Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sistemmm

Przejście z TP do NETII - prosze o pomoc!

Polecane posty

Gość Sistemmm

Jutro mam mieć już Netię, do tej pory miał mi działaś internet z TP, ale od dwóch dni nie moge się połączyć, wystąpił problem z rejestracją. Teraz moje pytanie brzmi czy musze ściągać aplikację do Netii, zeby połaczyć się z siecią czy działa na aplikacjach z TP? czy może powinnam dostac instalkę od Netii? ( na razie nic takiego nie przyszło, choć umowa podpisana od m-ca ) teraz z kolei jak mam ściągnąc aplikację jeśli to konieczne, skoro nie mam dostśpu do sieci?:-o

Gość aAAAAAABBBBCCCC
odradzam netie, miałam z nimi same nieprzyjemnosci. tez chciałam przejsc z tp do netii. nie mogłam podłączyc internetu, ciągle obiecywali że pomogą i huj. czekałam pół roku i spowrotem zmieniłam na tp. a oni przysłali mi rachunek na 1200zł, a ja nawet minuty nie korzystałam z ich internetu:O oszusci i dziady

Gość Sistemmm
Dzwoniłam na razie do biura z TP SA, pczywiście standard, prosze wyłączyć i włączyć komputer, przeszłam przez ponowną rejestrację, przekonfigurowałam i oczywiście znów to samo, więc ponownie zadzwoniłam, odebrał ktoś inny i od nowa to samo, mimo, ze powiedziałam, ze przed chwilą to robiłam. jakaś masakra:-o

Gość aAAAAAABBBBCCCC
u mnie było to samo, nie mieli nawet sterowników do mojego programu, gazali zmieniac program:O i ciągle ta sama gadka że będą mi mówic przez tel co mam robic, robiłam wszystko dobrze a i tak internetu nie było. zwlekali z rozwiązaniem umowy a teraz mi 1200zł kazą płacic chamy jebane, nigdy więcej

Gość adi_P
uciekłem z Netii nie dosc ze internet maja slaby to jeszcze kaza sobie płacic nigdy wiecej zadna Netia oszusci i tyle

Gość Sistemmm
ja z kolei uciekam z TP bo codziennie zrywa mi sieć, nie moge się połączyć bardzo długo, poza tym na zimę 2 lata temu złożyliśmy podanie, zeby zrezygnować z tel. stacjonarnego, mieliśmy 3 m-ce do odłączenia, a oni przez pomyłke oczywiście odłączyli nam wcześniej wraz z siecią, potem złożyliśmy podanie, ze jednak rezygnujemy z odłączenia i tel. podłączona nam natychmiast a sieć kilka miesięcy, oczywiście odłączona z ich winy ale musielismy podpisać nową umowę na niekorzystnych warunkach, a poprzednia była z promocji. dużo by pisac, po prostu sajgon i szkoda nerwów.

Gość wkurwiają mnie ci akwizytorzy
z Netii 😠 ile razy można wydzwaniać w tej samej sprawie?

Gość Sistemmm
no ok ok, ale powiedzcie mi czy po przejściu ściągaliście aplikację do netti czy dostaliście jakąś płytkę, czy oni zdalnie to robią, czy jak?

Gość Sistemmm
wwkurzam się, bo w domu pracuję często i musze mieć nieustanny dostęp do neta:-o

Gość Sistemmm
upup

Gość Opera?
A jaki masz OS? Winda?

Gość prawiczy prawiczek 28
A netię w ogóle się opłaca? Przecież musisz mieć linię tp czyli płacić za linię albo za telefon i za net z netii. A ceny jak pamiętam były nawet wyższe od neostradowych.

Gość icer
W TP mam neo na rok za 44 zł/m-c.

ja przechodzilem czekałem 3 miesiace zanim mnie podłączyli i sie kurwa nie doczekalem!!! bez żartó. po 3 miesiącach dowiedziałęm się jak opierdolilem tego tam na sluchawce że "kosz podlączenia jest baaardzo wysoki bo trzeba kopać pod jezdnią no i oni probują ajkieś przelącze zrobić..." kurwa! a przyjeli do realizacji, umowe podpisali. TP i neta nie mogą się dogadać!!! w końcu się wkurwilem i neta od babci podciągnalem. i mam tez w netii ale na lini netii a nie tp , 4mega za 40zl