Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Durden

Kto jest za legalizacją narkotyków? Kto przeciw? Głosujcie

Polecane posty

Podpisuje sie pod tym co napisal Durden .Nie jestem zwolenniczka narkotykow ale jakim prawem ktos ma decydowac co jest dla mnie dobre a co nie "...problemy alkoholowe w Polsce o wiele więcej kosztują i przynoszą zła (patologie społeczne, rozbite rodziny, bite i maltretowane dzieciaki i kobiety, choroby, uzależnienie) niż narkotyki. Ale - tutaj to róbta co chceta, my tylko zgarniamy akcyzę?" -PRAWDA..

Gość Rum-cajs
ktoś kiedyś napisał, że każde pokolenie ma swoją wojnę i moi rodzice pamiętają II wojnę światową , ja pamiętam dobrze Stan Wojenny z 1981 roku , teraz jest wojna z dopalaczami i tymi świństwami , o co będzie kolejna wojna ?

Gość prawiczy prawiczek 28
A pomyśl co będzie jak będziesz mogła kupić narkotyki w każdym sklepie za 1/4 dzisiejszej ceny? Jak to wpłynie na patologię

durden myśl troche "BTW, problemy alkoholowe w Polsce o wiele więcej kosztują i przynoszą zła (patologie społeczne, rozbite rodziny, bite i maltretowane dzieciaki i kobiety, choroby, uzależnienie) niż narkotyki. Ale - tutaj to róbta co chceta, my tylko zgarniamy akcyzę?" dlatego bo jest o wiele mniej narkomanów od alkoholików! jakby prochy były legalne byłoby identycznie! alholu nie zabronią bo już usa miało złe doświadczenia. nie da się zabronić tego, ludzie się nie zgodzą. ale narkotyki można. i dobrze że zabronione bo tak jak staszek pisze., narkomani generują ogromne koszta jak i są niebezpieczni. a państwo ma obowiązek chronić obywateli. przed np ćpunami chodzącymi z nożem w okolicy dworca by kogos nakluć choćby za 10 złotych na prochy. pomyśl. narkomania to nie problem tylko tego co cpa ale całego jego otoczenia. tak samo z alkoholikiem. kto miał/ma ojca, matkę, brata, sąsiada alkoholika ten wie. to samo z cpunami.

Wiecie że np. Alkoholicy dostana prędzej rentę Inwalidzka niz ta osoba która naprawdę jest chora... to juz naprawdę jest paranoja ... lekarze ZUS-- owscy nie mają wogule pojęciao niektórych chorobach :o

Gość Mikołajkowa
Taa a alkoholik jest święty. Zenada. W moim mieście alkoholik zabił ekspedientkę tylko dla tego że mu wódy nie dała na krechę. Dziękuję za uwagę

Gość Mikołajkowa
bo alkoholicy dostają rentę jako ci "psychiczni"

Tym razem: nie neguję problemów społecznych, jakie niesie narkomania - to niepodważalne. Nie sądzę jednak, żeby narkomanów stało się, w przypadku legalizacji (do której nie dojdzie), tyle co alkoholików - nie ten krąg kulturowy. Tak naprawdę dostęp do narkotyków jest bardzo łatwy i każdy, kto chce, może po nie sięgnąć. Walka z tym metodami policyjnymi to iluzja. Ale za to mamy kolejny pakiet problemów - prohibicja w USA zrodziła mafię. To samo dzieje się z narkotykami. A światy polityki i gangsterstwa bywają powiązane różnymi zależnościami. Co nielegalne jest bardziej opłacalne

Bo alkoholizm jest choroba nie uleczalna ... ale jest wiele chorób tez nieuleczalnych i ci ludzie nie dostaja renty to jest najdziwniejsze

Gość Mikołajkowa
Durden jesteś zwolennikiem JKM?

Gość a legalne jest bardziej dostęp
jak by wprowadzić prohibicję to alkoholizm też by zmalał. Bo przemycanego albo pędzonego w lesie alkoholu było by mniej i byłby droższy. Więc zapijanie się regularnie w trupa by nie szło.

Gość Mikołajkowa
szary motyl bo mają kasę żeby ją sobie kupić Nic nowego ZUS to największa łapówkarska instytucja

Gość ewidentnie jest zwolennikiem
JKM i powtarza poglądy wodza jak katarynka. Zabawne że zwolennikami JKM na kafe jest też sporo prawiczków nieudaczników. Takich jak choćby loooser co to ma 25 lat a nigdy nawet nie pracował i ma wykształcenie średnie. Dziwny kandydat na liberała :D

Mikołajkowa: a co to JKM? Janusz Korwin? Jeśli tak, to niestety nie

Alkoholicy maja kasę :o chyba żartujesz... np.mam znajoma co choruje wiele lat na chorobę nieuleczalna i co nic nie dostała nawet inwalidztwa z ZUS juz nie mówiąc o Rencie

Gość Mikołajkowa
pytałam z ciekawości bo te poglądy takie podobne

Gość LILULIM
ja jestem za. trzeba eliminować debilne jednostki ze społeczeństwa.

Dzięki wszystkim za rzeczową wymianę zdań (zero sarkazmu) Jak zauważył słusznie autor/ka pierwszego wpisu wprawdzie nic z tego nie wynikło może, ale sprzeczanie się na sensowne argumenty jest sensowne :) 🖐️

Gość Mikołajkowa
szary motyl źle mnie zrozumiałaś. Nie pisałam o alkoholikach mających kasę tylko ogólnie o ludziach których stać na łapówy

Gość chyba najpierw zanim ją
bedziesz miała na własny użytek ktoś ci ją musi sprzedać, tak? :o Myśl deklu, to nie boli 🖐️

Gość anuleczka30 narkomanka
boi się że ją złapią :D Wiesz, że palenie marihuany mocno wpływa na psychikę? szczególnie aktywizując problemy lękowe? Pijąc mniej sobie dekiel zryjesz

chyba najpierw zanim ją ...mozna sobie samemu wyhodowac nie trzeba kupowac.Ty pomysl deklu zanim cos napiszesz

Gość Mikołajkowa
chyba najpierw zanim ją Sie czepiasz. A może własne drzewko wyhoduje:D

W Hiszpanii coraz więcej chorych, głównie na raka i stwardnienie rozsiane przyjmuje lekarstwa powstałe na bazie marihuany. Osoby będące w trakcie chemioterapii, mogą kupić liście tej rośliny. Muszą jednak posiadać dokumenty poświadczające ich stan zdrowia.

Gość małgosiek niepodległy i POLSKI
jestem za, niech kase z narko przeznaczy państwo polskie na schroniska dla pieskó i ćpunó a poza tym to nie jestem za ćpaniem, wierzę W BOGA i modllę się do stop Jezusa Sandalarza a poza tym ksiądz by wam sie przydął

Gość Mikołajkowa
No Anula uprzedziłaś mnie ale nie gniewam się:)