Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość radosna ciężarówka

Nie chcę rodzić "naturalnie"

Polecane posty

Gość JulkaJulka876
ja tez od poczatku ciazy wiedzialam ze nie bede rodzila sn, nigdy w zyciu. Zalatwilam sobie cc, stawilam sie w dniu porodu ze skierowaniem na oddzial, nastepnego dnia cc i juz. Teraz jestem w drugiej ciazy i tez cc. Nikt mnie nie zmusi do sn.

Gość JulkaJulka876
ja dla odmiany szybko wstalam w lozka i smigalam szybciej niz te po sn co na tylek nie daly rady usiasc. 6 dni po cc latalam bez zadnych boli mialam tylko bole od obkurczajacej sie macicy co jest norma przy cc i sn. Rana super sie goila, blizna malutka i tak nisko ze nie wiem jak lekarz wyjal corke. Takze super. Jak dla mnie tylko cc

Gość a tak a propos
gość Wystarczy zaświadczenie od psychologa że panicznie boisz sie rodzić. Zaświadczenie to koszt ok 100zł... XXXXXX No wiekszej glupoty nie slyszalam jeszcze, teraz kobiety sa przedziwne, a nie potrzebowalas zaswiadczenia jak zachodzilas w ciażę i nie balas sie panicznie hmmm:P

Gość gość
Drugie zaświadczenie że się brzydzisz karmić a trzecie że myc i przebierać, znamy znamy, nikt cię nie zmusi :-O

Gość gość
Po sn wstaje się szybciej jak po cc. Owszem przy komplikacjach to się zmienia, ale podstawowy czas leżenia po zdrowych porodach po sn jest krótszy bo praktycznie może być zerowy. Np kobieta ktora rodziła sama moze położyć się czy kucnac, urodzić i od razu funkcjonować

Gość gość
To wszystko zalezy od oragnizmu kobiety i placówki. Jedna po SN nie moze sie ruszać, jest pozszywana, boli itp A drugiej nic nie jest i nawetnie miła szycia. Po CC jest tak samo, jedna już po tygodniu smiga jakby nigdy nic a druga dostanie zakażenia. Osobiście gdy bede w ciąży idę na CC.

Gość gość
Miałyście cc spoko,ja nie mam nic przeciwko chociaż sama rodziłam 2 razy sn.Ale po co się wypowiadacie jaki jest poród naturalny skoro nie macie o tym pojęcia?