Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czujna Ja

Najstraszniejsze słowo SAMOTNOŚĆ

Polecane posty

Witam. Dziś w nostalgicznym nastroju jestem w związku z datą. Kto wie kiedy zgaśnie moja świeczka. A tu takie życie smutne mam. Czy czeka mnie jeszcze coś w życiu dobrego? ... rozmyślania, rozmyślania...kurde...łzy same się cisną na oczy.

Witam:) Dzisiaj jest dzień radosny, bo święto Wszystkich Świętych, czyli tych,którzy są na tamtym świecie szczęśliwi.Przynajmniej ja tak to odbieram.Dla mnie dniem zadumy i pewnej tęsknoty za osobami,które odeszły, a były mi bardzo bliskie, jest dzień 2 listopada. Czujna, zawsze może coś dobrego spotkać, trzeba tylko być bardzo uważnym, aby tego dobra nie przeoczyć.Nie wiemy, jak potoczy się nasze dalsze życie, co będzie za godzinę, za miesiąc, za rok. A może za jakiś czas , każda z osób tu bywających napisze ,że w końcu jest szczęśliwa? :) Nigdy nic nie wiadomo.:) Spokojnego popołudnia :)

Panno M, może i jest stanem ulotnym, ale każdy chce być szczęśliwym człowiekiem . A Ty nie chcesz być szczęśliwa? Na pewno chcesz, nawet jeśli jest to stan ulotny,jak napisałaś. :)

Oczywiscie, ze chce :) i nawet dla tych kilku chwilmysle, ze warto..np byc w malzenstwie, ktore pozniej sie rozpadnie, ale tych chwil szczescia nikt nam nie zabierze i bede one nam ozywiac wspomnienia

jestem raczej umiarkowanym katolikiem , uczęszczającym :) piękna pogoda ... i jeżeli te spoczywające dusze widzą , że rodzina i dawni zmajomi jeszcze o nich myślą , to chyba o to chodzi w tym święcie :) kiedyś cmentarze jarzyły się wieczorani blaskiem płonących zniczy ...dzisiaj te znicze są pozamykane , a światło jest przygaszone kopułkami , w obawie przed deszczem zniknął niespotykany urok cmentarzy wieczorem ...ten blask rozpalonych świec , przywołujący żywych do kontaktu z odeszłymi :):(

pieknie powiedziane Wyssany :), choc zniczy na grobach nie brakuje, wifdac, ze ludzie sie "staraja", a ze znicze bardziej zmodernizowane robia to inna sprawa,( przynajmniej w deszcz i wiatr groby moga nadal swiecic ;)

nie ma tej dawnej ' łuny wieczornej' bijacej znad cmentarzy, wzruszającej i przypominajacej coś ...i to jest przykre kopułki zakryły tę łunę , kosztem dłuższego świecenia , gdy wszyscy śpią i nikt tam nie patrzy

w TYM ŚWIĘCIE NIE SĄ WAŻNE TE ZNICZE ANI KWIATY, ALE PAMIĘĆ O ZMARŁYCH I REFLEKSJA NAD WŁASNYM ŻYCIEM. MOŻE CZASAMI TRZEBA SIĘ ZATRZYMAĆ NA CHWILKĘ , ABY POMYŚLEĆ, BO TO ŻYCIE TAK SZYBKO UCIEKA.

Aja dalej ze łzami w oczach. Pięknie piszecie, macie trafne spostrzeżenia. Ten dawny blask z odkrytych dymiących zniczy jest i będzie wspomnieniem mojego dzieciństwa.

Zosiu właśnie się zatrzymałam dzisiaj na chwilę, raczej na dłuższą chwilę ..... cały dzień rozmyślań. Chyba to mi było potrzebne.

a ja dzisiaj spotkalam na cmentarzu jeden taki znicz jak sprzed lat.. taki z duzym plomieniem i tak sie w niego wpatrywalam przez dluzsza chwile..

Niesamowite jest to ,że ludzie jadą czasami setki km, aby kilkanaście minut postać przy grabach bliskich. To jest piękne, że żyje pamięć o zmarłych. Czujna, w takie dni zawsze nachodzą różne przemyślenia, ale nie można mówić, że nic dobrego już nie spotka. Życie jest wielką niewiadomą.

ale ja nie mówię że nic dobrego już mnie nie spotka, tylko się zastanawiam, czy jednak spotka mnie w życiu coś dobrego, jakas sprawiedliwość po prostu.

Szkoda, bo minął rok prawie od założenia topiku i żadne z nas nie ułożyło sobie życia. U mnie pojawiło się parę złudnych nadziei ale nic z tego nie wyszło. A co myślisz jak myślisz...?