Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ŻAANKAA

Cześć czy dzień dobry?

Polecane posty

Gość ŻAANKAA

Niedługo jadę do mojego chłopaka i nie wiem jak się mam zachować. Licze na to, że cała rodzina będzie jakoś razem, że wystarczy ogólne "dzień dobry", bo wiadomo, ze nie wejdę i nie powiem "cześć" :P Ale chciałam się zapytać, co zrobić w sytuacji gdy będzie tylko siostra jego mamy i jej mąż, mają ok. 30 lat i P. mowi do nich na "Ty" i wydaje mi się z tego, co opowiada, że są na luzie. I nie wiem, co mam powiedzieć - "dzień dobry" czy "cześć". Obydwoje z chłopakiem mamy 18 lat. Nie chce się wygłupić z tym dzień dobry, ale znowu też nie wiem, czy wypada mówić "cześć". Witam też odpada hahaha :)

Gość davidoff cool water
dzień dobry jest uniwersalne

Gość ŻAANKAA
Kurcze, mam nadzieję, że będą wszyscy i jego rodzice też w jednym pokoju i wejdę i powiem dzień dobry wtedy haha. Jakoś przeżyje, że spojrzenia :P

Gość dla anglika....
dzien dobry jest jak najbardziej ok wg mnie

Gość Madziaaaaaaaaa
bosz laska, ale ty masz problem.... Przeciez powiedziec dzien dobry to nie jest zaden obciach, powiedz dzien dobry a potem jak sie zapoznacie to napewno powiedza ci cos w stylu "Romek jestem, a nie zaden pan" ;) i wtedy przejdziecie na TY. Mowic czesc nie wypada osobom ktorych nie znamy i ktore sa starsze, nawet jak sa na luzie... I nie mow takich glupot, ze 'te spojrzenia" bo jakie spojrzenia niby? ze sie witasz i jestes kulturalna? przestan.... bedzie dobrze :)