Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przeziebienie w ciazy

co kupic w aptece - Anglia.

Polecane posty

...prosze o pomoc, wlasnie wybieram sie do aptei a te niedorozwiniete pseudo farmaceutki i tak nie beda wiedzialy co dac zasmarkanej, zakichanej z bolacym gardlem kobiecie w ciazy tylko wysla do lekarza - wiec aby ominac teksty glupie prosze o rade co dokladnie kupic?

Gość a ja sie nie chrzanie i wydam
podszlifuj angielski to apteka nie bedzie stwarzac ci zadnych problemow:O

Gość lopae
jak bachora wystrugał ci czarny, albo ciapaty to nic ci nie pomoże

Ja pierd....ja sobie swietnie rade z angielskim i apteka nie sprawia problemow, pozatym ze jak tydzien temu poszlam do niej pytajac o cos na wypadanie wlosow to panie mi powiedzialy ze musze isc do lekarza :/ wiec wotpie czy beda chcialy cos polecic na przeziebienie i tez mnie wysla do lekarza, tylko jak przezyje noc? zakaszle sie na amen. Zmieszlama wode z sola bo to mam w domku, wszystkie inne coldrezy i neoanginy w ciazy sie nie nadaja :/ wiec pomozcie a nie wyzywacie.

Gość a ja sie nie chrzanie i wydam
nikt cie nie wyzywa i nie cwaniakuj tutaj:O poczytaj na necie co jest dozwolone a co nie w ciazy a potem idz do apteki.

idz do lekarza. Jak jestes w ciazy to mala szansa ze jakis farmaceuta bedzie chcial ryzykowac i poleci ci jakis lek.

Generalnie w Uk przyjmuje sie ze kobiety w ciazy moga tylko paracetamol i witamine C..I o to sie nie pytaj tylko sciagnij z polki i kup :)

Gość kijevna
co by Ci nie dały i tak nie pomoże:( gardło popłucz ciepłą wodą z solą, na łyżce podgrzej sobie krople miętowe i zrób inhalację do nosa - to na smarki, a kichanie samo przejdzie.

Gość kijevna
nieprawda - sa syropy na kaszel dla ciężarnych - ale nazwy nie pamiętam niestety - syrop z cebuli i czosnku i tak je bije na głowę

Gość kkkkkkklkl
polecam syrop z bootsa z glicerolem , sama cytryna i miod, osiada milo na gardle i tak nie drapie, paracetamol 3 x dziennie, sol fizjologiczna do nosa, i inchalacje woda z sola, powinno puscic za 2, 3 dni, ja wlasnie wychodze z 3 przeziebienia w ciazy, jutro mam rodzic:d ciekawe:D

Gość kijevna
wylecz się kkkk biegusiem, bo jak Ci się (odpukać) trafi cesarka to koszmarnie się kicha po;)

odpowiecie konkretnie, matoły?

Gość kijevna
w aptece matoly, tu matoły, zapewne u lekarza też....coż... to po co ich pytasz? świetny angielski, czytać potrafisz...

napisaly ci dziewczyny wyzej; paracetamol (to pomoze na goraczke i przeciwbolowo na gardlo) plus mixtury domowe roboty. Pracownicy apteki beda sie bali powtarzam, polecic cos kobiecie w ciazy bez konsulatcji z lekarzem.Jak ci to nie pasuje to do lekarza.

Gość ollllllo
gripex mozna bezproblemowo, ale tylko gripex, takiedo skladu nie maja leki w uk, kup w polskim sklepie-inne nazwy to grypolek, grypostop- to to samo, czosnek na maxa, cytrynowa herbatka z miodem, duzo lezec, daruj sobie pastylki do ssania

Gość kijevna
gripex w ciąży??? pogięło!

Gość ollllllo
polska polozna mi poradzila tak