Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

edulka

świąteczna paczka

Polecane posty

Mieszkam w warmińsko - mazurskim, bieda tu skrzypi jak stare wierzeje od stodoły. Ludzie tu ubodzy, po zlikwidowanych przed laty PGR nie zostało śladu, ale ludziom również nic w zamian nie zaproponowano. Bieda rodzi biedę - to dość znane powiedzenie jest nadal aktualne. Nie ma tu przemysłu, ew. praca w hotelach i pensjonatach trwa 4 miesiące, reszta to ... polowanie. Polowanie na to co jutro do garnka włożyć. Odwiedziłam dzisiaj 2 takie rodziny, do reszty nie dotrę. Może ktoś z Was miałby ochotę wysłać przed świętami paczkę lub dostarczyć osobiście - dysponuję adresami ludzi w potrzebie. Zwykłe artykuły - mąka, cukier, olej, kasze, ryż, dla dzieci nieco łakoci. Otwórzmy swoje serca... Każdy, kto napisze na podany mój nr meilowy otrzyma adresy osób, które będą wdzięczne za każdy okazany gest i wsparcie. W kontaktach meilowych postaram się scharakteryzować każdą z rodzin. Niestety, nie pomyślałam wcześniej o takiej formie pomocy, jutro pofatyguję się specjalnie do pracy, aby"pogrzebać" w papierach.[na pamięć nie znam adresów] Mój meil - gintrowa@o2.pl

ROSALINDA PACZEKO Nie, nie sądzę, żeby na tym topiku siedzieli milionerzy, oni grzeją się teraz w cieplejszym klimacie i dla nich kafeteria to nie rozrywka. Nikogo nie namawiam do pomocy innym, ale jeżeli ktoś ma ochotę i wielkie serce, dlaczego nie? Te rodziny do których dzisiaj dotarłam - wierz mi, sporo w życiu widziałam, ale takiej biedy jeszcze nie widziałam i nie słyszałam. Przeraźliwe zimno w chałupie i wodzianka[nie ta śląska ze skwarkami]. Dobrze, że dzieci mają jakiś posiłek w szkole, szkoda, że zamiast talerza zupy z pajdą chleba dzieci dostają szklaneczkę mleka, li i tylko.