Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość htrhrth

ktoś wczoraj wygrał prawie 24 mln w lotto i musi zaplacic 10% podatku to ile...

Polecane posty

Gość htrhrth

...mu jeszcze zostaje ??

Gość hfhfdhd
sporo:) liczyc nie umiesz?

Gość Blowww ;)
czyli - 2 400 000 :D to daje .. yy 22 600 000 :D

Gość to juz jest po odjęciu podatku
kochanieńki :)

Gość htrhrth
no a jeśli ja wygrałem powiedzmy np. 10mln to gdzie mam zgłosic żeby ktoś (mafia) się nie dowiedziała ??

Gość Blowww ;)
nieprawda kochanienka :D kiedyś jak wygrałam jakąś sumę [ nie powiem ile ] to tam na miejscu gdzie wypłacają pieniądze , odliczają Ci podatek i wypłacają o te 10 % mniej .

Gość Levviałan
tylko "Tym razem to znowu ja/" moze wymyslic cos az tak idiotycznego:)

Lotto ma taka umowę ze skarbem państwa że jeśli ktoś wygra to nie musi płacić już podatku od tej wygranej bo lotto już zapłaciło za niego

Gość no jasne takkkkkkk
W piątek ktoś w Elblągu stał się bardzo bogatym człowiekiem. Jeśli nie zgubił kuponu, to po największej w historii Lotto wygranej w polskim Lotto stał się posiadaczem kwoty 24.636.124 zł. Słownie: dwadzieścia cztery miliony polskich złociszy z dużymi :-) groszami. No dobra, tak naprawdę kasy jest mniej - „tylko 22.172.511 zł, bo z wypłaty będzie potrącone 10% podatku od wygranych w grach losowych. Szczęśliwiec zagrał metodą "chybił trafił", a wylosowane liczby to: 4, 7, 19, 20, 34 i 46. Człowieku, wygrzeb z kosza na śmieci ten kupon i biegnij do kolektury, bo za 60 dni wygrana się przedawni. Gość, który miesiąc temu wygrał ponad 10.600.000 zł (z dużymi groszami :-)) do dziś nie zgłosił się po odbiór kasy... On zbyt wcześnie wyrzucił śmieci.

Gość no jasne takkkkkkk
Nie odkryję Ameryki jeśli napiszę, że takie pieniądze pozwalają żyć jak król z samych procentów. Więc tylko szybciutko zerknijcie na rytualne wyliczenia, które zamieszczam zawsze przy tego rodzaju okazjach. Lokując wygraną (już pomniejszoną o podatek) na lokacie oprocentowanej na 5% rocznie, szczęśliwiec zainkasuje 1.108.625 zł odsetek w skali roku. Po uwzględnieniu podatku Belki (19%) zostanie 897.987 zł. A przeliczając tę kwotę na dodatkową pensyjkę rentiera - 74.832 zł miesięcznie. Nie ma co narzekać, mniej więcej taką wypłatę przynosi do domu np. wiceprezes dużego banku. Ale on musi jeszcze przy tym trochę się napocić, menedżersko delegując uprawnienia, chodząc na służbowe lunche i ponosząc odpowiedzialność przed akcjonariuszami za brak tych wszystkich decyzji, których zapomniał podjąć :-).