Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Ech te szczenięta

Cholera mnie bierze >_

Polecane posty

Gość Ech te szczenięta

Zaadoptowalam szczeniaczka ze schroniska dwa tygodnie temu. Bardzo długo się na to nastawiłam [odkładałam pieniądze na "psi fundusz" aby zawsze mieć na leczenie jakby się zdarzył wypadek, szczepienia, jedzenie i cały ten kram]. Szczeniak jest uroczy i żywy, wyszłam z nim już dzisiaj 3 raz i bardzo się cieszę, że pracuję w domu i on mi towarzyszy. Rozbił mi kubki na stole, ale trudno się mówi :) Nie jest to moje pierwsze zwierzę - mam 32 lata i już udało mi się odchodować do późnej starości 3 koty, 2 myszki i jednego psa. Na chwilę obecną mam kotę 8 letnią i kundelka, świetnie się dogadują. I CO? I CHOLERA MNIE BIERZE! Rozumiem, że pani w schronisku mówi, że pies to tez obowiązki i kiedyś dorośnie. Ale mówi to i mój chłopak, i moja matka i ludzie z pracy. Że on wyrośnie, że przestanie być słodki, że leczenie kosztuje i tak dalej. Nawet jak pisałam do znajomego to podkreśllił 3 razy, że pies to nie zabawka. Czuję się jak mała dziewczynka, która psułą zabawki całe życie a teraz ma jedną droższą!!!!! Zdarzyło mi się odkładac na podróż do Kanady wymarzoną i poświęciłam fundusze na operacje mojego buraska, jak staruszkowi siadły jelita - przeżył kolejne 4 lata w szczęściu. Ale NIE! Wciąż słyszę że zwierzęto nie zabawka a odpowiedzialność. Mam zwierzątka od kiedy byłam małą dziewczynką, zawsze wszystko koło nich robiłam i z własnego kieszonkowego kupowałam jedzenie i zabawki. Jak się wyprowadziłam na studia ciężko pracowałam na zwierzaki, bo mama chciała, abym je zabrała. ALE WCIĄŻ SŁYSZĘ TO SAMO!! Zaraz wyjdę z siebie!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować