Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koliiii

SUCHA SKÓRA U NIEMOWLAKA!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość koliiii

Moja córka (9 miesiecy)ma suchą skórę ale tylko miejscami...Jakby takie placki na udach,na policzku i na jednej rączce.Plecki i piersi czyste...Teraz te placki zrobily sie lekko zaczerwienione.Boje sie ze to moze byc to atopowe cholerstwo.Miała ktoraś podobnie z dzieckiem?

Gość ojtam ojtam*****
ja bym stawiała na skazę białkową, spróbuj odstawić mleczne progukty i zobacz czy przejdzie

Gość ojtam ojtam*****
no a czemu nie??

Gość koliiii
Kurcze tez się zastanawiam nad ta skazą... Parafinę mam ,zacznę jutro smarować. Dzięki... Ps .Tez mam Nadie :D

Gość mama Milenki
koli, polecam całą serię Emolium, tak leczę swoje dzieciaki. Skaza niekoniecznie idzie w parze z AZS.

Gość koliiii
Właśnie sobie zapisałam to Emolium... Dziękuję :)

Gość ocet
mojemu dziecku emolium,oilan itp nie sluzyly wcale.dopiero pharmaceris AT zadzialal i stosujemy do dzis(jezeli tylko pojawia sie taka potrzeba)

Gość slask
zamiast emolium dodawaj ciekłej parafiny do wanny te same efekty

Gość moja mala ma 5 miesiecy i
od jakichs 3dni ma strasznie sucha skóre na policzkach. No i tez sie zastanawiam nad ta skaza, ale nie ma innych zadnych objawow. Karmie piersia i juz od jakiegos miesiaca nie jem nabialu (jedynie w sladowych ilosciach), wiec to nie powinno byc od mleka. Czy to moze byc od mrozu? codziennie prawie jestesmy na dworze jakies 1.5godz (jak bardzo zimno to tylko na chwilke). Niby smaruje jej buzke kremem ochronnym, ale moze i tak ma wysuszone te policzki od zimna (a potem ciepla w domu). Jak myslicie?

Gość koliiii
Jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi.Ten balsam tez sobie zapisałam:) Jeśli chodzi o te policzki to całkiem mozliwe że to od mrozu.Może wazelina będzie lepsza...Kiedys w aptece doradzali mi parafine ale pani dr z kolei odradzała.Tak się jeszcze zastanawiam czy to nie jest od karmienia piersia bo moja Córka też miewa takie suche policzki,czsem z wysypką i dr mówiła ze to od piersi jak sie tam mleko dostaje albo jak sie zapoci.Ja buzie smaruje kremem z Hippa.

Gość moja mała ma 5 miesiecy i
no wlasnie ona nie ma zadnej wysypki. Czasami pojawi sie jakas potówka, ale to jak jest za mocno okryta jak spi i po kilku godzinach znika. Jedynie te policzki strasznie szorstkie sie zrobily i czerwoniutkie caly czas. Wiec nie wiem czy to od zimna czy jakies uczulenie

Gość agula8
do alergi wystarczą śladowe ilości mleka-jeśli dieta ma być sensowna powinno się całkiem mleko wycofać. Czy to alergia pokarmowa dowiesz sie jak wycofasz ze swojej diety mleko i zobaczysz czy jest zmaina czy nie. Weż jeszcze pod lupę proszek do prania i płyn-może to alergia kontaktowa? Co do kąpania to najlepiej w emolienatch lub parafinie i nawilżaj skórę ze zmianami-bo suche są bardziej narażone na podrażnienia.Jeśli podejrzewasz AZS to warto już teraz zacząc podawać dziecku probiotyk Latopic-bo wspomaga leczenie i działa profilaktycznie przeciwko dalszemu rozwojowi alergii.

Gość uuppppp
upppppppppppppppppppp

Gość jojo1980
ja stosuję serię emolium, miejsca mocno zmienione smaruję elidelem. podawałam tez małej latopic zeby zapobiec dalszemu rozwojowi azs, póki co nie jest gorzej. generalnie probiotyki sa pomocne w leczeniu alergii,więc warto popróbować.

Gość jojo1980
ja stosuję serię emolium, miejsca mocno zmienione smaruję elidelem. podawałam tez małej latopic zeby zapobiec dalszemu rozwojowi azs, póki co nie jest gorzej. generalnie probiotyki sa pomocne w leczeniu alergii,więc warto popróbować.