Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xans

jakie życie takie niebo?

Polecane posty

Gość sdfsdfsdfsdfsdf44
Jestem z Polski, więc mam za sobą chrzest, komunię i bierzmowanie. Jesli to wystarczy, bym był katolikiem, to nim jestem. Ale do kościoła nie chodzę.

Gość kijemtego
Moje niebo: ludzie których kocham, ich obecność i miejsca które kocham. Ale ktoś powiedział, że piekło to niebo pojmowane ludzkim umysłem, pewnie Bóg szykuje nam sporą niespodziankę, której nie da się wyobrazić. :-) wierzę w to mocno!

Tak sobie myślę, że ten wielki duch który powstanie w wyniku połączenia wszystkich innych, musi być idealny, bez skazy....

Gość sdfsdfsdfsdfsdf44
Ale znając przyszłość nie musi zmieniać teraźniejszosći. Wojny, zarazy, śmierć - jakie to ma dla niego znaczenie? I tak na końcu będzie happy end dla wszystkich :)

Gość sdfsdfsdfsdfsdf44
Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo. Chodzi o podobieństwo cielesne? Czy może zdolność do życia po śmierci?

Gość sdfsdfsdfsdfsdf44
Ciało astralne, sen, dusza... to tylko różne formy energii. Znamy tylko 25% istniejacej we wszechświecie energii - czym jest pozostałe 75% nie wie nikt.

Gość kijemtego
Nie wierzę w podróże astralne, jako tako, może da się osiągnąć taki stan umysłu, w którym wydaje na m się, że nasza dusza uchodzi z ciała, podobnie jak np. podczas medytacji ;-)

Gość kijemtego
A wierzycie w opętanie? Ostatnio była tak głośna sprawa Anneliese Michel? Ja sama nie wiem, czy należy w to wierzyć, w zło w postaci szatana, moim zdaniem zło tkwi w ludziach, ale czy Bóg je stworzył? Tego nie wiem..Wtedy musiałby być Bogiem okrutnym, a takiego chybabym nie zniosła :-)

Gość sdfsdfsdfsdfsdf44
Trudno powiedzieć co dzieje sie ludźmi, których dusze są tak złe, że ich wieczny sen jest koszmarem. Pewnie chcą za wszelka cenę wrócić do życia. Nawet w już zajętym ciele.

Gość bir
sory troche pogubilem sie w kompie ale juz jestem

Gość sdfsdfsdfsdfsdf44
Jutro spróbuje wyjsć z ciała. Dzis zadowole sie normalnym snem

Gość jgnfgjfgefg
a ja uważam ze zyjemy sobie jedną chwile na tym świecie, tak jak kiedyś żyły inne gatunki i tak jak one wyginiemy, ludzkość jest tylko chwilą w dziejach świata, umieramy i rodzimy się, gdy umieramy, poprostu nas nie ma, nie ma zycia po życiu, nie ma tez nieba :)

Gość bir
sdf to tak jak ja tez przeszedlem od chrztu pobierzmowanie i do kosciola ide tylkow swieta ...troche choruje

Gość jgnfgjfgefg
macie coś takiego: kiedy pomysle przez chwile ,wyobraze sobie, że umarłam i nie ma mnie, a swiat trwa i trwa i ludzie sobie zyją a mmnie tu nie ma i tak to wszyustko bedzie trwalo bez konca a jak jakby gdzies uwięziona nieuczestniczaca w tym, wtedy nachodzi mnie lęk chce mi sie płakac...

Gość bir
do jgn niemysl tak widzicie no jakby to powiedziec kiedy bylemjeszczze starym no moze innym czlowiekiem bylem doslownie na dnie uslyszalem od matki boskiej moje imie ..jeszcze mi dzisiaj ciarki przechodz to bylo moje imie ale to bylo ....tego poprostu niemozna doniczegoziemskiego przyrownac ten glos byl pelen milosci tylko tak moge to okreslic

Gość jgnfgjfgefg
jestem realistką nie wierze w taki rzeczy

Gość bir
niejestem psychopata ale gdy uslyszalem me imie wypowiedziane w ten sposob ?to byl dlamnie szok