Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czujna Ja

Najstraszniejsze słowo SAMOTNOŚĆ

Polecane posty

Gość Wie Lebny 1.2
Biedna Zosia. Taka miła, taka dobra, ale wciąż samotna. :D

Gość duch cafe!!!
Ale coś w tym jest. W realu wszystkie wredne, suczkowate z charakteru kobiety, wcale nie najładniejsze, są sparowane, natomiast moje znajome singielki to są wartościowe, miłe, mądre dziewczyny, no i ładne hmmmmmm

Gość Wie Lebny 1.2
Mają ogromne wymagania, więc są samotne.

Gość duch cafe!!!
Są to wartościowe kobiety, więc mają prawo wymagać godnego ich partnera.

Zosiu , duzo racji w Twoich slowach , tylko co to da , tym ktorzy sie tak zachowuja ? Ja autentycznie z przyjemnoscia czytam ten topik i wypowiedzi tu umieszczone sa czasami szczere do bolu , a jednoczesnie madre i wnoszace pozytywne sugestie . Jest to tez forma kontaktu z wartosciowymi ludzmi , ktorzy sie tu wypowiadaja .

Gość Lilly poddała się sugestiom
Lilly ...Włochy to śmietnik , a USA to śmietnisko :D

Gość duch cafe!!!
Nic nie jest złego w byciu samotnym, pod warunkiem że się tej samotności pożąda. A Zosia chciałaby dzielić z kimś życie.

Widze mamy nowe osoby :) i Wyssany czesciej sie udziela (nie wiedziec czemu :p) a "mącicielom" dziekujemy, wolimy kontynuowac w slodko-pochlebnym tonie(niech choc on pozostanie dla Nas slodki ;)) "Milosc jest rozkosznym kwatem, ale trzeba miec odwage zerwac go na krawedzi przepasci"- szczerze przyznam, ze nie bardzo rozumiem przeslanie,ale brzmi pieknie.. moze ktos mi pomoze w interpretacji?

Witam Panna , to mozna roznie interpretowac . Wszystko zalezy od punkyu siedzenia . Wedlog mnie , to milosc jest piekna , ale slepa i czasami lepiej skonczyc z niewlasciwa miloscia , niz kontynuowac i byc krzywdzonym .

w Biedronce zaistniałem sałatkę spożytkowałem , ręcznie wyrobiwszy przedtem ..z oliwek ,serka itd... mniam :) piwko wypiłem szukam pewnej opowieści - cytatu

Wyssany, hmm, cos mi przychodzi na mysl-czy nie jest to opowiesc o chlopcu i dziewczynce? ja rozumiem to tak- milosc, jak wiadomo, jest nie tylko zrodlem szczescia ale i cierpien, jest ono podobno nieodlaczne od tego uczucia (choc tego tez pojac nie moge czemu tak jest/byc musi:( ) trzeba miec w sobie sile aby moc to 'udzwignac", choc... zaczynajac kogos kochac,raczej nie zastanawiamy nad tym, mysle jednak, ze im silnijesza jest nasza milosc , tym wiecej cierpienia jestesmy w stanie uniesc i dzieje sie to mimowolnie

Wyssany , smacznego ! Wglada mi to na grecka salatke , a jakie piwo pijesz ? Panna , czasami nam wszystkim literka nie wskoczy i tak wiemy o co chodzi .

Gość Zuzanna Amellii
Czy WY musicie zawsze na temat piwska zjeżdzać??Nie ma to innych szlachetnych trunków:D

'Ciemność jest SZCZODRA . ;) Jej pierwszym darem jest ukrycie: nasze prawdziwe twarze pozostają w mroku, pod skórą, a prawdziwe serca spoczywają w jeszcze głębszej ciemności. Lecz największym darem ukrycia nie jest to, że możemy ochronić własne tajemne prawdy, ale to, że ukryte są przed nami prawdy dotyczące innych. Ciemność broni nas przed tym, czego nie ośmielamy się wiedzieć. Jej drugim darem jest pocieszająca iluzja: łatwość łagodnego snu w objęciach nocy i piękno tego, co przynosi wyobraźnia, a co w surowym świetle dnia wydawałoby się odpychające. Największym jednak pocieszeniem jest iluzja, iż ciemność jest stanem przejściowym i że po każdej nocy przychodzi nowy dzień. W istocie bowiem to jasność dnia jest stanem przejściowym. Dzień jest złudzeniem. Trzecim darem jest samo światło: tak jak dni są podkreślane przez noce, które je oddzielają, jak gwiazdy są uwidocznione na tle nieskończonej ciemności, po której krążą, tak mrok przygarnia światło i ukazuje je nam z samego jądra siebie. I w ten sposób każde zwycięstwo światła jest zwycięstwem ciemności. Ciemność jest szczodra i CIERPLIWA . :( To ona sieje ziarno okrucieństwa w gruncie sprawiedliwości, ona sączy pogardę we współczucie, ona zatruwa miłość drobinami zwątpienia. Ciemność pozwala sobie na cierpliwość, ponieważ najmniejsza kropla deszczu wystarczy, by ziarna te zaczęły kiełkować. Deszcz nadejdzie, a ziarna wykiełkują, bowiem ciemność jest dla nich glebą i chmurą nad nimi; czeka wytrwale za gwiazdą, która daje im światło. Cierpliwość ciemności jest nieskończona. Wcześniej czy później nawet gwiazdy mogą się wypalić. Ciemność jest szczodra, cierpliwa i zawsze zwycięża. :O Zawsze zwycięża, ponieważ jest wszędzie. Jest w drewnie płonącym w kominku i w kociołku zawieszonym nad ogniem; jest pod twoim fotelem, pod stołem i pod pościelą, która leży na twoim łóżku. Wyjdź w słoneczny dzień, a ciemność będzie Ci towarzyszyć, uwiązana do podeszew twoich stóp. Najjaśniejsze światło rzuca najmroczniejszy cień Ciemność jest szczodra, jest cierpliwa i zawsze zwycięża ..... lecz w samym jej sercu leży słabość : wystarczy jedna, jedyna, samotna świeca, by ją pokonać. Miłość jest czymś więcej niż świecą. Miłość potrafi zapalić gwiazdy.'

Gość duch cafe!!!!
ja wolę koniaka francuskiego od piwska

A dlaczego milosc ma byc cierpieniem ? Milosc uskrzydla , daje poczucie bezpieczenstwa , milosc jest piekna , ale ta odpowiednia i ja w to wierze .

dwa piwa Okocim mocne z Biedronki walnę ( 13 % gratis ) ...i jest nieco lepiej a wino aktualnie buzuje w gąsiorze ( na miodzie , a nie na cukrze :) )

Gość duch cafe.!!!
Zosieńka wróciła :)