Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Durden

Kto jest za legalizacją narkotyków? Kto przeciw? Głosujcie

Polecane posty

Ponad 1000 hiszpańskich legalnych firm żyje z marihuany. Ich roczne obroty szacowane są na 50 mln euro.Panstwo tez by zarobilo ...ale nie ...

Gość prawiczy prawiczek 28
Chorzy na raka mogą też legalnie, na receptę, kupić morfinę w aptece. Czy to śwaidczy o tym, że powinna stać w rosmanie koło kremów?

Żeby nie było piszę o polsce.

Ale działanie lecznicze marihuany nie polega tylko na zmniejszeniu bólu. Dla przykładu pacjenci poddawani chemioterapii cierpią często na bardzo dokuczliwe nudności a z tym morfina nic nie wskóra. W przeciwieństwie do marihuany i preparatów. Marihuana w wielu przypadkach znacznie bardziej skuteczna (od morfiny), a jednocześnie w minimalnym stopniu uzależnia psychicznie. Natomiast morfinę podaje się wyłącznie w sytuacji, olbrzymiego bólu, lub gdy pacjent nie ma już szans.. A to ze względu na ryzyko silnego uzależnienia fizycznego - uzależniony chory nawet po wyleczeniu będzie odczuwał ból - nie z powodu choroby a z samego braku morfiny Nie chodzi o to aby stala na polkach w sklepie... Sama osobiscie nie pale ale za legalaizacja jestem,,,

Gość Anuleczka30 biedactwo
umiera na raka :(

Juz nie chodzi o leczenie ...uwazam ze legalizacja na wlasny uzytek(mowa o marihuanie) jest lepsza niz chemicznie spreparowane dopalacze...

Bądź konsekwentna kobieto :O. Morfina jest nielegalna poza zastosowaniami medycznymi. Więc marihuana do celów medycznych też by nie była dla ciebie i była by dalej nielegalna chyba że ma się receptę od upoważnionego lekarza. Więc argument jest durny bo nie ma nic wspólnego z legalizacją czegokolwiek.

Anuleczka30 biedactwo... uwazaj zeby ciebie czasem to nie spotkalo ..jak narazie mam sie dobrze i raka u mnie nie stwierdzono

:) Kochane/i Kafeterianki/ie, strasznie cieszę się, że udało mi się Was sprowokować do tak ożywionej dyskusji na temat ciut poważniejszy od tego, co było w ostatnim odcinku Tap Madl, dlaczego mój chłopak od godziny nie odpowiada na smski i że wszyscy faceci to świnie, a wszystkie laski to głupie dzi*ki :D Kobiece forum, kobiecym forum, ale, kurcze, warto pogadać choć od czasu do czasu na trochę poważniejsze tematy, wszak tak? 🖐️

Gość raztaman
Skręta można zapalić zawsze. Wkurza tylko, że trzeba się chować gdzieś po krzakach ;-)

Durden.... nie tylko to jest kobiece Forum ... większośc to sa męzczyźni ... pozdrawiam Wszystkich i mówię Dobranoc 🌼

Gość piotrek117
odsyłam do tego blog'u ponieważ jest fajnie napisany i trafia do ludzi, znajdziesz coś na ten temat. www.whatsthatfuzz.wordpress.com