Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kojjjoooooollllllllllllfffffff

prZesrane życie

Polecane posty

od kąd 2 lata temu moi rodzice zginęli w wypadku samochodowym świat mi się wali. Mam niepełnosprawnego umysłowo brata ma 20 lat ja mam 21. Całe dnie muszę się nim zajmować nie mogę podjąć pracy. mieszkam na wsi teraz jeszcze ten zasrany śnieg 2km do najbliższego sklepu brak samochodu bo po wypadku nie stać mnie było. utrzymujemy się z nie całych 600 zł renty btata za to opłacam prąd ,wode, kupuje węgiel i jedzenie(jak się domyślacie nie starcza) w zeszłym roku zostawił mnie chłopak jak stwierdził cały czas nie będzie pomagał mi i zajmował się moim bratem "debilem". a najgorsze jest to że zamiast cierpieć po wypadku ja mam do nich cholerny żal byli po alkoholu kiedy jechali...Czy to bardzo złe że tak o nich myśle???

mam juz wszystkiego dość

przepraszam że wam tyłki zawracam ale zadałam tylko pytanie czy to normalne że czuje uraz do własnych rodziców

Gość ooo zaallll
Powiem Ci ze to normalne, kto nie doswiadczył ten powie ze źle myslisz. Miałem znajoma, ona w ok 19 lat, miała siostre paro letnia, rodzice musieli nia ciagle sie zajmowac, a znajoma nigdzie wyjsc bo jak rodzice w pracy to ona sie zajmowała. I tez watpie by ich to nie meczyło. Niestety ta dziewczynka zmarła

Gość za dużo do czytania
nick masz do dupy:D

Gość alalalalama
peniw , że masz prawo... przez ich nieospowiedzialność tak sie stało, a wszystko zwaliło Ci sie na głowe. Idz do OPS-u napewno Ci jakoś pomoga. na 100% Twoj brat ma prawo do opiekunki srodowiskowej, która choć troche Cie odciązy. Rodzina tez powinna Ci pomóc...nie masz nikogo kto przywiozłby Wam zakupy? Trzymam kciuki :*

Gość alalalalama
to dobze o Tobie świadczy, że sie nim zajełaś...ale może rzeczywiście znalazło by sie dla niego miejsce w Domu Pomocy Społecznej...chociaż to wcale nie jest prroste. Zależy jak głęboką Twoj brat ma niepełnosprawność...cięzka sprawa. Wiem że w Polsce źle sie mowi o takich ludziach, ale też masz prawo do własnego życia, musisz pracować bo w przyszłości zostaniesz nawet bez emerytury.

Gość konkita0349id
staszek idioto on jest nie pelnosprawny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zostawiłbyś rodzine? to gratulacje zal..