Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo suche

Suche Dłonie

Polecane posty

Gość Bardzo suche

Witam mam bardzo wysuszoną skóre na samych dłoniach. Są czerwone plamki skóra pęka i bardzo sucha. Boli. Są suche jak papier ścierny. Czy są jakieś domowe sposoby na suche dłonie?

Gość nie podłoże
A tylko suche dłonie masz,czy moze ogólnie czujesz sie jakby zapchana i sztywna??

Gość kremix
Domowych sposobów to chyba nie ma. Kup sobie jakiś krem nawilżający do dłoni i problem sam się rozwiąże. Polecam dermokosmetyki jakby co, bo przynajmniej będziesz miała pewność, że cię nie uczulą i że zamiast sobie pomóc to jeszcze sytuacja się pogorszy :/ Jeśli mieszkasz w łodzi to polecam zajrzeć do apteki za grosze, w części samoobsługowej mają fajnie urządzony dział z ekologicznymi kosmetykami, do nawilżenia skóry dłoni też na pewno coś się znajdzie.

Gość Bardzo Suche
Mieszkam w Świebodzinie

Gość domowe sposoby
moczyc dlonie w wodzie po gotowanych ziemniakach lub w cieplej oliwie, lub oblozyc papka z awokado - maseczka - min 15min. Stosowac kremy z lanolina. Dobrze jest nalozyc sporo tlustego odzywczego kremu, bawelniane rekawiczki i tak... spac. Chronic przed zimnem, po kazdym myciu starannie wysuszyc i nalozyc odzywczy krem. Dlonie na pewno sie odwdziecza ladnym wygladem. Pozdrawiam.

Gość Pytalski___
A kiedy to się zaczęło? Mniej więcej. No bo do tej pory były w porządku i nagle...

ja walczyłam przez miesiąc . nawet maść tranową kupiłam i waliło codziennie jak wędzona makrelą . i powiem ci ,że kupiłam krem w Biedronce "be beauty" zielony i smaruje 2-3 razy dziennie , i sie sprawdził . byłam załatwiona po mnóstwie kurzu codziennie , paznokcie zaczęły sie łamać . pomimo mycia i nawilżanie wazelina kosmetyczna , dupa . używam tego z biedronki.

Gość Arlet-ka
polecam kapiele prafainowe, maseczki na dłonie i dobry krem po kazdym umyciu dłoni, ja chwale sobie z Avonu z serii Care http://www.facebook.com/AvonPolska#!/photo.php?fbid=458747496486&set=a.357393516486.164033.355232781486

Gość gość
Krem do rąk HB robi swoje i powinien wam dać różnicę. Cera będzie wyglądać zdrowo, normalnie, powinno się dać totalnie odmienić sytuację, ale oczywiście - trzeba tego używać codziennie. Wtedy dopiero powinno się wam udać utrzymać cerę w normalności. Pilnujcie tego.

Gość pilkasa
mi się bardzo sprawdziła maska złuszająca byOlie byolie.com, robię sobie raz na kilka tygodni, skóra od razu jest gładsza, przyjemniejsza w dotyku, wprowadziłam na stałe do mojej pielegnacji

Gość marawstala
Parafina kosmetyczna, kremy nawilzaja tylko na chwile

Gość ulszulka92
@pilkasa, masz na myśli Epiltouch by olie? Fajna maseczka, ja pracuję z klientami, muszę mieć dłonie idealnie zadbane codziennie, więc używam jej raz w tygodniu. Fajne jest to, że nie niszczy mi hybrydy.