Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kopnij mnie prosze :-)

co z ruchami dziecka 19/20 tc

Polecane posty

mam pytanie, jakis tydzien temu zaczelam czuc taki pukanie od srodka, lekkie poruszanie sie mojej malej lokatorki :-), ale od jakis 3 dni (koncze teraz 19 tydzien) te pukania ustaly. czulam sie szczegolnie jak lezalam na kanapie wieczorem, teraz czuje duzo mniej, albo nie czuje wcale. Jak to jest z ruchami, czy jak sie juz zaczna to sa tylko mocniejsze, czy moga sie np. cofnac i przez kilka dni moze ich byc mniej albo wcale? bylam na wizycie w poniedzialek i wszystko jest ok.

Dziecko jest jeszcze maleńkie, dlatego nie czujesz wyraźnie ruchów. Możesz je zmotywować do ruchu -zjedz coś słodkiego i połóż się na lewym boku. Ja tak robiłam jak moja córa długo nie dawała znaków, że wsio ok.

wiem, ze jest jeszcze malenkie, ale wlasnie zastanawia mnie dlaczego kilka dni temu czulam, a teraz czuje mniej, czy to zalezy tez od tego jak sie ulozy?

wlasnie siedze i wcinam ryz w czekoladnie, ale robie to tylko dlatego, zeby poczuc moja wiercipietke i cos mnie puknelo :-) ja chyba osiwieje do rozwiazania..... tez tak macie?

jak nie czulam to sie nie przejmowalam, bo niby jest czas do 22 tc. to w sumie indywidualna sprawa... niby w kolejnych ciazach czuje sie szybciej, ale nie dlatego, ze sa szybciej, ale dlatego, ze umiemy juz je rozpoznac.

Oj ciężko było, na początku czekałam na ruchy, jak poczułam już i na 100% wiedziałam że to ruchy, to jak nie było martwiłam się jak Ty, a pod koniec miałam już momentami dość kopniaków bo czułam jakbym miała w środku pełno sińców. Ale wszystko jest do zniesienia, nawet poród bez znieczulenia ;)

nie ma latwo w ciazy. czyli mam sie nie przejmowac jesli byly lekkie, a teraz sa slabsze?

ja jestem teraz w 21 tyg ciązy i mam łozysko połozone na przedniej scianie co powoduje ze ruchy dziecka są raczej do srodka tez sie martwiłam bo slabo cos czuje jakby cos w brzuchy mi bulgotało czasem ale jak zobaczyłam co wyprawia w brzuchu na usg to juz nie pnikuje mały szleje ze az byłam w szoku ze go nie czuje im bedzie wieksze tym bardziej bedziesz czuc ...pozniej jak cie w zebra bedzie kopac albo w zołądek to ci sie odechce;)

dzieki dziewczyny, zawsze pocieszycie czlowieka :-) chociaz musze przyznac, ze przydalby mi sie czasami taki kopniak w tylek, bo od tego zamartwiania czuje sie juz lekko wyczerpana, a to jeszcze 20 tygodni :-)

ja z dnia na dzień czułam coraz silniejsze kopnięcia,ale podobno jak dziecko odwróci się w stronę kręgosłupa trudno wyczuć ruchy ;)

wlasnie ja czuje slabiej, mam nadzieje, ze po prostu sie gdzis zakrecilo i niedlugo sie odkreci...