Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boooje się !!!!

Opryszczka w ciąży RATUJCIE MNIE

Polecane posty

Gość Boooje się !!!!

witajcie jestem w 5 tyg ciąży właśnie obudziłam się z opryszczką na brodzie do końca mi się nie zrobiła tylko dopiero czuję swędzenie i takie zmiany w tym miejscu. Co mam z nią zrobić? Boję się że zagraża mojemu maleństwu ! :( Czym mogę ją zwalczyć ? Przed chwilą poosmarowałam ją"Zovirax" czy ta maść nie zaszkodzi ? Jaką inną mogę sobie kupić?

Gość Boooje się !!!!
proszę o jakieś informacje :( Strasznie się martwię:(

Gość kfjatek
Opryszczka wargowa nie zagraża płodowi - pamiętaj tylko, że po urodzeniu dziecka nie wolno Ci go całować w czasie gdy masz wykwity. Natomiast opryszczka narządów rodnych jest przesłanką do zastosowania cesarskiego cięcia przy porodzie.

Gość kfjatek
A z Zoviraxem bym się wstrzymała - zapytaj lekarza co możesz stosować.

Gość Boooje się !!!!
Proszę o jakieś informacje strasznie się boję ! :(

Gość a ja sobie celowo wzięłam
zetrzyj to dziadostwo!! nałóż sobie w tym miejscu pastę do zębów i zostaw do zaschnięcia, i rób okłady z przeciętego czosnku

Gość Boooje się !!!!
Nie mogę zobaczyć żadnych wypowiedzi !! :( widzę w ulubionych że jest 4 odp a ja widzę tylko swoją pierwszą co się dzieje no ! :(

Gość 1. na brodzie opryszczka????
2. przeczytaj ulotkę zoviraxu. 3. sa tabletki hascovir, idź do lekarza, doradzi.

Gość Boooje się !!!!
nareszcie przeczytałam wasze wypowiedzi i już starłam tą maść. A do jakiego lekarza mam pójść? do ginekologa ?

Gość 1. na brodzie opryszczka????
nawet do ogólnego.

Gość kfjatek
Hascovir również zawiera acyklowir - niedostatecznie zbadano jak działa na płód dlatego jest nie zalecany - prawdopodobnie nie będzie Ci wolno brać niczego (chyba że naprawdę (będzie taka konieczność - ale to już lekarz zdecyduje).

Gość Boooje się !!!!
A jutro idę do gin. bo stwierdziła u mnie 2 tyg temu że mam malutką nadżerkę i przepisała mi globulki ale to dopiero miałam je brać po okresie no a że okresu nie dostałam i się dowiedziałam że jestem w ciąży to ich nie brałam . I jutro idę. czy w takim wypadku mogę jej zapytać o radę ? czy muszę iść do ogólnego ?

Gość kfjatek
ginekologa nawet lepiej zapytać

Gość Boooje się !!!!
dobrze że tu napisałam bo inaczej smarowała bym się tą maścią. Posmarowałam się pastą do zębów tak jak tu jedna z was radziła. i strasznie picze to dobrze czy zle ? Przepraszam za te pytania ale strasznie się martwie i cąła jestem w nerwach bo 1,5 roku temu moja ciąża obumarła w 8/9 tyg a właśnie w tym miałam opryszczkę :(

pasta ci wo wysuszy i wypali. a czosnek to naturalny antybiotyk!!

Gość ale antybiotyki nie
niszczą wirusów!!!!

a no tak, zapomniałam zę opryszczka to wirus:o ale pasta wysuszy

Gość Boooje się !!!!
dziękuję kochane za pastę Smaruję sobie i nie mam jeszcze pęcherzyków. Pewnie jak bym nie smarowała niczym to by mi wywaliło już takie dużo a teraz wgl nie znać tylko jak się przyjrzę to widac takie malutkie kropeczki i zaczerwienione. Dziękuję sama bym na to nie wpadła. A co z tym czosnkiem ? Wziąć spobie potem nim ? bo już nie wiem ?

Gość trolinja
W takiej sytuacji jak dopiero wyłazi to najlepiej łyknąć lek który hamuje namnażanie wirusa. Z tym że one są na receptę