O:O

Termin...- ja mam termin na 20. Dziewczyny jak chcecie to wpiszcie się do tabelki, kilka stron wcześniej jest taka aktualna, która już pokazuje nowo narodzone dzieciątka. Jagódka- Vilia Ci odpisała już o czopie, u mnie też tak wygląda, przynajmniej lekarz mi to potwierdził. Z tym czopem to bywa różnie niektóre mają od razu krwisty i wypada cały , a inne mają żółtawy , wypada w kawałkach i można chodzić nawet miesiąc. Taka nasza natura. Misiaczkowa- Ty jesteś nie do zdarcia!!! Kobieto gdzie Ty się jeszcze wybierasz w poniedziałek, przypadkiem nie powinnaś już wtedy leżeć ?! i rodzić?! Jak już masz zamiar rodzić w trasie to weź sobie wybierz odpowiednie miejsce, może ambasadę niemiecką czy co? pamiętaj, że dziecku to trzeba jakąś godną przyszłość zafundować:)

Mam też nadzieję, że dłuższa podróż rozpocznie serię skurczów, które doprowadzą do rozwiązania ;) Jako, że znacie mój lęk przed cc, to jest motorem moich działań :o Boże, ja u dentysty mdleję, a co dopiero stół operacyjny ;) No i od czwartku będzie trwał tam mój ukochany festiwal. Może moja podświadomość blokuje poród, bo ja się na ten wyjazd nakręcam do dawna, zaczynam sobie robić psychoanalizę ;)

misiaczkowa - wez uwazaj na siebie :) bo jak zaczniesz w koncu rordzic w szklarskiej porebie to co ? :) ale w sumie to co napisalas, ze czekasz na festiwal, to moze byc prawda :) ja sie jakos wczesniej nakrecilam, ze nie urodze przed 15 sierpnia i pewnie tak bedzie i nie chce rodzic 6 sierpnia (mam nadzieje, ze los nie przyniesie mi w ten dzien dziecka), bo to urodziny mojej niezyjacej babci i nie chce, zeby wszyscy moja coreczke porownywali do niezyjacej babci, na pewno rozumiecie :) dziadek jacek - chyle czola, ze ciuchy ogarniete!!! :)))) vilia - po przeczytaniu tego co napisalas jakos sie wystraszylam ;) łazanka - idę do gina w czw i tez mu powiem co sie dzieje, ale skoro mowicie dziewczyny, ze to czop sie saczy, to tak widocznie jest. Bylam zszokowana ze taki gesty, zolty sluz ze mnie leci, a nie jest jakis chorobowy czy cos, ale teraz juz wiecej rozumiem :) dzieki Wam kobiety:)

łazanko, no ja mam termin w przyszły piątek. Pytałam się go, czy ja cokolwiek porodowo, a on mi odparł, że przy tak długiej szyjce to nie ma szans na razie no i brak skurczów w większej ilości. Posiewy wyszły ok, anemii nie ma, moczowo też super. Może ja jestem słoniem a nie wiem ;) i przede mną jeszcze rok ;)

Właśnie rozmawiałam z moim syneczkiem, dojechali na miejsce, rozpakowali się, tatuś w drogę powrotną, a dzieciątko w płacz,że chce do mamusi...powyłam się, nie wiem na czym stanęło bo M rozłączył telefon, a ja mam szczery zamiar go ukatrupić jak wróci bez dziecka:(, w razie jak zacznę rodzić to pewnie będę musiała sama dojechać do szpitala...bo jak go nie zastrzelę to nie odezwę się do końca życia.

łazanka, puściłaś dziecko na wojaże, dasz rade :) Nie zabijaj M, jeszcze sie przyda :D

Gdyby nie ciąża to pewnie bym się uchlała na smutno...serce boli. Tak na poważnie to wiem, że to dla dziecka idealne wyjechać nad jeziorko na dwa tygodnie ale nie wiem czy ja to przeżyję. To ciągle jest mój Robaczek...

Hej kobitki :) nie było mnie tu jak zwykle bardzo dawno, ale teraz moja kolej na przeprowadzkę, jesteśmy w kompletnej rozsypce, wszystko w pudełkach, nic nie można znaleść, byłaby tragedia gdyby małej teraz chciało się wyjść, a jeszcze do pracy trzeba latać :( ale zostało mi jeszcze tylko 1,5tygodnia :):):):):) nie mogę się doczekać. też mam termin na koniec sierpnia ale jestem przekonana że urodzę wcześniej, czop mi się już sączy od jakiś 2 tyg nie całych, sniło mi się że urodziłam 16 a mojemu M że 23 wiec obstawiam że będzie coś pomiędzy. skurczy jako takich nie mam, jedynie napinanie się brzucha ale to mam od maja więc teraz nawet nie zwracam na to uwagi. dziadek jacek nie przejmuj się jakimiś pomarańczkami co tam bazgrają, zasługują jedynie na totalną olewkę. ODLICZANIE ROZPOCZĘTE: (dane na wtorek 2.08) 2 dni - mikusiaaa, waneska, Żabuleńka 5 dni - ninka.29, Mania1982 6 dni - Sylwka1987 7 dni - Lady_Ania109, Majka! 8 dni - Ewelina29 9 dni - ryba510, crazy_green_eye 10 dni - misiaczkowa, Peska44, OlesiaZ 11 dni - gosia84, kleopatra2011, Agabi 2011, rosica86 12 dni - Bożi, Leeila, hjk33, Agulekk25 13 dni - Myszaa29, Pandzia_1, bombastyczna 14 dni - Angie S, osti, Becik-83, Pocahontas-1984 15 dni - Rybka1705, Anitajakubek 16 dni - mama_dzidka, vilia, sierpniowa mama 2011, Ninka, małp @, Dawena 17 dni - as-80, Mama Miłoszka, aga15510, Dziadek Jacek 18 dni - lazanka, nelka872 19 dni - jagódka1, Patrycja1989, 20 dni - Izabelka_, Grays77, koteczkowa 1984 21 dni - monisiacz3k, **TOSIA**, aga_jabi 22 dni - Wikula-33 23 dni - ciotka julia 24 dni - anitia, olin_ka 26 dni - mama8327, szczurkowa, tymkowa 27 dni - annika1983, badeve, Mot 28 dni - kotkowa, _Aga_ Dziewczyny jak któraś ma już ustaloną cesarkę na konkretny termin to może się przestawić w moim zegarku, będziemy tak wiedzieć komu i kiedy mamy kibicować :):):):):) Podoba Wam się taki pomysł czy nie bardzo??

łazanka - dziękuję i DASZ RADĘ :) Myśl o nowym robaczku :) będzie Ci lepiej!!!! :)))))))))))) przesyłam duże ❤️ i 🌼

Jagodka__🌻 zdjęcia piękne...:) Łazanka__🌻 właśnie a propos Robaczka...jak pójdę rodzić, pierwszy raz nie będę z Bronkiem tak długi czas...Jak ja wytrzymam te 3 dni??????? (zakładając optymistyczną ilość dni)

_aga_ - no piękna to zestawienie, ja w piatek podam dokładną date 16 lub 17 to ma być, ale chcę być już 100%pewna! łazanko, babo, mój Mikołaj też wojażuje z babcią, są nad morzem już prawie tydz i wracają w niedzielę. Miki szczęśliwy to i ja, a w domu mały rozbójnik wyrabia za nich dwóch także nie mam nawet kiedy się rozkleić. Dziadek- ja dziś kolorową partię ciuchów wyprałam, jutro białe mam nadzieję dołączą! misiaczkowa- ty Terminatorze, jeszcze cię w Szklarskiej Porębie nie było! a tak w ogóle to skąd jesteś, daleko tam masz?

aga- pomysł świetny:) Dziewczyny - no właśnie, dla tych które już mają dzieci to będzie masakra rozstać się na tych kilka dni, przecież to podwójny stres, więc jak tu rodzić normalnie?!!! Kobiety z większym doświadczeniem!!! Odezwijcie się co robić!!! tzn. jak nie zgłupieć i rodzić, a nie martwić się o to dziecko, co zostało w domu, przecież jak nic skurcze mi się zahamują!!!

_aga_ jestes boska!!!! :) podoba mi sie bardzo tabelka z odliczaniem :) i wspolczuje bardzo przeprowadzki, ja tylko po remoncie i ledwo ogarnelismy mieszkanko!' dziadek jacek - dziekuje 🌼

Olinka- Moje dziecko po raz pierwszy w życiu się ode mnie oddalił, a wyjechał z babcią, z którą właściwie nawet w kinie nie był...

Uwaga: Greys sie odezwala na Facebooku :) cytuje jej wypowiedz: "Odliczanie zaczęte:) do 9:)ostatnie nóżki!"

Jesssuuu...wieczorową porą net mi śmiga jak PKP Olinka___🌻hmm...ja nie uznałam za słuszne dokonanie podziału na białe i kolor...zdaję sobie sprawę z zagrożeń jakie to za sobą niesie, ale Smiga mi to centralnie koło nosa:D i jak dotąd moja metoda jest jedyną słuszną i sprawdzoną:D:D:D:D Aga____🌻 aleś wyczarowała analizę:D:D:D Pięknie to wygląda, choć dotarło do mnie, że to już...za chwilę, za moment...a ja jeszcze nie gotowa:O:O:O A jeśli chodzi o "wpisy"...no proszę Cię weź przestań:D:D:D kabaret i to niskich lotów;) trzeba by na głowę upaść, żeby się przejąć:D:D:D:D

ODLICZANIE ROZPOCZĘTE: (dane na wtorek 2.08) 2 dni - mikusiaaa, waneska, Żabuleńka, Ewelina29 5 dni - ninka.29, Mania1982 6 dni - Sylwka1987 7 dni - Lady_Ania109, Majka! 9 dni - ryba510, crazy_green_eye 10 dni - misiaczkowa, Peska44, OlesiaZ 11 dni - gosia84, kleopatra2011, Agabi 2011, rosica86 12 dni - Bożi, Leeila, hjk33, Agulekk25 13 dni - Myszaa29, Pandzia_1, bombastyczna 14 dni - Angie S, osti, Becik-83, Pocahontas-1984 15 dni - Rybka1705, Anitajakubek 16 dni - mama_dzidka, vilia, sierpniowa mama 2011, Ninka, małp @, Dawena 17 dni - as-80, Mama Miłoszka, aga15510, Dziadek Jacek 18 dni - lazanka, nelka872 19 dni - jagódka1, Patrycja1989, 20 dni - Izabelka_, Grays77, koteczkowa 1984 21 dni - monisiacz3k, **TOSIA**, aga_jabi 22 dni - Wikula-33 23 dni - ciotka julia 24 dni - anitia, olin_ka 26 dni - mama8327, szczurkowa, tymkowa 27 dni - annika1983, badeve, Mot 28 dni - kotkowa, _Aga_ super że pomysł się podoba :):) facet w pracy na nocce, mam zabronione rozpakowywanie się samemu, telewizor nie podłączony, radio gdzieś jest jeszcze nie zlokalizowane więc siedzę tak przy tym kompie i kombinuje (laptop - jedyna rzecz jaką znalazłam w tym bałaganie :) pozwoliłam sobie samej dokonać jednej zmiany bo doczytałam na fb że Ewelina29 ma cesarkę już w ten czwartek :) więc Kochana przestawiłam Cię już :):) jagodka1 nie wiem samej co gorsza remont czy przeprowadzka, u nas najgorsze jest to że nie ma kto pomóc, w obcym kraju nie ma rodzinki która przyszłaby i coś pomogła, ale wielkie ukłony dla mojego M bo naprawdę zrobił tym razem większość sam chociaż go o to nie prosiłam, wczoraj jak wróciłam 80% rzeczy było już na nowym miejscu, od jutra zaczniemy się rozpakowywać do czwartku chcemy się wyrobić musi się udać bo każdy mi mówi że brzuch się obniżył że zaraz zapewne urodzę więc nie mamy dużo czasu :( a tu nic nie gotowe dla naszej Kruszynki.

Ojej ile mam do nadrobienia!! przedstawiam oficjalny termin cesarki 10 sierpnia:) wróciłam dzisiaj ze szpitala, ściagneli szew i monitorowali, jeszcze krwawie z szyjki i pokłuwa ale jest ok. Na ktg skurcze co 5 min regularne 20 s, ale niebolesne i w skali do 50 wiec wróciłam do domu. i miałam przeboje tez bo chcieli mi ustalic inny plan porodu, jak przyszła ginka i powiedziała, że mi wypersfaduje tez cesarke, że 2 cięzkie porody to nie znaczy, że 3 tez taki będzie to ją wysmiałam:) dziewczyny musze poczytac, co u was by odpowiedziec, jedyne co mi pierwszy post wpadł w oko, nie zdecydowałabym sie na sn przy blizniakach, naogladałam sie powikłań i mam nadzieję, że masz lekarza naprawde świadomego tego co robi.

ehh dziewczyny mam jeszcze niby termin na czwartek a brzuch mi wogole nie opadł ,czop nie odszedł ehhh chyba nie urodze w terminie....A już nie moge sie doczekać i jeszcze te pytania wszytskich : ,,urodziłas już ...,kiedy rodzisz.. itd...''

_aga_ rozumiem Cie :) i bede trzymac kciuki :) zebyscie ze wszystkim zdazyli! wiesz, masz jeszcze czas, brzuch moze sie obnizyc wczesniej przeciez :)

waneska, brzuch nie zawsze wczesniej sie obniża:) może sie obnizyc na kilka godzin przed, więc nie martw sie:)

ODLICZANIE ROZPOCZĘTE: (dane na wtorek 2.08) 2 dni - mikusiaaa, waneska, Żabuleńka, Ewelina29 5 dni - ninka.29, Mania1982 6 dni - Sylwka1987 7 dni - Lady_Ania109, Majka! 8 dni - Grays77 9 dni - ryba510, crazy_green_eye 10 dni - misiaczkowa, Peska44, OlesiaZ 11 dni - gosia84, kleopatra2011, Agabi 2011, rosica86 12 dni - Bożi, Leeila, hjk33, Agulekk25 13 dni - Myszaa29, Pandzia_1, bombastyczna 14 dni - Angie S, osti, Becik-83, Pocahontas-1984 15 dni - Rybka1705, Anitajakubek 16 dni - mama_dzidka, vilia, sierpniowa mama 2011, Ninka, małp @, Dawena 17 dni - as-80, Mama Miłoszka, aga15510, Dziadek Jacek 18 dni - lazanka, nelka872 19 dni - jagódka1, Patrycja1989, 20 dni - Izabelka_, koteczkowa 1984 21 dni - monisiacz3k, **TOSIA**, aga_jabi 22 dni - Wikula-33 23 dni - ciotka julia 24 dni - anitia, olin_ka 26 dni - mama8327, szczurkowa, tymkowa 27 dni - annika1983, badeve, Mot 28 dni - kotkowa, _Aga_ Grays77 też przestawiłam juz :)