Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elza_890

Avastin - kto stosował?

Polecane posty

Gość elza_890

Cześć. Tak jak w temacie, poszukuję opinii osób które miały styczność z tym preparatem. Jest to o tyle istotne, że moja ciotka niedługo rozpoczyna kurację antyrakową tym właśnie lekiem i chcieliśmy się dowiedzieć jakich efektów/skutków ubocznych możemy się spodziewać. Oczywiście onkolog wszystkie za i przeciw nam przedstawił, ale wiadomo że oni czasem nie mówią całej prawdy dla dobra pacjenta ... Byłabym również wdzięczna za podrzucenie namiarów na aptekę w której można ten środek możliwie tanio kupić ( jak na razie najtaniej znalazłam za 1500 zł/ 100 ml w aptece juventa, ale może ktoś sprzedaje ten środek taniej ). Dzięki z góry.

Gość dyzylla
Witaj. Pozostaje się tylko cieszyć bo z tego co wiem avastin jest lekiem bardzo skutecznym. Czytałam o przypadkach całkowitego wyleczenia u osób z przerzutami. Problemem może być horrendalnie wysoka cena, a lek niestety nie jest refundowany z NFZ i trzeba sobie samemu pokryć koszty jego zakupu. Nie jestem może ekspertem z tej dziedziny, ale cena za jaką zaproponowali ci fiolkę 100mg w aptece juventa jest raczej korzystna. Natomiast w kwestii tego, czy warto sięgać po avastin to wydaje mi się, że tak. Skoro lekarz zalecił go twojej cioci to myślę, że nie bez powodu.

Gość gonsimeska
Oferta na Avastin w aptekach sieci juventa jest w dalszym ciągu aktualna. Opakowanie 100 mg kosztuje, tak jak napisali moi przedmówcy, niecałych 1,5 tys. zł. Z kolei dawka 400 mg to koszt w granicach 6000 pln. Wydaje się to dużą sumą, ale w rzeczywistości jak na ten preparat jest to cena bardzo korzystna. Dodatkowym plusem jest to, że lek dostarczany jest w miejsce wskazane przez klienta